AcasăPoliticaAroganţă maximă de la PSD: Florin Iordache, autorul OUG 13, a dat...

Aroganţă maximă de la PSD: Florin Iordache, autorul OUG 13, a dat o nouă lovitură!

Florin IordacheAroganţă maximă de la PSD: Florin Iordache, autorul OUG 13, a dat o nouă lovitură!

Deputatul PSD Florin Iordache a fost numit în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ. Acesta a primit 185 de voturi pentru şi 43 contra.

Funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ a rămas vacantă după demisia lui Şerban Iliescu, iar de la conducerea Secţiei de evidenţă oficială a legislaţiei şi documentare a demisionat Gheorghe Popescu. Rezultatul vine ca o surpriză, după ce Augustin Zegrean ar fi trebuit să se bucure de voturile parlamentarilor PNL, PMP, UDMR și USR, informează Agerpres.

Dan Barna: „E o sfidare la adresa fiecărui român”

Dan Barna, liderul USR, a confirmat informația pe Facebook, având o reacție critică vizavi de rezultat: „Mutarea lui Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ e o sfidare la adresa oricărui român cinstit.” După un val de critici, el promite: ”Situația nu va rămâne așa. Pregătim un proiect de lege care va reglementa mai strict situația de la Consiliul Legislativ și vom acorda o atenție sporită limitelor mandatului„.

Ce salariu va avea Florin Iordache?

Deputatul PSD, cunoscut și după apelativul “altă întrebare”, a evitat pe tot parcursul zilei să vorbească despre ceea ce adversarii săi de la PNL numesc o sinecură politică. Salariul de președinte al Consiliului Legislativ este de 8.000 de lei. Dragoș Iliescu, cel care a ocupa anterior această poziție, și-a dat demisia în vară după 25 de ani de mandat.

Ce este Consiliul Legislativ

Consiliul Legislativ are ca principale atribuţii avizarea proiectelor de acte normative şi ţinerea evidenţei oficiale a legislaţiei României. Celelalte atribuţii ale Consiliului Legislativ sunt prevăzute în Legea nr. 73/1993 pentru înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Consiliului Legislativ.

Cine este Florin Iordache?

A fost unul dintre artizanii PSD ai modificărilor aduse legilor justiției în Parlament, care au provocat proteste masive în România. Despre el, premierul Ludovic Orban a afirmat că este ”cârpa de șters pe jos a lui Liviu Dragnea”.

author avatar
Andrei Ștefan
376 afisari

7 COMENTARII

  1. AK-24 , IERI , 20 OCTOMBRIE 2020 : ” PNL ANUNTA CA IL VA DA AFARA PE IORDACHE DE LA CONSILIUL LEGISLATIV DUPA ALEGERI : ” DEPARAZITAM INSTITUTIILE STATULUI ”. COMISARUL .RO , ASTAZI , 21 OCTOMBRIE 2020 , ORA 00:04 : ” AUGUSTIN ZEGREAN : VOTUL PENTRU SEFIA CONSILIULUI LEGISLATIV ESTE NUL ”.

  2. De ce va tot legati de ordonanta 13, ca # care fura sacii de voturi ce nu le sunt favorabile? CCR a spus ca a fost LEGALA si CONSTITUTIONALA. Ce era gresit acolo? A zis sistemul asa, si asa ramane?

  3. Fa , ” livio ”, CCR-ul asta a lu Dorneanu numai LEGAL si CONSTITUTIONAL nu legifereaza , i-ai avut la reciclare la Tiraspol , paduchioaso simandicoasa . Numarul 13 e numar cu ghinion , o sa ajunga ordonante ca Dragnea .

  4. Da ……mare bou sunt , imi pun la coada numelui ramm ura mancurta , nu mai cresc nici in coarne , excelez in prostie .

  5. Cea mai buna ,sa traiti am inteles domnu Hot de case cu acte false,ar fi fost Luluta Kovesi.Acum penala asta apara statul de drept dela Bruxeles unde a fost cocotata fara rusine. Asta cunostea si respecta Legile chiar mai mult decat Portocala.Nacazul cel mare provine dela faptul ca neomarxistii mei,fosta gasca a lui Basescu ” urmasii” lui Bratianu, (stiti ca fara secu nu poate exista guvernul meu,la fel ca la bolsevici,secu este bratul lung al partidului),nu vor mai putea chiar ata de usor sa ” modernizeze ” legile ,Constitutia,Institutiile statului,inedependenta justitiei,si tot ce misca in Tara asta,dupa pohta ” mea”.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger