AcasăPoliticaAnunţ-BOMBĂ privind şcolile din România. Se poate întâmpla asta după 6 decembrie!

Anunţ-BOMBĂ privind şcolile din România. Se poate întâmpla asta după 6 decembrie!

scoli Anunţ-BOMBĂ pentru şcolile din România. Se poate întâmpla asta după 6 decembrie!

Reprezentanţii USR-PLUS au făcut un anunţ care a surprins pe toată lumea: ei doresc desfiinţarea inspectoratelor şcolare.

Acesta este unul din obiectivele Alianţei USR-PLUS după data de 6 decembrie. Memebrii formaţiunii politice susţin că numirea directorilor de şcoli trebuie depolitizată, iar atribuţiile inspectoratelor ar trebui preluate treptat de unităţile şcolare.

Aceste inspectorate școlare sunt principala sursă de influență politică. Au un cntrol aproape total asupra catedrelor, normelor, numirilor de directori, alocărilor de fonduri.

Propunerile USR sunt: atribuțiile acestor inspectorate să fie transferate la nivelul managementului școlii. Acele atribuții care țin de inspecția școlară vor fi organizate prin mecanisme de audit.

Întărim și profesionalizăm managementul de la nivelul școlii astfel încât să preia din atribuțiile acestor inspectorate„, a declarat senatorul Silvia Dincă la postul Antena 3.

Au trecut desfiinţarea inspectoratelor şcolare în programul de guvernare

Sistemul de învățământ este profund politizat prin aceste inspectorate care nu fac altceva decât să îndeplinească voința ministrului Educației. Dacă centrăm totul în jurul Bucureștiului, chiar dacă ar veni cel mai bun ministru din lumea aceasta, el nu va putea decât să ia măsuri standardizate care să creeze cât mai puțin disconfort pentru toți.

Nu va putea personaliza măsurile pentru fiecare școală și, mai mult, pentru fiecare copil. Descentralizarea la nivelul școlii asta face: decizia să fie luată cât mai aproape de cei afectați de ea, astfel încât să fie cât mai potrivite pentru ei„, a spus şi deputatul USR-PLUS, Claudiu Năsui.

Principalele 5 măsuri din programul de guvernare USR PLUS

Astfel, principalele 5 măsuri din programul de guvernare USR PLUS sunt:

1. „Fără Penali în Funcții Publice” în Constituție
2. Școala de la 8 la 5, masa caldă și școala după școală
3. Fond de 1 miliard de euro pentru o infrastructură sanitară modernă
4. Zero taxe pe salariul minim
5. Împădurim România și combatem tăierile ilegale prin „DNA-ul Pădurilor

author avatar
Andrei Ștefan
607 afisari

3 COMENTARII

  1. Cel mai tare e punctul 1.
    Ce facem cu sacii de voturi ?
    O Romanie fara…hotie ? 🙂
    E la fel de tare ca dnul Sora, un anticomunist fost consilier a A.Pauker…

  2. Invațamîntul online e idiot ca cei ce l-au impus! Cum pot elevii din anul întîi sa scrie singuri fara invățătoarea din clasa? Cum pot studia studenții la medicină online? Unde in lume se studiaza la facultatile de medicina online sau la fara frecvență?? Ce medici voma avea ? de telemedicina? In ce țara din lume se mai întîmpla treaba asta cu invațamintul online?? In UE toti elevii și studenții merg la școala! Doar la noi unde prostia conduce țara invațămintul este online!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger