AcasăPoliticaAnunţul surprinzător ce vine de la PNL: cine ar putea fi preşedintele...

Anunţul surprinzător ce vine de la PNL: cine ar putea fi preşedintele României, începând cu 2024

dan motreanuAnunţul surprinzător ce vine de la PNL: cine ar putea fi preşedintele României, începând cu 2024

Dan Motreanu, europarlamentar PNL, a declarat că şi-ar fi dorit ca preşedintele Klaus Iohannis că nu s-a implicat în numirea unor miniştri în guvernele conduse de Ludovic Orban şi Florin Cîţu, miniştri care nu au performat. În ceea ce priveşte candidatura lui Ilie Bolojan sau Emil Boc pentru funcţia de preşedinte al României, Motreanu a declarat că ar putea fi candidaţi redutabili.

Motreanu crede că este posibil ca şi la următoarele alegeri prezidenţiale să avem de ales între două rele şi că următorul şef de stat va fi unul naţionalist.

Candidat-surpriză la prezidenţiale, în 2024

Dan Motreanu a declarat că istoria a dovedit că cei care îşi anunţă cu doi-trei ani înainte candidatura, nu mai au şanse să ajungă în funcţia dorită şi că Traian Băsescu şi Klaus Iohannis şi-au anunţat candidaturile cu doar câteva luni înainte de a candida pentru funcţia de şef al statului, scrie news.ro.

Cred că e o discuţie prematură. Dacă te uiţi în istoria recentă a vieţii politice din România, cei care şi-au anunţat cu 2-3 ani înainte candidatura nu prea au mai reuşit să ajungă în funcţia pe care şi-au dorit-o.

Dacă ne uităm la ultimele două bătălii importante, câştigate în 2004 de Traian Băseascu şi în 2014 de Klaus Iohannis, sunt doi candidaţi care au venit pe ultima sută de metri, cum se spune, Traian Băsescu cu o lună de zile înainte de a-şi depune candidatura a anunţat şi a intrat în cursa electorală, după retragerea lui Theodor Stolojan şi Klaus Iohannis cam cu 5-6 luni înainte de a-şi depune candidatura”, a declarat Dan Motreanu.

Dan Motreanu a declarat că şeful statului se putea implica mai mult.

Nu ştiu dacă neapărat un reproş, mi-aş fi dorit să fie mai implicat la numirea anumitor miniştri din cele două guverne ale PNL. Să fie mai atent la desemnarea unor miniştri.

Consider că anumiţi colegi care ne-au reprezentat pe anumite portofolii nu au avut cea mai bună prestaţie şi cele mai bune rezultate”, a declarat Dan Motreanu.

Emil Boc, un „candidat redutabil”

Motreanu a declarat că Emil Boc ar fi ”un candidat redutabil”.

Boc, de asemenea, ar putea fi un candidat redutabil. În acest moment sunt cele două nume. Ar putea fi şi actualul prim ministru dacă confirmă în funcţie. L-aş susţine ca membru de partid pe cel care stă cel mai bine în sondaje”, a declarat Dan Motreanu.

S-ar putea, în 2024, scena politică să ceară o altă personalitate politică. S-ar putea să intre în scenă, ca în anul 2000, cu şanse reale de a câştiga Preşedinţia României, un candidat de pe partea naţionalistă.

Ne aducem aminte că în 2000 România avea de ales între două rele, aşa am spus la vremea respectivă, între Ion Iliescu, care venea de pe partea stângă, dar stânga retrogradă, şi partea naţionalistă, Corneliu Vadim Tudor.

Nu aş vrea să fim în situaţia asta în 2024 şi acest lucru se va întâmpla doar dacă PNL şi USR vor rata aceşti trei ani de zile. Unul dintre cele două partide, măcar unul, pot confirma până în 2024, la putere sau la opoziţie”, a declarat Dan Motreanu.

 

author avatar
Andrei Ștefan