AcasăPoliticaAnunțul care îi pune pe români pe jar! Liderul senatorilor PNL NU...

Anunțul care îi pune pe români pe jar! Liderul senatorilor PNL NU EXCLUDE posibilitatea să avem o nouă stare de urgenţă

În timp ce unii așteaptă să afle când vor decide guvernanții și alte măsuri de relaxare, și când se vor redeschide, de exemplu, restaurantele, dat fiind faptul că e sezonul vacanțelor, alții stau cu ochii pe bilanțul zilnic anunțat de Grupul de Comunicare Strategică, pentru a afla câte cazuri noi sunt confirmate.

În tot acest timp, România fiind în stare de alertă din pricina COVID, oficialii guvernamentali pun accent pe respectarea, în continuare, a măsurilor impuse în lupta contra răspândirii noului coronavirus, între ele purtarea măștii li distanțarea fizică.

Referitor la acest subiect, senatorul aflat în fruntea grupului PNL din Camera Superioară a Parlamentului a adus în discuție ipoteza revenirii la starea de urgență, în situația în care „lucrurile scapă de sub control”.

„Guvernul a fost sub o presiune extraordinară, deci practic foarte multă lume a persiflat existenţa virusului şi riscurile virusului. Guvernul a fost criticat de mediul de afaceri, de cetăţenii care au stat în casă, că măsurile au fost prea dure şi atunci Guvernul (…) într-un concert european, urmărind practic şi măsurile luate la nivel european, s-a aliniat unor măsuri europene, evident, cu elemente de prudenţă şi cu posibilităţi de repliere, asta a făcut Guvernul, iar în situaţia în care cu adevărat lucrurile vor redeveni grave, nu vă îndoiţi că Guvernul va lua măsurile de rigoare. Nu exclud posibilitatea ca dacă lucrurile scapă de sub control să avem o nouă stare de urgenţă”, a declarat Daniel Fenechiu, la RFI.

Care sunt criteriile

Întrebat, concret, ce înseamnă ca lucrurile să scape de sub control, liderul senatorilor liberali a trecut în revistă criteriile avute în vedere în această privință. În ideea că nu se ține cont doar de bilanțul cazurilor noi confirmate în urma testărilor. „Criteriile de apreciere ţin nu doar de numărul contaminărilor, ţin şi de gravitatea acestora, de numărul de persoane care sunt într-o situaţie gravă şi sunt în secţiile de reanimare, ţin de procentul de decese din cazurile respective, deci există o analiză mult mai amplă”, a susținut Fenechiu.

Vă amintim că luni, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat confirmarea altor 250 de cazuri la nivel național, ceea ce duce bilanțul oficial la 29.223 de cazuri de persoane cionfirmate ca fiind infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre pacienții internați, 227 se aflau, luni, la Terapie Intensivă.

304 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger