AcasăPoliticaArafat își apără spatele

Arafat își apără spatele

Marele strateg al acțiunilor anti Covid s-a insinuat în bătătura liberalilor, la ședința Biroului Executiv. Spun că s-a insinuat pentru că nimeni nu-și amintește cine și dacă l-a invitat. Onest și cu simțul datoriei, Raed Arafat a venit însă să explice cum e cu cifrele din spatele restricțiilor. Zice-se că erau câțiva liberali nemulțumiți de ceea ce se întâmplă, dar nu într-atât de mult încât să simtă nevoia unei răfuieli. Și atunci?

Ce-a căutat doctorul acolo? Membru PNL nu e, este doar subordonatul liberalului Bode, ministrul de Interne, dar asta nu are legătură cu prezența lui la ședință. Florin Roman a făcut scandal și, arțăgos cum e, a zis că în condițiile astea se vor trezi și cu anti vacciniștii peste ei, că și ăștia au ceva de spus. Nici PSD nu s-a lăsat mai prejos. Pe diverse voci a condamnat apariția lui Arafat la masă cu liberalii. Dădea raportul? La explica încă o dată cum e cu restricțiile? Le făcea desene, ca să înțeleagă mai bine? Păi de aici și până la a stabili ce măsuri să ia Arafat la sugestia PNL nu mai este mult. El e un tip cuminte, are o funcție de apărat, un venit corespunzător, de ce s-ar opune? Doar să i se spună ce se vrea și se rezolvă.

Raed Arafat nu e un prost. E persuasiv și, când te aduce în fața pandemiei, știe cum să procedeze. Îți explică pe îndelete unde este pericolul. Cresc îmbolnăvirile, crește numărul de morți, dispar paturile libere de la ATI, aglomerațiile sunt cauza valului trei, patru, șapte și opt, așa că mai ușor cu protestele, că de acolo luăm virusul și-l ducem acasă. Mai ales că nu purtăm mască. Mie mi se pare că intențiile doctorului au fost cu totul altele. A văzut ce iureș e pe străzile marilor orașe, cum țipă lumea împotriva restricțiilor, cum îl înjură și cum îi cere demisia. De ce nu și-ar fi luat și el măsuri de precauție, să nu se trezească fără scaunul pe care stă acum? Cum să demisioneze? Niciodată, a spus-o de multe ori. Va pleca doar când i se va cere așa ceva. De cineva competent, nu de niște unii care se răzvrătesc pe străzi. Pandemia trece, guvernele rămân, iar el știe bine asta. De ce să nu-i fi îmbrobodit bine pe liberali că, fără el, lumea va muri? Și cu el trăiește? Nu mi se pare.

author avatar
Valentin Boeru
982 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger