AcasăPoliticaArmata americană, în criză de muniție. La fel și Ucraina

Armata americană, în criză de muniție. La fel și Ucraina

Armata SUA ar putea să își reducă producția obuzelor de artilerie cu mai mult de un sfert

Armata SUA va fi nevoită să își reducă producția obuzelor de artilerie cu mai mult de un sfert dacă Congresul nu va reuși să aprobe suplimentul de securitate națională care oferă ajutor militar Ucrainei, Taiwanului și Israelului.

Trei  miliarde de dolari din totalul de 106 miliarde de dolari din proiectul de lege de solicitare suplimentară – care a fost dezbătut în Congres timp de aproape cinci luni, deși a fost adoptat în Senat în februarie – ar urma să fie folosite pentru mai multe proiectile de 155 mm și pentru a construi noi facilități de producție, inclusiv în California, Virginia și Tennessee.

Rusia va produce de trei ori mai multe obuze decât SUA și Europa la un loc în acest an

Totuși, obiectivul de producție de obuze de artilerie al SUA este mai puțin de jumătate din ceea ce produce Rusia în prezent, potrivit Foreign Policy. CNN a raportat luni că Rusia este pe cale să producă de trei ori mai multe obuze decât Statele Unite și Europa la un loc în acest an.

Companiile americane produc aproximativ 30.000 de proiectile de  155 mm pe lună. De la începutul războiului, Ucraina a primit 300 de piese de artilerie de acest calibru: M777(SUA), Caesar(Franța) șiPanzerhaubitze(Germania). Acum, forțele Kievului se confruntă cu penuria de muniție din cauza producătorilor americani.

“Ucrainenii se luptă fără muniție”

Din decembrie, nu a mai sosit în Ucraina nicio muniție de artilerie americană.UE nu mai poate livra Ucrainei un milion de obuze pe termen scurt, așa cum a promis. Oficialii europeni nu se pot angaja singuri în mari proiecte de ajutor militar, deoarece depind de  baza industrială a SUA.

Analiștii militari estimează că artileria Ucrainei  trebuie să tragă peste 75.000 de obuze pe lună – mult mai mult decât ratele actuale –  pentru a menține un război defensiv.

“Uitați-vă ce se întâmplă pe front, orașele din Ucraina cad pe rând în mâna rușilor”, a declarat marți un înalt oficial american din sectorul apărării. “Ucrainenii se luptă fără muniție”.

Iar planul de buget de apărare(850 de miliarde de dolari) al administrației Biden ar reduce suma de bani pe care Pentagonul se angajează să o aloce pentru pentru a staționa trupele americane pe flancul estic al NATO.

Generalul Charles Lombardo  subliniază că forțele americane “se vor concentra asupra pregătirilor pentru un viitor conflict cu China”.

„Statele Unite și  aliații lor nu pot produce suficiente obuze, suficiente nave, suficiente submarine. Sistemul nu poate produce prea mult”, a avertizat Jeb Nadaner, fost adjunct al secretarului apărării din SUA pentru politica industrială.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
484 afisari

4 COMENTARII

  1. „Analiștii militari estimează că artileria Ucrainei trebuie să tragă peste 75.000 de obuze pe lună”
    In ce dracu de ținte trag bezmeticii aia 75.000 de lovituri lunar ??? 75.000 de lovituri inseamna 70.000 de tancuri, transportoare, blindate, camioane, etc. Unde au distrus atatea tinte ? Sau doar le place sa traga asa ca sa afane solul ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger