Cauta

Arafat, afară! Ieși!

Se încinge gluma cu domnul acesta despre care aud că ar fi doctor. O fi. Și? Asta i-o da dreptul să se exprime amenințător și cu aere de diriginte de țară? „Nu vrei să porți mască, ieși din clasă, așteaptă pe hol!”, a decis el mai presus de oricine.

Nu, Arafat, nu o să iasă nimeni din clasă atât timp cât nu îți ceri scuze pentru tonul de majordom la poarta Puterii. Nu, Arafat, nu va ieși niciun copil din clasă câtă vreme nu ai să înveți că unui plod de șase, șapte ani nu i se poate spune mizeria asta.

Masca la care se închină

Mulți habar nu au ce înseamnă școala, sunt prea mici. O văd tot ca pe un loc de joacă, așa că nu vii tu, Arafat, să-i dai afară. Alții, chiar dacă nu știu ce presupune cartea, au venit acolo din dragul de a afla. Nu le oprești tu curiozitatea asta, care îi face mai târziu oameni mari, cu o comandă răstită la televizor. Te-au văzut destui și ți-au simțit tonul agresiv. N-ai scuze în fața lor. Copii, părinți și bunici deopotrivă. Mai mult, le-oi fi pus și părinții în cea mai imbecilă postură, să le explice de ce un tip nervos și nemulțumit țipă la ei să iasă din clasă. Sunt gafe impardonabile, Arafat, de natură să marcheze chiar și un copil mai mare, care se sufocă sub masca la care tu te închini.

Copiii, chiar dacă au auzit acasă că masca nu ajută la ceva sau e prost fabricată, nu e treaba ta să-i educi. Și, oricum, nu ai valoare mai mare decât a părinților. De ce te-ar crede? În învățământul privat, părinții au plătit cursurile. Vii tu, acum, să impui ca cel fără mască să fie dat afară din clasă? Și cu banii cum rămâne? Plătești tu orele la care nu a participat? Copiii sunt recunoscuți pentru spiritul lor de frondă. Câte clase poți să dai afară pentru că unii și alții nu au vrut să poarte masca? Să zicem că multe. Și la ce-ți ajută? Îi amendezi? După care lege? Arafat, poate că cel care trebuie să iasă ești chiar tu. Ieși din jocul ăsta pe care tot mai puțini îl cred. Afară din cacealmaua asta mondială despre care, la un moment dat, probabil că o să aflăm ce ascunde. Arafat, afară!Ieși din hora asta care nu îți aparține, dar în care te-ai lăsat prins cu bătătoare la ochi ușurință.

Ultimele stiri

  • Citație Rugina Mariana
  • Comunicat de presă Administrație Spitalelor și Serviciilor Medicale București
  • Evoluția acțiunii Transgaz (TGN) în anul 2023
  • Horoscop 30 aprilie 2024 – Stelele vor oferi șansa de a vă îmbunătăți condițiile de viață
  • Incendiu puternic în Bucureşti! Au avut loc şi 3 explozii! O hală dezafectată din Sectorul 1 a luat foc (VIDEO)
  • Un submarin sovietic s-a ciocnit de un submarin american din motive politice absconse
  • WhatsApp introduce o nouă funcţie aplicaţiei, prin care doreşte să „dribleze” sistemul Android al telefonului mobil
  • TAROM primeşte 95,3 de milioane de euro. Cum vor fi chelţuiti banii
  • Alege ce citești
  • Alea iacta est, America!
  • Exit mobile version