AcasăPoliticaAnisie față în față cu dezastrul

Anisie față în față cu dezastrul

Este creat de ea. Dezastrul îi aparține și trebuie să-i recunoască maternitatea. În loc să simplifice lucrurile, ministresa de la Educație mai rău le complică. De la o zi la alta schimbă totul, apoi se miră că ceva nu merge bine. Ce să funcționeze când haosul este desăvârșit? Când deciziile sunt valabile doar câteva ore, după care sunt înlocuite cu altele și mai proaste?

Încă nu știm dacă am scăpat de cursurile ținute în containere. Sau în corturi. Dacă aș avea copil de vârstă școlară, l-aș trimite să învețe numai dacă gimnaziul îi poate asigura hamac. Aer curat, verdeață, chestii din astea. Sănătate curată. Nu se pune problema învățatului. La ce să-i ajute? Ca să ajungă ministru precum Monica Anisie? Mulțumesc, nu.

Statul și-a asumat postura de diriguitor al învățământului. Un fel de administrator suprem, dar căruia îi cad din buzunare diplomele obținute la seral.Învățământul este obligatoriu până la nivel de liceu, inclusiv. Teoretic, ar trebui să trimiți copilul la școală, loc în care intervine rolul statului. Dar statul nu este capabil să-i asigure condițiile elementare de a studia în siguranță și minim confort. Ai putea să îndrepți copilul spre home schooling, care garantează un nivel de pregătire cel puțin egal cu cel oferit de școală. De multe ori chiar superior acestuia. Dar primul care se opune este chiar statul.

Monica Anisie nu poate răspunde la întrebarea dacă instituția pe care o reprezintă garantează sănătatea copiilor. Părinții au obligația să garanteze că cei mici sunt sănătoși și că nu există riscul de a-i îmbolnăvi pe ceilalți. Garantează statul că acesta nu se îmbolnăvește la școală? Evident, nu. Dar, pe de altă parte, nici nu te lasă să-l introduci în sistemul home schooling. Acum, cu epidemia de Covid, lucrurile chiar au luat-o razna. Copiii pot învăța online, dar numai dacă părinții prezintă adeverințe dintre cele mai absurde, care nu rezolvă nimic. Se vede doar dorința ca școala să se spele pe mâini și să nu răspundă de ceva. Doamnă, nu mi-aș da copilul la școală nu pentru că ar veni bolnav acasă, ci pentru că nu am chef să învețe lucruri care se „inițializează”, pe parcurs se „egalizează” și la final se „propaghează”. Nu vreau să am un copil cu diplomă de dobitoc eliberată de un minister care forțează începerea școlii pentru că Guvernul are nevoie de alegeri. A, și să nu uit, mai învățați ceva română, că doar n-o să vă duceți să predați cu asta pe care o vorbiți acum.

author avatar
Valentin Boeru
1.097 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger