AcasăPoliticaAnalfabetismul politic al lui Ciucă și cuibul de viespi PNL

Analfabetismul politic al lui Ciucă și cuibul de viespi PNL

Nicolae Ciucă pare pierdut… la fel ca Iohannis

Partidul Național Liberal stă pe un butoi cu pulbere și fitilul e în mâinile lui Klaus Iohannis. Dar nu vom vorbi în articolul de față despre ce intenții are (încă) președintele, lăsăm această dezvăluire-bombă pentru zilele următoare. În schimb, merită să aruncăm o privire în cuibul de viespi de pe Modrogan 1, unde tot felul de găști își dispută supremația în partid. Este fiecare pentru el și niciunul cu PNL.

Rareș Bogdan nu iese din cuvântul lui Iohannis Deocamdată

Haosul pe care-l vedem acum în partid a fost creat chiar de liderul său, asta trebuie spus din start! Liberalii înșiși ne spun despre Nicolae Ciucă, fost premier, că este total depășit de situație.

Ciucă, un general speriat

Un personaj de care n-ar fi auzit nimeni dacă nu avea mari ambiții politice și un servilism pe măsură, Nicolae Ciucă, acest general (preînstelat) timpuriu, a făcut praf Partidul Național Liberal reușind contraperformanța să-l coboare sub 20% în mai toate sondajele reale, nu cele pe care echipele de PR le trimit televiziunilor.

Analfabetismul politic al fostului ministru al Apărării nu avea cum să nu iasă la suprafață la un moment dat, iar acum s-a văzut cel mai bine când PNL n-a reușit să gestioneze un pui de criză în relația de guvernare cu PSD. Partidul Liberal este făcut praf și condus după ureche; cei drept, dintotdeauna au fost tot felul de interese în jurul marilor formațiuni politice, știm asta, dar atunci când șeful cel mare intra în sală să participe la o ședință se lăsa liniștea, iar voința oricăruia dintre Brătieni era de fier, nimeni nu îndrăznea să miște în front.

În frontul lui Ciucă, nu numai că se mișcă, dar insubordonarea e la ea acasă. Iulian Dumitrescu, prim-vicepreședintele care avea ambiții să stăpânească unul dintre serviciile de forță ale țării, nu și-a ascuns marele plan, de a conduce partidul. El a aruncat amenințări în stânga și-n dreapta și cam toată lumea știa că i-a dat ultimatum lui Nicolae Ciucă – zboară din funcție dacă PNL pierde guvernarea după alegeri!

Blaga și Boc așteaptă așteaptă

Dimpotrivă, șeful liberalilor nu numai că habar nu are cum să-i adune pe oameni în jurul său, dar dă senzația că are în plan să curețe PNL de oamenii lui Băsescu, vechii „pedeliști”. În acest sens, lui Emil Boc i s-a arătat pisica (iar până la alegeri, cine știe ce altceva!) prin anunțul că va avea un contracandidat la Primăria Cluj-Napoca din interiorul partidului!

Sabin Sărmaș, președintele Comisiei pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor din Camera Deputaților, omul lui Ciucă, după cum spun mulți, și-a anunțat intenția de a candida împotriva lui Boc. Ce spune Sărmaș? Că orașul trebuie „să se ducă la următorul nivel, altfel se va sufoca în curând”. „E ca mămăliga care stă să explodeze”, mai zice săgeata lui Ciucă.

Iată cum, sub conducerea actualului lider, liberalii își dau la gioale între ei. Și mai e timp, până la alegeri, să vedem și alte meciuri, poate chiar adevărate derbiuri, de ce nu?!

Care sunt găștile liberale

Degringoladă totală în PNL, vedem. Unii se trezesc să lovească în colegii lor pe la televiziuni, alții ciripesc în stânga și-n dreapta tot felul de planuri/scenarii post-alegeri. S-au format găști și nu mai ști care pe cine sprijină. De fapt, cam nimeni pe nimeni, e fiecare disperat să prindă un loc cât mai în față, iar toate alianțele formate sunt de conjunctură și interes.

Îl avem pe Rareș Bogdan care-i este loial președintelui Klaus Iohannis și public insistă ca PNL să-l nominalizeze pe Ciucă pentru Palatul Cotroceni, dar în același timp mai face ochi dulci și altora. Ciucă, după câte se pare, e cam singur, nu are loc în nicio barcă, Iohannis fiind dezamăgit și nemulțumit de el; dar fostul premier știe asta, cum e posibil să cunoască și ce plan are președintele cu Partidul Național Liberal, despre care Național va scrie zilele următoare.

Grupul PDL-iștilor dă din colț în colț, lui Boc i se arată pisica, lui Blaga, dosarele, cam posomorâtă vremea pentru ei.

Cu Bode la butoane, totul e posibil

Și ce dovadă mai bună vreți că Nicolae Ciucă a pierdut hățurile decât aceea că Lucian Bode a ajuns să conducă toată campania electorală din acest an?! Cel despre care tot „Sistemul” vorbește că a fost cel mai slab ministru de Interne postdecembrist se dă acum mare om politic, taie (facturi de milioane televiziunilor și site-urilor favorite) și spânzură în PNL, iar lui Ciucă nici măcar nu i se cere părerea.

Lucian Bode șef de campanie chiar nu e de râs e de plâns

Național i-a pregătit și lui câteva surprize, dar le vom prezenta la momentul oportun.

Astfel stând lucrurile, să ne mai mirăm că PSD fuge de discuțiile cu PNL pe marginea comasării?! Păi, cu cine să discute, când la liberali e brambureala cât casa? Se aude că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă au bătut palma și vor avea candidați comuni la alegeri. Să te ții măcel între liberali!

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.260 afisari

14 COMENTARII

    • COMISARUL . RO , ASTAZI , ORA 08:33 : ” VIDEO / PREMIERUL MOLDOVEI : ………………………………………………………………………………………………… ” – SURSA : PRO-TV CHISINAU – EMISIUNEA ” IN PROFUNZIME ” CU LORENA BOGZA DIN 19.02.2024 – VIDEO : o ora , 07 min , 43 sec .

  1. Jegurile peneliste din echipa cistigatoare vor disparea dupa urmatoarele alegeri! Nu ii mai voteaza nimeni!

  2. Presedinti de partid unul si unul : Catu, Orban, Ciuca ! Toti sub umbrela mediocrului Iohannis.

    • Imaginati-va ce ar face Blaga, Flutur, Boc, Bolojan, pesedisti de prin Slatina, Prahova si alti boieri, unii cu legaturi cu clanuri, asa cum zice presa, sa aiba securizat inca 4-5 ani postul de presedinte, majoritate parlamentara si primari boieri si baroni de Consiliu judetean ?

  3. Incepand cu Johanis ,continuand ci Ma-ciuca,circarul R Bogdan,drogatul Citu si tot neamul lor cel adormit in banci sau pe scaune ministeriale formeaza o TURMA DE INCOMPETENTI,IRESPONSABILI,IMPOTENTI ,O GASCA DE LEPRE DE CEA MAI JOASA SPETA.

  4. PNL un cuib de hiene libidinoase si niste slugi care au vindut RO la Diavolul drogat si criminal

  5. 1. RomaniaMilitary . ro , 20 februarie 2024 , ora 6:00 , articol de George GMT : ” OLDIES BUT GOLDIES ” ( Vechi dar bune ) . 2. DefenseRomania .ro , 20.02.2024 , ora 08:18 , articol de Ciprian Dumitrache : ” UNGARIA NU VA BLOCA ………………………………………………………………………………………………. „.

  6. Întrebare, întrebătoare? Când iese Johannis la perdeluță, după modelul lui Băse? Buldogul abia așteaptă să sară la gâții lui Johannis, dar gașca clujeană și orădeană îl temperează. Deocamdată! De ce nu cer încă demisia lui Ciucă? Pentru că Ciucă, ajutat de Rareș Bogdan, ambii oamenii președintelui, se chinuie să păstorească PNL până la alegerile prezidențiale, când se zice că iar i se va oferi lui Johannis conducerea PNL pe tavă, ca atunci când a trădat Crinuța Antonescu.

  7. GOLANIA , TRADAREA SI HOTIA CARACTERISTICILE DE BAZA ALE GASTILOR ZISE PARTIDE,INCOMPETENTA ,IRESPONSABILITATEA ESTE DIFERA INTRE PARTIDE .
    Johanis s-a laudat ca va face altfel de politica !,si a facut-o „DE OAIE „,a distrus si ultima picatura de credibilitate in acea CARICATURA DE PNL !.

  8. Nu va mai voteaza nimeni, ciume galbene peneliste! Sinteti cei mai mari tradatori.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger