Cauta

Arafat a arestat România

Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile. Este a noua lună de restricții, fără pauză. Trăim ca într-o stare de arest, în care drepturile ne sunt limitate. Aberații peste aberații, abuzuri peste abuzuri de parcă ar fi concurs. S-a ajuns până acolo încât poliția pândește mijloacele de transport în comun ca la o partidă de vânătoare. Se fac razii pentru depistarea celor care nu poartă masca de protecție și să te ții amenzi. Nimeni nu își pune întrebarea despre ce protecție este vorba. De un an de zile purtăm masca și numărul cazurilor de îmbolnăviri Covid tot crește. Chiar și după identificarea a milioane de măști neconforme mascarada continuă. Logica arată că nu contează faptul că e o banală cârpă care-ți acoperă fața și care nu te protejează, trebuie să o purtăm. De ce? Pentru că așa vrea Arafat?

De Paște credincioșii nu au putut intra în biserică

Am avut parte de ce mai aberante restricții. S-a interzis participarea la slujbele religioase, exact la cele mai importante din calendarul ortodoxiei.  Accesul în magazine a fost limitat, pe ore, de parcă era programul de plimbare al deținuților. Apoi, ieșitul din casă după ora 22 și ulterior 23 a fost complet interzis. Ca la pușcărie, unde după ora stingerii nimeni nu are voie să iasă din celulă. România a ajuns să arate ca o imensă închisoare.

După ora 23, virusul mușcă

Nici până astăzi Raed Arafat și acoliții nu au fost capabili să dea răspunsuri logice, coerente, de ce se impun în continuare restricții de circulație după ora 23. Niciun studiu nu a demonstrat că, de la o anumită oră, virusul ar deveni mai agresiv. Sunt sătul de bolboroselile că tinerii rămân în cluburi sau cafenele mai mult și că așa, din cauza aglomerației, crește riscul de îmbolnăvire.

Aglomerația de la metrou nu i sare în ochi lui Arafat

E o porcărie pentru că, dacă a avut victime de făcut, virusul nu așteaptă o anumită oră. Dacă, în schimb, autoritățile și-ar fi îndreptat atenția spre transportul în comun, situația ar fi arătat altfel. Aglomerația de la metrou, în orele de vârf, este de câteva zeci de ori mai mare decât cea din cluburi într-o săptămână. La transportul de suprafață, în  loc să se suplimenteze parcul auto și să se decaleze programul, se preferă vânarea celor fără măști de protecție.

Lipsesc restricțiile la respirat

Influența doctorului Arafat a atins cote nebănuite. Nicio decizie nu se ia fără știrea lui, indiferent cât de tare s-ar compromite. Este greu de crezut că închiderea piețelor, în decembrie, a fost dispusă în lipsa acordului lui. Măsura a fost de o prostie fără egal, căci nicio cercetare științifică nu a indicat că piețele sunt focare de infecție. În schimb, supermarketurile au rămas deschise, în pofida aglomerației.

Piețele goale nu au oprit pandemia

Toată lumea și-a dat seama de jocul pervers al guvernului condus de Ludovic Orban, care avea tot interesul de a proteja interesele comercianților străini, nu ale producătorilor autohtoni. Mai ales că se apropiau sărbătorile de iarnă, când profiturile sunt uriașe. Chiar până aici se întinde puterea lui Arafat, încât, indiferent sub ce drapel ar lupta, el să aibă un cuvânt de spus? După cum merg lucrurile, puțin mai lipsește până când Arafat va emite un ordin prin care să reglementeze în care parte a zilei este recomandat să respirăm.

Pretextul fals al răspândirii virusului

Presa din Germania a dat publicității un raport despre modul în care, speculând și umflând datele, Berlinul a manipulat pandemia numai pentru a justifica măsurile anti Covid. Seamănă izbitor de mult cu ce s-a întâmplat și se întâmplă în România. Și nu numai aici, căci, la o privire mai atentă, scenariul dresării populației a fost același peste tot în lume. Nu se contestă existența virusului, numai că măsurile luate au fost exagerate, ducând la instalarea panicii și a fricii. În ce scop, dacă nu de a o controla? Nemții vorbesc despre angajarea unor experți care să dramatizeze la maximum pericolul virusului. Nu mi se pare că la noi ar fi fost altfel, dacă ținem cont de armatele de specialiști apăruți ca din senin și care, ceas de ceas, băgau groaza în mulțimea ce căsca gura la televizor. În România, de un an nu mai există decât Covid, nimic altceva. Alt subiect nu este. Nu s-au făcut decât două pauze foarte scurte, când virusul a fost trimis în vacanță pentru a se desfășura alegerile. O altă manevră cusută cu ață albă, sub garanția lui Raed Arafat că nimeni nu se îmbolnăvește. Am păstrat distanța fizică, ne-am spălat pe mâini, am purtat cârpa aia pe față, nu am mai ieșit din case și totuși virusul nu dă înapoi. Toate astea mă fac să mă gândesc că ordonanțele date de Arafat au alt scop. Să restricționeze drastic dreptul de a ne aduna mai mult de 100 de persoane și de a manifesta. Suntem o Românie arestată sub un pretext fals, că răspândim coronavirusul.

Ultimele stiri

  • Holera și Jack Spintecătorul
  • Hai la vot cu parul și scandalul!
  • Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament. Momentul încăierării dintre deputații Florin Roman şi Dan Vîlceanu – VIDEO
  • Susținere totală pentru construirea noului Stadion Dinamo: Rareș Hopincă: “Primăria Sectorului 2 se va implica în dezvoltarea infrastructurii pentru sport!”
  • Sute de blocuri din Capitală, fără apă caldă. Motivul? Se fac LUCRĂRI/Anunțul Termoenergetica
  • UPDATE. Scandal! Florin Roman, bătut de Dan Vîlceanu, în Parlament!/ Ciucă, prima reacție
  • Câți bani câștigă un influencer în România/„Să postezi cât de mult poți, ca și cum ar fi un job”
  • S-a aflat! Orașul din România considerat de străini cea mai ieftină destinație din Europa ce merită vizitată. Ce nume mai apar în top
  • Gabriela Firea: Construim Spitalul Metropolitan, după câștigarea alegerilor pentru Primăria Generală
  • S-a făcut o analiză a prețurilor! Coșul obișnuit de produse, mai ieftin în supermarketurile grecești decât în România
  • Exit mobile version