AcasăPoliticaArafat, vândut sau cumpărat?

Arafat, vândut sau cumpărat?

În 2012, Raed Arafat era un simbol. Pentru el s-a stat în ger zile în șir, de bună voie, s-a mâncat bătaie de la jandarmi și nimeni nu se gândea atunci că peste opt ani lumea va începe să-l scoată de la suflet. Doar retardații îi contestă meritele. Aceiași care, în timp, au avut grijă să-i terfelească imaginea, la comandă sau pentru că atât îi ducea mintea.

Venirea lui Vela la Ministerul de Interne a aprins reaprins vâlvătaia din 2012. I se pregătea debarcarea și se căuta nod în papură pentru orice. Atunci a apărut și cea mai cretină întrebare pe care o putea pune un ministru. Cea mai ridicolă caznă a minții: „Ce ai făcut dumneata în ultimii 20 de ani?”

Fără să-și dea seama, Vela a reactivat simbolul Arafat. Sistemul de Urgență din România, construit de el de la A la Z, ajunsese unul dintre cele mai bune din lume. Întrebarea, ca atare, a generat revoltă. Să întrebi ce a făcut Arafat în ultimii 20 de ani fără să-ți sune în urechi sirenele SMURD era ca și cum Vela ar cânta la acordeon la nunta Guvernului cu Prostia. Însă, încet-încet, Raed Arafat a revenit pe poziții. Adus în Comitetul Național pentru Situații de Urgență,  cota lui de încredere a ajuns la peste 60 la sută, eclipsându-l total pe Iohannis. Probabil că ceva mai încolo va plăti pentru asta. Sasul nu înghite asemenea afront. Între timp, fără o motivație logicăs, Arafat pare că a schimbat tabăra. Este ca și cum cineva l-ar avea la mână cu lucruri grele. Din bătăiosul medic de odinioară a ajuns slujitorul celor care, până atunci, îl voiau șters din evidențele binelui. Este scos la înaintare pentru fiecare tâmpenie ieșită din gura Guvernului. Susține cauze despre care și el știe că nu sunt chiar adevărate. Umple spațiul public cu intervenții pentru care este tocat mărunt de medici cu experiență și nu mai are răspunsuri când e băgat în corzi. Din cel care era un luptător anti sistem a devenit un apărător al acestuia. Străduințele lui de a convinge că în materie de management al epidemiei guvernul Orban este imbatabil, dau de bănuit. Doctore, fii sincer. Te-ai vândut? Sau ai fost cumpărat?

author avatar
Valentin Boeru
2.897 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger