Cauta

Americanilor, mai ușor!

A mai apărut un american care să ne învețe ce este democrația, statul de drept, cât de periculoasă este corupția și cât de primejdioasă este menținerea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

David Muniz, însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la București, ne dă lecții. Nu e nici primul, nici ultimul. SUA au tradiție aici la capitolul ăsta și, peste un timp, vom mai vedea și alții. S-au învățat cu nărav, să facă ce le trece prin cap și să ordone. Marele Jandarm Mondial ne confundă cu țările în care diplomația se practică pe țeava armelor, în rafale scurte și dese. Nu mă interesează cum valsează șchiop printre cuvinte Muniz, cu teorii răsuflate despre corupție, despre judecători, despre nevoia de exista sau nu a SIIJ. E dreptul lui să spună ce vrea, la fel cum al meu este să râd de ceea ce spune. Ceva nou? Nu. Este urmașul ideilor lui Gitenstein, Klemm sau Zuckerman. Toți au iubit justiția română până au dat cu ea de asfalt și au jucat-o în picioare. Muniz nu este ambasador în drepturi depline, este însărcinatul cu Afaceri, dar de ce să nu ne învețe și el ce și cum trebuie să facem?

Domnu’, mai ușor cu chestiile astea. În primul rând ar trebui să ne mulțumiți și să ne pupați picioarele. Fără George Pomuț, românul care a cumpărat Alaska de la ruși și va pus-o pe masă, astăzi ați fi fost mai mici și neajutorați. Apoi, ar trebui să fiți recunoscători bunicilor noștri pentru că, 45 de ani, v-au așteptat să veniți aici. V-a durut în fund de asta. Când ați venit, prin aprilie 1944, ați umplut Bucureștiul de mii de morți și răniți într-un bombardament fără rost. Piloții voștri au statui, ai noștri doar o groapă comună. În ce calitate ne învățați voi ce trebuie să facem cu SIIJ? În ce calitate ne luați la refec judecătorii? Vă amestecați bădărănește în chestiuni care nu vă privesc.

Noi n-am venit niciodată să batem cu pumnul în masă că justiția voastră e coruptă și că noi, trăitori pe celălalt mal al Atlanticului, o vedem dreaptă doar în filmele voastre de propagandă. Așa că mai ușor cu lozincile în care puterea se zbate să pună la zid corupția, iar opoziția îi pune piedici. Ne jigniți. Dar ne și faceți să râdem când vă auzim pledoariile.

Ultimele stiri

  • Fermierii din Vrancea au ajuns la disperare. Bieţii oameni au crezut că rachetele anti-grindină alungă ploaia şi le-au atacat cu pietre! (VIDEO)
  • Medicii de la Spitalul Foișor au făcut anunţul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Fanii actorului, fără reacţie!
  • Mugur Isărescu încasează o pensie uriaşă de la statul român. La aceşti bani se adaugă salariul incredibil şi indemnizaţia de la Academia Română
  • Se schimbă buletinele, în România! Modificări la CNP, după punerea în funcțiune a Sistemului Informatic Integrat
  • Joe Biden, ameninţat cu punerea sub acuzare! Liderului de la Casa Albă i se aduc acuze foarte grave
  • Pensionarii vor întoarce banii cu lopata. Categoria care are dreptul la dublă recalculare. Vezi dacă eşti pe lista lor!
  • Coşul de cumpărături al lui Marcel Ciolacu s-a scumpit mult în doar câteva luni. Cu 100 lei nu te mai desurci!
  • Cu Lamborghini-ul către un nou mandat la şefia CJ Prahova? PSD, atac la Iulian Dumitrescu (FOTO)
  • Horoscop – sâmbătă, 11 mai 2024. Trebuie să gestionaţi mai bine situaţiile stresante!
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Exit mobile version