AcasăPoliticaArtificiul prin care s-ar scădea taxele pe muncă, fără a "umbla" la...

Artificiul prin care s-ar scădea taxele pe muncă, fără a „umbla” la legea impozitării pe salariu. Ce se întâmplă cu lefurile bugetarilor

salariuSalariul minim pe economie, scutit de impozit de anul viitor. Cine sunt beneficiarii

Marcel Ciolacu vorbit din nou despre intenţia Executivului de a majora salariul minim în România. Cu toate că nu a indicat momentul exact al implementării acestei măsuri, a premierul subliniat că obiectivul este clar definit.

Premierul a adăugat că va trebui să discute cu partenerii sociali, inclusiv sindicatele și patronatele, despre facilitatea de 200 de lei din salariul minim scutiți de taxe, facilitate ce expiră la 1 iulie.

Deduceri pentru cei cu venituri mici

Ciolacu a precizat că, pentru a nu avea discuții cu liberalii, „nu se va veni cu o impozitare progresivă pe salariu, în schimb se vor da deduceri pentru cei cu veniturile mai mici, paleta va fi mai mare”.

Premierul a amintit despre o „abordare greșită”, pentru că „neputința în colectare, neputința de a avea în sfârșit digitalizare la ANAF a dus la o decizie total greșită: aceea de a mări fiscalitatea unde se colectează cel mai bine”.

„S-a ajuns ca munca să fie impozitată cel mai mult. Total incorect, pentru că impozitarea este uniformă indiferent de venituri. De aceea sunt ferm convins că în perioada următoare și de săptămâna aceasta voi începe discuțiile cu partenerii sociali pentru a reașeza lucrurile.

Dar acest lucru eu nu doresc să îl fac cum au făcut alții, respectiv să luăm niște decizii pe colțul mesei pe care pe urmă le vom plăti prin creșterea inflației. Și pe urmă să reașezăm lucrurile într-o normalitate.

Nu poți să plătești aceeași impozitare când ai salariul minim pe economie și când ai peste 20.000 de lei„, a adăugat Ciolacu.

Ciolacu vrea salariu minim de 3.700 lei

Premierul a menționat suma de 3.700 de lei ca valoare la care ar trebui să ajungă salariul minim în România. Cu toate că nu a dat detalii cu privire la momentul exact al implementării acestei măsuri, Marce Ciolacu a subliniat că acesta este obiectivul clar al Guvernului în prezent:

„În acest moment, intenția clară a Guvernului este ca salariul minim să crească la 3.700”.

author avatar
Andrei Ștefan