AcasăPoliticaAnca Dragu, plângere la CRR împotriva lui Cîțu: „Premierul împiedică Parlamentul să-și...

Anca Dragu, plângere la CRR împotriva lui Cîțu: „Premierul împiedică Parlamentul să-și dea acordul”

Anca DraguAnca Dragu, plângere la CRR împotriva lui Cîțu: „Premierul împiedică Parlamentul să-și dea acordul”

Președintele Senatului, Anca Dragu, încearcă, împreună cu președintele Camerei Deputaților Ludovic Orban, să convoace plenul pentru votarea moțiunii de cenzură depusă de parlamentarii USR PLUS și AUR.

Dragu a anunțat că a sesizat Curtea Constituțională asupra unui conflict juridic între Parlament și Guvern. Aceasta susține că după demiterea ministrului justiției, Stelian Ion și demisia miniștrilor USR PLUS, premierul Florin Cîțu avea obligația ca în termen de cinci zile să facă noi propuneri de miniștri. În opinia președintelui Senatului, s-a schimbat compoziția politică a Guvernului iar premierul ar fi trebuit să vină în Parlament pentru un nou vot de încredere, potrivit Constituției.

„În acest punct de vedere semnat de mine, ca președinte al Senatului, arăt că nu se constituie motive pentru a considera un conflict juridic de natură constituțională, este un conflict politic pe care guvernul îl dorește de natură constituțională. Mai arătăm că este vorba mai degrabă de o cerere ce nu poate fi admisibilă. Este vorba de o serie de critici legate de depunerea moțiunii.

Moțiunea de cenzură reprezintă un instrument pe care îl au la dispoziție parlamentarii și arătăm că nu se constituie niciun fel de blocaj al activității celor două instituții. Numai un blocaj ar putea sta la baza unui posibil conflict juridic de natură constituțională. Repet, este vorba de un conflict politic și se dorește a se transforma într-un conflict de natură constituțională”, a spus Anca Dragu.

„Tot astăzi a fost trimis punctul de vedere al președintelui Camerei Deputaților, Ludovic Orban, către Curtea Constituțională privitor la sesizarea formulată de premierul Florin Cîțu, cu referire la existența unui conflict juridic de natură constituțională.”, a precizat șefa Senatului.

Conflict juridic de natură constituțională

Guvernul a solicitat miercurea trecută Curţii Constituţionale să constate existenţa unui conflict juridic de natură constituţională între Parlamentul României, pe de o parte, şi Guvernul României, pe de altă parte, născut din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care a fost iniţiată şi depusă moţiunea de cenzură USR PLUS – AUR, respectiv din încălcarea dispoziţiilor constituţionale cu privire la modul în care moţiunea de cenzură iniţiată şi depusă contrar Constituţiei a fost comunicată ulterior Guvernului.

Curtea Constituţională (CCR) va dezbate sesizarea Guvernului privind moţiunea de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR abia după congresul PNL din 25 septembrie.

author avatar
Andreea Vlad
172 afisari

1 COMENTARIU

  1. ati intors tara cu susul in jos voi toti unul mai incompetent ca altul sau tradator sau rauvoitor in timp ce in europa fac treaba toti aduc profit in economie voi doar scandal!!!!!!!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger