AcasăPoliticaAr trebui amânate alegerile parlamentare? Traian Băsescu, răspuns categoric - VIDEO

Ar trebui amânate alegerile parlamentare? Traian Băsescu, răspuns categoric – VIDEO

Ar trebui amânate alegerile parlamentare? Traian Băsescu, răspuns categoric - VIDEO

În condițiile în care, pe fondul creșterii, în ultima perioadă, a cazurilor noi de coronavirus confirmate la nivel național, s-a adus în discuție eventualitatea amânării scrutinului programat pentru 6 decembrie, părerile la nivel de scenă politică sunt împărțite pe acest subiect.

Traian Băsescu, de exemplu, nu consideră oportună o astfel de idee. Fostul lider de la Cotroceni – actualmente europarlamentar – pune, însă, accent pe necesitatea luării unor măsuri menite să protejeze oamenii în fața noului coronavirus.

”Nu! Nu avem de ce să amânăm alegerile parlamentare, dar trebuie să luăm măsurile de protejare a populației – închise teatrele, cinematografele, mall-urile, redus transportul public, școlile trec toate (…) pe învățământ la distanță. (…) Nu inventăm apa caldă, ci ne păzim de boală și, eventual, de moarte. Aceste măsuri ar trebui luate pentru a diminua la maxim forța răspândirii bolii și pentru a avea niște alegeri”, a declarat Traian Băsescu, miercuri, într-o emisiune de la Europa FM.

Ce cred alți politicieni

Încă de zilele trecute, reprezentanții ALDE se declarau în favoarea amânării alegerilor parlamentare pentru martie anul viitor – DETALII AICI. Marți, în ziua în care fuseseră raportate un număr record de cazuri la Terapie Intensivă, dar și de decese în rândul unor persoane confirmate cu COVID în România, social-democrații au transmis un mesaj pe un ton categoric, arătând cu degetul în direcția președintelui și a premierului. ”De la “Fiat justitia, et pereat mundus”, Iohannis-Orban rescriu cu cinism istoria: să fie alegeri, chiar de-ar pieri țara!”, acuzau aceștia. DETALII AICI.

author avatar
Cristina Stefan