AcasăPoliticaAmericanilor, mai ușor!

Americanilor, mai ușor!

A mai apărut un american care să ne învețe ce este democrația, statul de drept, cât de periculoasă este corupția și cât de primejdioasă este menținerea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

David Muniz, însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA la București, ne dă lecții. Nu e nici primul, nici ultimul. SUA au tradiție aici la capitolul ăsta și, peste un timp, vom mai vedea și alții. S-au învățat cu nărav, să facă ce le trece prin cap și să ordone. Marele Jandarm Mondial ne confundă cu țările în care diplomația se practică pe țeava armelor, în rafale scurte și dese. Nu mă interesează cum valsează șchiop printre cuvinte Muniz, cu teorii răsuflate despre corupție, despre judecători, despre nevoia de exista sau nu a SIIJ. E dreptul lui să spună ce vrea, la fel cum al meu este să râd de ceea ce spune. Ceva nou? Nu. Este urmașul ideilor lui Gitenstein, Klemm sau Zuckerman. Toți au iubit justiția română până au dat cu ea de asfalt și au jucat-o în picioare. Muniz nu este ambasador în drepturi depline, este însărcinatul cu Afaceri, dar de ce să nu ne învețe și el ce și cum trebuie să facem?

Domnu’, mai ușor cu chestiile astea. În primul rând ar trebui să ne mulțumiți și să ne pupați picioarele. Fără George Pomuț, românul care a cumpărat Alaska de la ruși și va pus-o pe masă, astăzi ați fi fost mai mici și neajutorați. Apoi, ar trebui să fiți recunoscători bunicilor noștri pentru că, 45 de ani, v-au așteptat să veniți aici. V-a durut în fund de asta. Când ați venit, prin aprilie 1944, ați umplut Bucureștiul de mii de morți și răniți într-un bombardament fără rost. Piloții voștri au statui, ai noștri doar o groapă comună. În ce calitate ne învățați voi ce trebuie să facem cu SIIJ? În ce calitate ne luați la refec judecătorii? Vă amestecați bădărănește în chestiuni care nu vă privesc.

Noi n-am venit niciodată să batem cu pumnul în masă că justiția voastră e coruptă și că noi, trăitori pe celălalt mal al Atlanticului, o vedem dreaptă doar în filmele voastre de propagandă. Așa că mai ușor cu lozincile în care puterea se zbate să pună la zid corupția, iar opoziția îi pune piedici. Ne jigniți. Dar ne și faceți să râdem când vă auzim pledoariile.

author avatar
Valentin Boeru
1.925 afisari

35 COMENTARII

    • Boerule , in aprilie 44 eram inamicii SUA si aliatii Germaniei , petrolul nostru pus la dispozitia Germaniei ar fi prelungit terminarea razboiului . Generalul Pomut a negociat Alaska ca cetatean american care a depus juramant pentru SUA . Am facut destul de capul nostru fara sa respectam democratia , statul de drept , preferand sa ne balacim in coruptie , sa fortam ordonante , sa aservim Justitia mafiotilor cu gulere albe si sa le punem pe tava si instrumentul bau-bau SIIJ cu care cei din varful puterii pot sa taie si sa spanzure timorand magistratii . Ce-ai mai fi scris daca erai gazetar si traiai vremurile din 45 -65 ? Te-ai fi simtit in elementul tau scriind despre experimentul Pitesti , Nikolschi , Pauker , elita romaneasca la canal , sovromuri si ode lui Stalin ? Las-o mai usor cu lozincile , nu compara democratia americana cu abeceul ce se desfasoara in Romania , America are anticorpi si resorturi interne de a corija orice abatere de la democratie , prin badaraniile tale nu faci nimic altceva decat sa incerci sa agiti inutil apele in lighean si sa starnesti zambete cand iti citim „pledoariile ” comice . Papa ingenuncheaza si pupa picioarele , esti invidios ca n-ai avut favorul asta ? Articolul ramane , in locul tau , Boerule , as da bani grei sa il retrag si sa nu ma fac de ras in breasla , putea fi scris si de un aurolac din Ferentari . Oricum , din partea domnului Muniz , ai reusit sa obtii multa compasiune pentru disconfortul pe care il resimti , nostalgicii vremurilor apuse trebuiesc si ei ascultati de cineva !

      • Generalul Pomut s-a nascut la 31 mai 1818 in Ungaria , la Gyula , comitatul Bekes , intr-o familie de romani ortodocsi si a decedat la 12 octombrie 1882 in Rusia , la Sankt Petersburg . In 1874 , presedintele Rutherford B. Hayes il promoveaza pe Pomut la rangul de Consul General la Sankt Petersburg unde si-a indeplinit misiunea timp de 12 ani . Cunostea 8 limbi straine . Nu trebuie uitat nici capitanul Nicolae Dunca , cel care si-a varsat sangele pentru pastrarea unitatii Statelor Unite ale Americii .

      • America de astăzi, cu cultura „woke”, cu teoriile despre gen, cu dominația lobby-ul ui LGBT+, este ea un model? Zeci de ani am apreciat sau chiar invidiat America, dar asta e acum de domeniul trecutului.

        • M-am ramolit odata cu trecerea timpului , mi se trege de la cataratul in duzi si recoltatul de stevie …

  1. Acum au priceput pupincuriștii yankeilor ca România este o tara ocupata? Aveți un comisar în locul lui Visinski, îl cheamă Muniz și bate cu pumnul în masa pentru o problema strict interna a Ro. Pentru astfel de „parteneriat strategic” au murit 27 de români în Afganistan? Degeaba! pentru ca yankeii nu au reușit sa implementeze „democrația” acolo și au trebuit sa plece cu coada între picioare. Afganii nu s-au lăsat furați și stăpâniți, romanii după cum se vede, DA. Și pentru ce vrea Muniz asta sa fie desființată SIIJ? Ce hot? din ce dosar? trebuie scăpat. Ca nu degeaba se zbate el. Asa lupta yankeii cu corupția în Romanica? Valul de ipocrizie a căzut. Deșteptarea Românie ca altfel te fac yankeii gubernie ucraineana.

    • Gitehtein,klema,zukarmen,toti acesti alogeni americani,se dau mari scule si bascule,ei…fiind niste unelte ale coruptilpr din governul Roman,pupindu-i in cur,…evident pt oareshce avantaje financiare (jigodiile).Ma intreb…de ce-i deranjeaza S.I.I.J.=ul,cand asta este punctul forte ce-l deranjeaza de moartea pa werner von jhohaneesse.,basca pa governi. Mai…sa fie…????? Cum au aparut aceste likele din USA ce-l sustin pa alogenul agramat werner. Eu,…ca roman aprob mesajul lui Gica(de mai sus).PS: cineva din govern i-a soptit acestui david muniz,ca…SIIJ-ul este ceva de natura sa distruga regimul …dictatorial al alogenilor cocotati la noi prin frauda in varful puterii. David…go home! Sa dai lectii lui biden,nu noua. Ne-am saturat de aceste animale care dau lectii de democratie,venind dintr-o tara cu muuulta coruptie si abateri grave de la EA.

  2. Acum ati priceput ca sunt CONSTANTIN MOLDOVEAN TIRASPOL zis Kostea Sugiuk si oracai disperat pentru 3 copici postarea ?

  3. Trebuie sa-mi livreze Raionul niste pseudonime noi cu care sa sparg gura targului . M-au dibuit ROMANII ca sunt troll stalinist de pe malul stang al Nistrului si am in permanenta falcile umflate si rozeta franjuri .

    • Nu dau sfaturi , alin durerile insuportabile din regiunea inghinala in boschetii din spatele garii , n-am bani sa ajung la Rabnita si il mulg pe nasu , cum sa ajung in SUA ?

  4. APĂRAȚI UNGARIA! 

    Dacă în 1956 maghiarii se răsculau împotriva imperiului comunist condus de URSS, și a fost zdrobită de tancurile tratatului de la Varșovia, acum Ungaria conservatoare este zdrobită de molohul blestemat și anticreștin al UE, condus de marionetele globaliste Merkel-Macron.

    Ce a cerut Ungaria? Ca revoluția curcubelită (LGBT) să se oprească la porțile școlii, iar prozelitismul homo și teoria demonică gender să nu afecteze copiii până la 18 ani. Ceva de un bun simț absolut.

    În afară de Polonia și Slovenia, care sprijină Ungaria, restul țărilor foste comuniste se fofilează, în timp ce greii Europei, cei la care conservatorii-caviar români fac sluj, o martelează.

    Încă o dată, maghiarii dovedesc curaj în istoria modernă, înfruntând demența totalitară, cu riscuri enorme.

    Sunt alături de ei și mi-e scârbă de slăbiciunea unei Românii condusă de liftele anti-creștine gen Klaus, Cioloș sau Barna. (Constat doar că toți trei sunt ardeleni…)

    Dumnezeu să dea putere acestui popor mic, dar dârz, de a-și duce pe mai departe misiunea katehontică!

    De luat aminte frați romani!!!

    • Postarea de la 22:44 e proaspata , am primit-o in plic de la Raion , am pitit-o sub peruca sa nu mi-o gaseasca dujmanii si am aruncat-o in spatiul virtual . Nu inteleg de ce trebuie sa fiu frate cu romanii daca yo am bolentin scris cu litere chirilice , ma fofilez , martelez de-am dat in dementa totalitara , inteleg doar ca treaba e curcubelita LGTB . La prima sedinta , intreb Raionu cea vrut sa spuna cu misiunea mea kakatehopinca in molohul si prozelitismul din spatele garii Tiraspol . De luat aminte , dragi cititori , cine face ca mine se alege cu falcille si rozeta zdrente din partea romanilor de pretutindeni . Slava Transnistria !

  5. Sugiuk ordinarule ești fan LGBT?Poate i faci un copil lui Barna si Ciolos,ca lor le place sa nască.

  6. Da , sunt fan LGBT , am posetuta burdusita cu durex , am pacalit impegatul garii ca am ramas gravid cu el si mi-a dat chirchirei sa fac avort si sa-mi tin gura . Foaie verde stevie / Gura mea e sloboda , masaie dupa propolis si laptisor de matca , cum sa tin botoxul sigilat ? Agit steguletul curcubeu , vine un ciocanar leganandu-se , sa vedem cum il abordez in crucea noptii , s-ar putea sa ma aleg cu o mardeala daca i se pare indecent ce-i propun …..

  7. Neam de slugi si sarantoci, americanasii isi permit orice, cand striga ambasadorul ca s-au furat peste 1 milion de voturi, o tot chema pe Kovesi la raport, n-i l-au pus pe jagardeaua de Basescu de doua ori presedinte, salvandu-l si la referemumuri, au incercat sa-l puna pe Ciuca prim ministru, dupa ce le-a cumprat toare ruginituriile, urmand sa mai cumpere altele, repede l-am dat 2% din PIB pentru armata, din care 80% sunt salarii si pensii la tinerei pensionati, fiind mai multi ca cei activi,dupa ce a strigat Tramp la ei.

  8. Pe peronul garii / Canta cucuveaua / Kostea si cu ceata lui / Si-au gasit beleaua ….Am avut gura aurita , ciocanarul ala de venea agale spre sala de asteptare , mi-a umflat carca de pumni cand i-am propus sa-l sugiukez , sunt in stare grava , a venit ambulanta , sa vedem daca scap la reanimare ….

  9. Ne meritam soarta de colonie experimentala, a stat in puterea cetatenilor sa se opuna la legi, lobby sau sa rastoarne guverne, sa dea afara partide, etc, dar de-a lungul istoriei de la Burebista pana in prezent am tacut malc, „vorbesc de cetatenii simplii”, am tacut si ne-am facut ca nu vedem sau ca merge si asa!
    Iar cand esti delasator clar nu au cum sa se intample lucruri bune, mai ales ca politicul niciodata in istorie nu a lucrat in beneficiul oamenilor, desi fiind pus sa lucreze in numele poporului a facut opusul!
    Nimeni, dar absolut nimeni, nu ajunge la conducerea unei tari sau in parlament, senat, institutii cheie, etc, fara aprobarea serviciilor secrete.
    Iar cand zic aprobarea nu ma refer la o hartie care atesta acest lucru, ma refer ca atunci cand un sericiu secret identifica o persoana sau un grup cu posibile sanse de a inclina balanta puterii sau a deciziilor in partea opusa intereselor unor grupuri ce opereaza din umbra cu girul baietilor cu ochii albastrii, acel om sau grup o sa fie sapat pentru descreditare, dosare fabricate, santaj, amenintari, accidente, mita, disparitii, si tot tacamul!
    Singura varianta in care se mai poate schimba cu adevarat ceva este resetarea de la nivelul subsolului si nu de la varf asa cum gresit se crede, trebuie elimiti cei ce opereaza din umbra, cei a caror existenta nu o prea simtim.
    Iar ca sa lovesti in cei din umbra trebuie sa lovesti in servicii!

  10. ” Resetare de la nivelul subsolului si nu de la varf asa cum gresit se crede ” ? Ba , Cacaline , pestele de la cap se-npute !

  11. Trotinetistii de azi sunt esenta parvenitismului spiritual…daca se poate spune asa…daca este englezesc, americanesc, nemtesc, frantuz, il pupam in cur pana il facem primar si il punem sa ne dea pesmeti contra munca. Il ridicam pe Muniz, el fiind pe aici pentru a face smecherii, ca Gittenstein numai afaceri nu a facut in Romania, numai hotii cu labagistri de ministri si cozile de topor..si Muniz a scos niste basini pe gura pana ii vine Kovesi in ajutor sa dea si ei niste tunuri pe aici. Mucles si pasul mare, lasa ciocu mic ca daca DNA si DIICOT si altele si-ar face datoria ti-ar taia macaroana de supt una, doua. Cum iti permiti, mai mate fripte sa ne dai lectii despre JUSTITIE SI CORUPTIE, CAND USA ARE PRESEDINTE SENIL SI POPORUL AMERICAN SE PISA pe valorile sale?! Inchide gura ca te bantuie vantu prin creier, David Muniz! LASILOR SI TICALOSILOR, CAND OMORATI CATE UN ROMAN DE CE DRACU FUGITI IN USA? CA JUSTITIA ROMANA E CARPA IN CUR SI VOI VA PISATI PE EA! VRETI SA JEFUITI TARA CA PE VREMEA LAUREI KOVESI? OPERATIUNEA SEX CONTRA CAMIOANE CU BANI CU TAVALITA? DE AIA I-ATI DAT UN JOB IN AFARA TARII SA NU O LEGE AIA CARE MAI FAC JUSTITIE PE AICI? DAVID MUNIZ…pleaca in alta tara daca iti pute Romania!

    • Sunt Kostea Sugiuk Tiraspol , adica , Ion de la Raion , mi-a ordonat Raionu sa injur ca la usa cortului , ma sparg in bashini ca pierd supa de stevie si raman mate-fripte . Sa vezi ce se sperie Muniz de sudalmile unui boschetar poponaut cu domiciliu fortat in boschetii din spatele garii Tiraspol ….Pazea …!

  12. Hello domnu Muniz!
    Am vazut ca ai facut afaceri pentru SUA in Albania, Asia si Rusia…sunt sigur ca in Rusia ai invatat ca daca vorba e de argint, tacerea e de aur. Dupa traseul dumitale DIPLOMATIC si contraterorist in specializare, cred ca autoritatile romane alea care nu sunt inca tradatoare de neam si tara, ar trebui sa vada daca iti plac afacerile cu armament…ca heroina si cocaina pluteste pe Marea Neagra din cauza aplicatiilor militare, se fac valurile prea mari. Cred ca JUSTITIA ROMANA merita sa ii dai un bocanc in dinti pentru ca este o curva ieftina, care se vinde pe biscuiti si cico. Da cred ca esti cam nervos pentru un musafir in tara noastra!

    • Sunt Ion de la Raion , sefu sedintei mi-a mai oferit bonus inca polonic cu omleta maro , ca incheiere de discurs .

  13. Lasa ca si românașii au doborat sute de bombardiere. Ma nu opinia jidanilor din US Embassy conteaza ci opinia departamentului de stat. El e a tot cunoscator. Acea sectie vreau sa-i spun ca daca are 5000 de dosare poate preveni ca Fbi.

  14. Deci cum previi o Portocala ? Vine plinutu asta care a dat o roaba de bani sa-si cumpere postul diplomatic? Nu o sa acuze un procuror superior roman.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger