AcasăPoliticaAnunțul care provoacă frisoane în rândul angajaților din sistemul public. Cîțu a...

Anunțul care provoacă frisoane în rândul angajaților din sistemul public. Cîțu a pus ochii pe sporurile bugetarilor – VIDEO

Anunțul care provoacă frisoare în rândul angajaților din sistemul public. Guvernul ia sporurile la puricat - VIDEO (foto: facebook)

Înainte ca proiectul de buget pe anul în curs să ajungă, luna viitoare în Parlament, premierul a făcut un anunț care le-ar putea da ceva emoții angajașilor din sistemul public, mai ales că ține de sporuri.

Și anume, Florin Cîțu a lăsat să se întrevadă că se vor lua la puricat toate sporurile din sistemul public, astfel încât să se vadă care dintre ele s-ar și justifica.

Totul a pornit de la o întrebare privind sporul de 30% acordat unor angajați din prefecturi, în contextul COVID, premierul a precizat că ”a fost o lege dată anul trecut, în mijlocul pandemiei”. ”Ce vă spun acum e că ne uităm la toate sporurile în sectorul public pentru bugetul din 2021 să vedem care dintre ele se justifică sau nu şi ne uităm la tot sistemul de salarizare.

În acelaşi timp, pentru 2021, vom veni cu o lege a salarizării care să elimine din inechităţi. Aşa cum a fost făcută, Legea salarizării în 2017 promitea acest lucru. După aceea, au apărut tot felul de excepţii şi, de fapt, tineţi minte, primul lucru care s-a spus a fost că preşedintele României are cel mai mare salariu şi apoi nu mai este aşa. Au apărut tot felul de excepţii şi trebuie corectate”, a declarat Cîţu, joi, la Radio Guerrilla.

Potrivit afirmațiilor șefului Guvernului, atât Legea salarizării, cât şi Legea pensiilor vor fi amendate în cursul acestui an. ”Vor fi modificate pentru a ţine cont de câteva principii: Legea pensiilor de principiul contributivităţii, Legea salarizării de câteva principii clare de a elimina aceste inechităţi din sistemul public”, a susținut Cîţu.