AcasăPoliticaAndrei Marga pune gaz pe foc! Noi declarații controversate despre împărțirea Ucraina

Andrei Marga pune gaz pe foc! Noi declarații controversate despre împărțirea Ucraina

andrei margaAndrei Marga, despre motivele pentru care am ratat aderarea la Schengen: "România, un stat eșuat!"

Fostul ministru Andrei Marga insistă că afirmațiile făcute de el în contextul războiului din Ucraina „corespund adevărului istoric” și că „propaganda de azi va fi socotită poimâine o eroare”.

„Într-o conferință publică susținută la Alba Iulia (14 septembrie 2022) am răspuns la o întrebare, venită din rândul celor prezenți, privind efectele conflictului din Ucraina asupra democrației. Nu sunt dintre aceia care nu văd realitățile sau gândesc una și spun alta, încât am reiterat cu claritate idei exprimate anterior, de această dată poate mai direct.”, a transmis fostul ministru.

Marga crede că Ucraina este în granițe nefirești

Andre Marga susține că „războiul din Ucraina nu se poate încheia decât printr-o înțelegere care să implice Rusia, SUA, Ucraina, Germania, Uniunea Europeană, China”. Acesta consideră că, indiferent de cine “învinge”, nu va fi pace în Europa dacă nu se iau în seamă interesele de securitate ale fiecărei părți. Andrei Marga a punctat faptul că ar trebui trase consecințe și din faptul că Ucraina este în granițe nefirești.

„După toate criteriile istorice și demografice, ea are de cedat teritorii vecinilor, în granițele cunoscute: României – Bucovina și județele, Ungariei – Transcarpatia, Poloniei – Galicia, Rusiei – Dombasul. 3. Nu au suport iluziile, căci, în Ucraina actuală, până la democrație este un drum. 4. România nu are ce căuta în acest conflict. Ea nu ar trebui să înfrunte vreo criză în plus, fie ea și energetică, din cauza conflictului”, a completat acesta.

Andrei Marga, numit comunist de presa ucraineană

„Repet oricând afirmațiile rostite, căci ele exprimă adevărul cel mai simplu cu putință. Altfel, lucrurile se țin mai departe într-o criză absurdă, la care sunt, totuși, alternative. Afirmațiile mele corespund adevărului istoric, dreptului international și intereselor generale – dincolo de propaganda de azi care, poimâine, va fi socotită doar o eroare.”, continuă el.

Andrei Marge nu părea deloc deranjat de faptul că Ambasada Ucrainei la București, dar și alți oficiali au reacționat dur la afirmațiile sale.

„Cum era de așteptat, după aceste afirmații, s-au convocat tot felul de inși și s-a făcut mobilizarea mediatică pentru a le contracara. Nu sunt mișcat. Niciunul nu a adus vreun argument factual împotriva a ceea ce am spus. Este doar adevăr în afirmațiile mele și mi-am făcut datoria profesională, civică și morală să-l rostesc. Ca de obicei, neputându-se contrazice cu argumente, se inventează și se bat câmpii.”, a spus Marga.

Declarațiile diplomatului Andrei Marga au scandalizat presa ucraineană. Înfuriați de ideile expuse de Marga, care a explicat că teritoriile pe care se întinde astăzi Ucraina nu îi aparțin în totalitate, jurnaliștii l-au numit pe Marga fost comunist.

”Andrei Marga, fost comunist şi informator al serviciilor speciale româneşti, crede că Ucraina se află în „graniţe nefireşti”, comentează publicaţia ucraineană Focus, citată de ziare.com.

author avatar
Andreea Vlad
851 afisari

9 COMENTARII

  1. Ha ha ha de cate ori am spus chestia asta si am avut100%dreptate.Cine are curaj sa spuna adevarul va fi rastignit de mafia globalista…..incepand cu JFK…Trump…Gorby…toti au fost atacati cand au spus adevarul.
    Priviti harta Romaniei din1938…asta e Romania reala100%/Orice altceva se cheama Blaaaa Blaaaaaa Blaaaaaaaaaa

    • Iar „moldovenii” care se cred republica Chisinau probabil ca nu stiu sa scrie si sa citeasca daca nu pot sa inteleaga harta din1938.Antonescu maresalul a fost un patriot roman spre deosebire de gunoiul tradator Carol al2-lea si camarila lui imputzita de care nici azi nu mai scapam

  2. & Tărâmul lui Făt Frumos și Andrei Marga, ? Elucubrații și ambiții, asortate la costum cu finanțare Dorin Cocoș, ?
    ,, Mama mea să aibă toate bucile la ea, ca să ies mai deștept și mai frumos, când o făta” , ?

  3. & ,, Elucubrație”, o „exprimare” favorită cu, ,, îmi dați voie să mă exprim” , în vorbirea domnului Andrei Marga, ?

  4. Bravo, bai Marga, ce pwula mea pot sa iti faca ordinarii aia de karpe globaliste, ca nu e asa de usor sa te scoata din scena, ca nu esti chiar un necunoscut !! Bai, dar i-ai dat o ditamai pwula in gura la toti nazistii aia ordinari ai regimului Zdrelinski din nazistul Kiev, de nici peste 1 luna nu o sa isi revina idiotii aia inutili !! Dupa ce ca amerlocii si britanicii aia betivani se folosesc de ei non-stop, din 2014, acum te-ai gasit si tu sa le bagi batul prin gard 🙂 Bravo tata, nu te lasa, e bine sa le dai la ordinarii astia cate o m-UE din cand in cand 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger