AcasăPoliticaAnunțul vine de la ministrul Familiei. Firea: „Asigurăm locuri pentru femei în...

Anunțul vine de la ministrul Familiei. Firea: „Asigurăm locuri pentru femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat”

(sursa foto: Facebook/Gabriela Firea)

Social-democrata aflată în Guvernul Ciucă a anunțat, marți, că s-a finalizat un „proiect important” referitor la egalitatea de șanse între femei și bărbați. E vorba despre un proiect promovat de Ministerul Familiei şi Egalității de Șanse, prin care „asigurăm locuri pentru femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat”, din câte a precizat Gabriela Firea, în 13 septembrie. Și de o propunere ce vizează modificarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice.

„Schimbăm o percepție învechită și un stereotip! 3 din 10 români spun că femeile nu au calități de conducere, potrivit unui studiu recent. Lumea se schimbă și odată cu ea trebuie să ne schimbăm și noi mentalitatea.

Am finalizat un proiect important prin care egalitatea de șanse între femei și bărbați nu rămâne doar la nivel de vorbe, iar femeile vor demonstra că pot face mai mult. Prin proiectul promovat de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse asigurăm locuri pentru femei în consiliile de administrație ale companiilor de stat”, a transmis Firea, prin intermediul unei postări pe Facebook.

Proiect cu susținere din partea coaliției

Social-democrata aflată în fotoliul de ministru al Familiei în Guvernul Ciucă anunță că proiectul beneficiază de susținerea coaliției și de sprijin din partea politicianilor aflați în a treia și, respectiv, a patra funcție în stat – Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, și Nicolae Ciucă, șeful Executivului. „Împreună cu vicepremierul, ministru al Transporturilor, Sorin Grindeanu și ministrul Economiei, Florin Spătaru, propunem modificarea OUG nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice. Avem susținerea coaliției de guvernare pentru acest proiect și sprijin din partea președintelui Camerei Deputaților și a PSD Marcel Ciolacu, dar și a premierului Nicolae Ionel Ciucă”, a mai punctat Firea în mesajul transmis marți dimineață.

Ministrul invocă statistici oficiale: „6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie!”

Ministrul Familiei aduce în atenție și câteva cifre dintr-o cercetare sociologică, subliniind că e nevoie să fie depășite anumite stereotipuri. Femeile pot fi și mame bune și să aibă, în paralel, cariere extraordinare – mai transmite Firea.

„Este o modificare importantă pentru statutul femeilor în societatea noastră. Ne dorim mult să modificăm următoarele statistici oficiale, extrem de îngrijorătoare:
✔️ 6 din 10 români consideră că locul unei femei este în bucătărie!
✔️ 8 din 10 români cred că cel mai important rol al femeii este să aibă grijă de casă și copii!
✔️ 3 din 10 români spun că femeile nu au calități și abilități pentru funcții de conducere!
Datele prezentate mai sus fac parte dintr-o amplă cercetare sociologică în cadrul proiectului „România Durabilă”, parte a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României 2030.

Nu putem rămâne în urma vremurilor, având mentalități învechite. Sunt nenumărate femei de succes în afaceri, politică sau activism civic. Trebuie să depășim aceste stereotipuri și idei învechite. Femeile pot fi și mame bune, iubitoare, implicate în creșterea copiilor și, să aibă, în paralel, cariere extraordinare”, a conchis Gabriela Firea.

162 afisari

8 COMENTARII

  1. Adica in traducere libera fetelor nu mai faceti videochat ca avem tovarasi generosi cum era primarul din Iasi.Moldoveanca sarma-n cur stie bine cum se munceste la stat…in patru labe capra.

  2. Mai bine ati organiza concursuri cinstite. Cine-i destept si capabil sa ocupe locurile. Pot fi numai femei daca le duce capul. Ce-i prostia asta ”locuri ptr femei”?

    • cam asa facea si Ceasca in ultmul timp
      Păi pt doamna Firea nu s-a creat un minister ca doar nu era sa stea someră sau gospodina acasa

    • comandoare kakat, tu ai locul asigurat la spitalul 9, sa nu-ti faci probleme.
      pijama si kilotzi curati, totusi.

      • Daca te uiti ce femei au fost in politica…… nu cred ca-i nevoie de ele si in consiliile de administratie. Concurs si daca obtin postul a lor sa fie. Asta-i egalitate de sanse.
        nic cand imi faci onoarea sa-mi comunici data intalnirii?

        • numai un kretin ca tine ii spune moldovencei sarma- kur „doamna Firea „.
          esti meltean pana in maduva.
          si be, nu ma intalnesc niciodata, spre deosebire de tine, cu barbati.
          bulangiule !!

  3. cine este bun nu trebuie impins din spate , dimpotriva este cautat . saraca firea ! saraca cu duhul !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger