AcasăPoliticaAnunț de interes pentru pensionari! Cresc pensiile? Răspuns de ultim moment venit...

Anunț de interes pentru pensionari! Cresc pensiile? Răspuns de ultim moment venit de la ministrul Muncii! – VIDEO

Anunț de interes pentru pensionari! Cresc pensiile? Răspuns de ultim moment venit de la ministrul Muncii! - VIDEOAnunț de interes pentru pensionari! Cresc pensiile? Răspuns de ultim moment venit de la ministrul Muncii! - VIDEO (foto: facebook)

Sunt șanse să mai crească pensiile în acest an? E o întrebare la care foarte mulți pensionari din România, mai ales cei cu venituri reduse, așteaptă răspunsuri de la oficialii aflați în cadrul coaliției de guvernare. Și asta îndeosebi pe fondul scumpirilor din ultima perioadă – nu doar la alimentele de bază. Dar mai ales fiind știută situația adusă de „criza facturilor uriașe”, cum a ajuns să fie cunoscută în spațiul public, cu sume uneori enorme trecute pe facturile la energie electrică și gaze naturale primite de unii români – pensionari sau nu.

S-a vorbit, recent, despre anumite calcule ce s-ar face și despre eventualitatea unei majorări a pensiilor, cu 6-7 procente, în toamna acestui an. Iar miercuri, Marius Budăi, social-democratul aflat în fotoliul de ministru al Muncii, a fost întrebat dacă sunt șanse să mai crească încă o dată pensiile în 2022.

Budăi: „Nu vreau să aduc așteptări nimănui”

„De asta suntem prezenți noi, PSD, la guvernare, să ne batem pentru cetățenii români și asta vom face în continuare. Ne vom bate și ne vom asigura că pe perioada cât suntem noi la guvernare (…) vom încerca să îi apărăm pe cetățenii români, în primul rând, de tot ceea ce se întâmplă acum cu aceste prețuri din energie, ne aducem aminte de acea liberalizare sălbatică, însă nu numai de cetățeni trebuie să avem grijă și de firme să-și păstreze locurile de muncă. Problematica este mult mai mare din punct de vedere atât al protecției sociale, cât și a protecției angajatorilor”, a declarat Budăi, miercuri, 16 februarie, la Antena3.

S-a insistat cu aceeași întrebare, însă ministrul Muncii s-a ferit să dea un răspuns concret și să spună exact dacă s-ar putea ca pensiile să mai crească încă o dată în acest an. „Nu vreau să aduc așteptări nimănui pe care să nu le putem îndeplini și atunci când vom avea ceva de comunicat vom comunica”, a susținut Marius Budăi.

Ciolacu: „Toate aceste lucruri sunt în discuţie”

Pe de altă parte, liderul PSD a fost întrebat, în cursul zilei precedente, la Parlament, despre eventuale discuții în Coaliție despre o posibilă majorare a pensiilor, din septembrie. În acest context, acesta declarase că „este posibil să avem o majorare la toate veniturile, ţinând cont de impactul inflaţiei”. „Când spun toate veniturile, înseamnă şi bugetari, şi privat, şi pensionari. Este posibil să avem acest lucru. Cu toţii ne-am angajat în acest act de guvernare ca oamenii să trăiască mai bine şi să găsim soluţii pentru ei. Toate aceste lucruri sunt în discuţie în acest moment. Sunt într-o coordonare economică.

Vedem ce măsuri se iau pentru scăderea inflaţiei. Toate aceste discuţii pleacă în primul rând de la cauză. Haideţi să venim cu soluţiile cele mai bune pentru a rezolva cauza şi apoi mergem pe lanţul efectelor”, a declarat Marcel Ciolacu în 14 februarie.

325 afisari

3 COMENTARII

  1. Reducerea indemnizațiilor de revoluționar, la sume decente sau chiar eliminarea lor, impozitarea veniturilor obținute de către biserică, din activități de comerț și turism, în principal, intensificarea luptei împotriva economiei subterane ( de exemplu, verificarea corectă a activităților și veniturilor PFA, etc.), legalizarea și impozitarea prostituției, la fel ca în alte țări occidentale dezvoltate, condiționarea strictă a acordării fondurilor pentru asistații sociali, eliminarea pensiilor de veteran pentru militarii care au participat în teatre de operațiuni, cu excepția celor răniți sau pentru rudele militarilor decedați în aceste teatre de operațiuni, verificarea atentă a veniturilor obținute de către cei care comercializează produse agricole , îndeosebi în piețe, ar putea fi câteva soluții pentru scăderea ratei inflației !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger