AcasăPoliticaAre Renate Weber zilele numărate? I-au fost respinse rapoartele de activitate. Ludovic...

Are Renate Weber zilele numărate? I-au fost respinse rapoartele de activitate. Ludovic Orban i-a pus gând rău

renate-weber-ludovic-orbanAre Renate Weber zilele numărate? I-au fost respinse rapoartele de activitate. Ludovic Orban i-a pus gând rău

Parlamentul a respins marți, rapoartele de activitate ale Avocatului Poporului și CNA.

Anterior, comisiile de specialitate au respins și ele rapoartele de activitate ale celor două instituții. Avocatul Poporului susține că respingerea rapoartelor de activitate este un abuz și încalcă dispoziţiile constituţionale şi legale. Reamintim că PNL-USR-PLUS și UDMR vor să o înlocuiască pe Renate Weber din funcția de Avocat al Poporului.

Au fost respine rapoartele pe 3 ani

Senatorii şi deputaţii au respins rapoartele de activitate pe ultimii trei ani ale Avocatului Poporului, cu 245 de voturi „pentru” şi unul contra. Raportul pe 2019 – 187 de voturi „pentru” şi 23 de voturi contra; raportul pe 2020 – cu 242 voturi „pentru” şi 35 împotrivă.

De asemenea, pe 25 mai, Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au respins rapoartele privind activitatea Avocatului Poporului pe 2018, 2019 şi 2020. De precizat este că potrivit legii, respingerea rapoartelor nu atrage după sine demiterea Avocatului Poporului.

Ludovic Orban vrea revocarea Avocatului Poporului

Preşedintele Camereri Deputaţilor, Ludovic Orban, a anunţat că va fi solicitată revocarea Avocatului Poporului, după ce plenul comun al Parlamentului a votat respingerea rapoartelor pentru anii 2018, 2019 şi 2020.

El a mai spus că mâine dimineaţă birourile permanente reunite vor stabili data unei şedinţe de plen comun pentru dezbaterea cererii de revocare.

Parlamentul a adoptat practic raportul comisiilor juridice cu majoritatea necesară conform regulamentul şedinţelor comune. Ca urmare a acestui vot, noi vom solicita revocarea Avocatului Poporului”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor.

Întrebat dacă s-a decis în cadrul coaliţie o propunere de înlocuire pentru Avocatul Poporului, Ludovic Orban a răspuns că această propunere va fi făcută doar în urma finalizării revocării Avocatului Poporului.

author avatar
Andrei Ștefan
175 afisari

3 COMENTARII

  1. orban nu face doi bani fara parlament. el doar da din gura si spune ce vrea prostimea sa auda!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger