AcasăPoliticaAntonescu, despre rezultatul europarlamentarelor: Un esec pentru toate partidele. Strategic a pierdut...

Antonescu, despre rezultatul europarlamentarelor: Un esec pentru toate partidele. Strategic a pierdut major PSD

Rezultatul alegerilor europalarmanentare din 25 mai este catalogat de catre liderul demisionar al liberalilor drept „nemultumitor” pentru toate partidele. Mai mult, Antonescu e de parere ca, strategic, PSD-ul ar fi „pierdut major”.

Europarlamentarele la finele carora, conform rezultatelor anuntate de BEC, dupa centralizarea rezultatelor a 99,99% din sectiile de votare, alianta PSD-UNPR-PC a obtinut 37,60 % din voturi, PNL – 15%, PDL 12,23 %, urmate de UDMR cu 6,30 % si PMP cu 6,21 %, sunt condiderate de catre Antonescu drept un „esec”.

Intr-o interventie la postul B1 TV, liderul demisionar al liberalilor a facut o serie de precizari in acest sens. „Rezultatul acestor alegeri este nemultumitor, este un esec, intr-o masura mai mare sau mai mica, pentru toate partidele aliniate la start. Pentru PNL a fost un rezultat prost in raport cu asteptarile noastre. (…) Am pierdut toti, dar cred ca strategic, culmea, a pierdut major PSD-ul. De la psihologia 41-43% sa te intorci la 37% (…), iar a doua oara sa esuezi din nou cu operatiunea PNL Tariceanu, inseamna esecul cel mai notabil in contextul aceste alegeri„, a sustinut Antonescu.

De altfel, urmare a acestui rezultat obtinut de PNL la alegerile europarlamentare, sub pragul de 20 %, cat fusese obiectivul anuntat de liberali in campanie, Crin Antonescu a demisionat de la sefia formatiunii. Aceeasi decizie au luat-o si colegii sai aflati la conducerea PNL, printre ei si Klaus Iohannis.

133 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger