AcasăPoliticaAr accepta Rafila funcția de ministru al Sănătății? „Dacă aș spune...” -...

Ar accepta Rafila funcția de ministru al Sănătății? „Dacă aș spune…” – VIDEO

Ar accepta Rafila funcția de ministru al Sănătății? „Dacă aș spune...” - VIDEO (sursa foto: Facebook)

Cum numele său a fost vehiculat drept posibilă variantă de ministru al Sănătății, în cazul în care PSD-ul ar intra la guvernare, Alexandru Rafila, fostul reprezentant al României la Organizația Mondială a Sănătății, actualmente deputat al formațiunii social-democrate, a dat răspunsul la o intrebare-cheie.

Și anume dacă i s-ar cere să accepte mandatul de ministru al Sănătății ce ar spune – da sau nu. Acesta a dat de înțeles că nu ar exclude cu totul această posibilitate, dar a adus în discuție anumite condiții.

”Cu siguranță că este o foarte mare responsabilitate în acest moment dificil. Dacă aș spune nu, ar fi o fugă de responsabilitate, dar există întotdeauna un ”dar”. Acceptarea unei astfel de poziții într-o situație de criză, cum este cea de acum, presupune anumite condiții.

Ori dacă aceste condiții nu sunt îndeplinite, atunci nu eu neapărat oricine ar merge la Ministerul Sănătății ar fi doar un figurant care nu ar putea să controleze lucrurile în zona de sănătate. (…) Eu am câteva idei legate de modul în care ar trebui să funcționeze Ministerul Sănătății, cel puțin în această perioadă de criză”, a declarat Rafila, luni seară, la Antena3.

Bodog: PSD va avea consultări în forurile interne și vom lua o decizie

Pe de altă parte, în contextul anunțului venit luni seară, după ședința de la PNL, cel referitor la depunerea mandatului de către premierul desemnat, Nicolae Ciucă, un fost ministru social-democrat al Sănătății, Florian Bodog, a avut o reacție tranșantă, pe o rețea de socializare.

Criticile social-democratului se îndreaptă atât către liberali, cât și către Ciucă.

„PNL se joacă de-a guvernarea în cel mai iresponsabil mod! Astăzi sunt deja 2 luni de la declanșarea crizei politice, odată cu demiterea de către Florin Vasile Cîţu a ministrului Stelian Ion, care a dus la ieșirea USR de la guvernare. De atunci, Iohannis, PNL și USR țin România într-un circ politic ieftin din cauza căruia însă au de suferit românii!

Ciucă și-a depus mandatul ne-flexibilizat doar pentru a obține un alt mandat din partea PNL? Și oare de ce a avut nevoie de aproape 10 zile să facă acest pas? Penibil!

Jocul de balet al lui Nicolae Ciucă nu face onoare uniformei sale de militar și nu face altceva decât să prelungească și mai mult crizele cu care se confruntă România”, susține Bodog, care a mai anunțat, totodată, că „PSD va avea consultări în forurile interne și vom lua o decizie. Am demonstrat întotdeauna că suntem responsabili, așa vom fi și în această situație de criză”.

77 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger