AcasăPoliticaAnunț de ultimă oră de la Guvern, după tragedia de la Piatra...

Anunț de ultimă oră de la Guvern, după tragedia de la Piatra Neamț: Toate secțiile ATI, vizate

Anunț de ultimă oră de la Guvern, după tragedia de la Piatra Neamț: Toate secțiile ATI, vizate (foto: Facebook)

După ce premierul Ludovic Orban a discutat cu miniștrii Sănătății și Internelor, la sediul Guvernului, în cadrul unei ședințe convocate după tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, în urma căreia au murit 10 pacienți, de la Palatul Victoria s-au anunțat deciziile luate în cadrul întrunirii de duminică dimineață.

În primul rând, s-a aflat că s-au analizat aspecte ce țin de intervenţia în cazul tragediei de la Spitalul Judeţean din Piatra Neamţ, precum și ”stadiul transferului pacienţilor supravieţuitori şi a fost solicitată colaborarea tuturor instituţiilor abilitate în desfăşurarea cu celeritate a anchetei pentru stabilirea cauzei incendiului”, din câte s-a comunicat din direcția Guvernului, la finele întrunirii la care au mai fost prezenți și şeful Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, Dan Paul Iamandi, şi directorul Inspecţiei Sanitare de Stat, Mioara Comana.

Verificări la secțiile ATI

La nivel de măsuri, reprezentanții Executivului anunță verificări la nivelul ATI-urilor din toată țara. ”De asemenea, s-a decis ca, începând cu ziua de luni, echipe mixte ale Direcţiilor de Sănătate Publică şi ale Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă să desfăşoare controale în toate secţiile de terapie intensivă de la nivel naţional pentru verificarea instalaţiilor şi a condiţiilor de punere în funcţiune a aparaturii medicale”, informează aceeași sursă.

De la ora 14, Ludovic Orban va participa la ședința organizată la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani. Rămâne de văzut dacă ulterior va face declarații de presă.

Zece oameni au murit

Vă reamintim că, oficialii Spitalului Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț au transmis, duminică dimineață, via Facebook, faptul că în urma incendiului din secția ATI, ”zece pacienți care se aflau în stare critică și primeau îngrijiri în secția ATI și-au pierdut viața. Este vorba de șapte bărbați și trei femei cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani. Ceilalți șase pacienți, care se aflau în salonul alăturat celui care a fost afectat în totalitate de incendiu, au fost transferați sâmbătă noapte către Spitalul modular din Lețcani”.

De asemenea, medicul de gardă care a suferit arsuri după ce a încercat să salveze pacienții aflați în pericol, ca urmare a incendiului, a fost transferat, duminică dimineață, în Belgia, cu un avion militar.

Parchetul General a preluat ancheta

Parchetul General face o anchetă după tragedia de la Piatra Neamț.”Secția de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție va prelua ancheta în cazul incendiului de la Secţia de Anestezie Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamț.

Cauza a fost înregistrată inițial pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamț, care s-a sesizat din oficiu, fiind dispusă începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, s-a anunțat din direcția Ministerului Public.

author avatar
Cristina Stefan
124 afisari

2 COMENTARII

  1. Oferta speciala: castiguri part time. Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber. Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Pentru detalii, contactati-ne pe pagina facebook:

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger