Cauta

Arafat, stai liniștit. Morții sunt bine

De ce ar trebui să fie îngrijorat Raed Arafat? S-a întâmplat ceva? A făcut explozie un salon? Sau două? Au murit oameni? Eh, asta e, lumea mai și moare. Erau bolnavi de Covid? Și dacă făceau infarct era altceva?

S-au scurs cinci zile de la tragedia de la „Matei Balș”. În prima zi, Raed Arafat și companionii s-au felicitat pentru modul exemplar în care au acționat salvatorii. Pompierii, pentru rigurozitate. I-a felicitat și Vlad Voiculescu, ministrul Sănătății. I-a felicitat și Klaus Iohannis, dar nu prea mult. Închiriase pârtia de la Păltiniș, normal că pe banii lui, nu ai statului, și nu prea avea timp. După aia i-a felicitat și Cîțu. Și Cioloș. Și Anca Dragu, președintele Senatului. Mai încolo, s-au felicitat și instituțiile între ele. Toți au acționat admirabil. Atât de frumos încât Arafat declara că, exceptând cei patru decedați, lucrurile stau bine. Dar și morții erau bine, numai că erau carbonizați. Unul singur le-a stricat bucuria intervenției, căci a fost descoperit la cinci ore după explozie. Și nu de pompieri, ci de un procuror.

Cinci zile, deci, în care nimeni nu-și asumă actul de onoare, demisia. În fond, de ce să demisioneze? Logica e simplă. Nu i-a omorât Arafat, Voiculescu, Iohannis sau Cîțu. Au murit din cauza incendiului. Incendiul înseamnă foc și focul arde. Aici ar trebui răscolit după adevăr? De ce? Pentru că așa cere mulțimea din stradă? Atât timp cât morții sunt bine și stau cuminți, fiecare în sicriul lui, nu vociferează și nu cer nimic, de ce să demisioneze? Au mai murit încă șase de atunci. De bine ce lucrurile erau în ordine și salvatorii dădeau cu felicitări unul într-altul, fără îndoială. Eu nu cred că se vor opri aici. Mi se pare că e abia începutul. Dacă mâine nu mai moare și altcineva, dar cade un spital tot de la o explozie, ce o să mai fie? Tot morții de la „Balș” se vor repezi la gâtul lui Arafat, cerând dreptate? Asta nu vrea să înțeleagă poporul care ar trebui să-l venereze pe Arafat. Atât timp cât Cîțu și Voiculescu nu vor să demisioneze, atât timp cât Iohannis mai are de făcut niște cristiane pe vreo pârtie iar morții nu scot niciun cuvânt, de ce să demisioneze Arafat? Doctore, stai liniștit. Și următorii morți vor fi la fel de bine.

Ultimele stiri

  • Marea durere: criza costului vieții
  • Doamna Ursula s-a trezit la realitate: nu vrea să se alăture SUA într-un război comercial cu China
  • Noi reguli pentru fermierii români. Să nu mai producă dacă nu au cui să vândă
  • Românii vor putea călători în Turcia doar cu buletinul. Decretul a fost semnat
  • Cine va suferi de pe urma tarifelor lui Trump
  • Neil Lennon – 720.000 euro/an la Rapid!
  • Dinamo, în haine de sărbătoare la barajul pentru retrogradare
  • Umbra Liderului Suprem. Moartea președintelui Iranului nu va schimba cursul istoriei
  • De ce credem în aur. Toată lumea îl vrea
  • Momente de groază în avion. Un mort și mai mulți răniti, în urma unor turbulente puternice care au afectat un zbor Londra-Singapore
  • Exit mobile version