Cauta

America vrea baze nucleare în coasta Chinei

bombe atomice

Clasamentul puterilor NUCLEARE! Cine are cele mai multe bombe atomice

Statele Unite intenționează să cheltuiască miliarde de dolari ca parte a unui plan ce urmărește plasarea de baze militare nucleare în coasta Chinei! Convinși că misiunea nu este deloc ușoară, americanii duc luptă de convingere cu statele din Asia care se tem să accepte bombardiere strategice pe teritoriile lor; inclusiv cei mai apropiați aliați ai Washingtonului, Japonia și Coreea de Sud, sunt reticenți în a face acest lucru!

Informația, prezentată de mass-media de peste Ocean, reprezintă, de fapt, concluzia la care a ajuns Pentagonul după ce a comandat un studiu cu privire la impactul extinderii bazelor militare în regiunea indo-pacifică.

Analiza RAND Corporation dă frisoane Pentagonului

Așadar, America este dispusă să arunge în joc zeci de miliarde de dolari pentru a „descuraja” militar China, dar nu găsește o țară asiatică dispusă să găzduiască armele sale ofensive.

În contextul dat, Pentagonul a cerut un studiu de la RAND Corporation (grup de cercetare, vechi partener al DoD) pentru a evalua fezabilitatea desfășurării de rachete cu rază intermediară în Pacific.

Studiul a analizat îndeaproape relațiile Guvernului SUA cu cei cinci aliați ai săi din regiune: Australia, Japonia, Filipine, Coreea de Sud și Thailanda. Citând „incapacitatea de a găsi un partener dispus”, raportul RAND a concluzionat că „șansa ca aceste națiuni să găzduiască rachete cu rază medie de acțiune din SUA este foarte mică atât timp cât condițiile politice interne actuale și tendințele regionale de securitate se mențin”.

„Este foarte puțin probabil…”

Intitulat „Evaluarea pozițiilor aliaților SUA cu privire la amplasarea de rachete cu rază intermediară de acțiune la sol în regiunea Indo-Pacific”, raportul RAND a fost comandat de Forțele Aeriene din Pacific ale US Navy. Autorul analizei este politologul Jeffrey W. Hornung.

Raportul analizează relațiile Washingtonului cu cei cinci aliați ai săi din regiunea Pacificului și explică de ce este puțin probabil ca aceștia să găzduiască rachete cu rază medie de acțiune.

Iată ce concluzii reies din raportul RAND: „Este foarte puțin probabil ca Thailanda, Filipine sau Coreea de Sud să fie de acord să găzduiască GBIRMs din SUA și există o mică probabilitate ca Australia sau Japonia să facă acest lucru, deși posibilitatea ca un acord să poată fi încheiat cu Tokyo este doar puțin mai mare”.

Țară după țară, SUA bat la ușile tuturor

Fiecare țară analizată are motivele ei pentru care refuză să dea curs solicitării americanilor.

De ce refuză statele din regiune să găzduiască baze nucleare americane? Din cauza temerilor că SUA nu urmăresc decât să bage bățul prin gard în Asia, la fel cum au procedat în Ucraina și cu o fac de ani buni în Orientul Mijlociu. În plus, riscul ca Beijingul să vadă în desfășurarea acestor sisteme de rachete o provocare la adresa sa este foarte mare, iar statele din zonă se tem că un conflict direct în cele două mari super-puteri s-ar da pe teritoriul lor, nu în America.

Având în vedere această realitate, raportul RAND a sugerat alte posibilități pentru SUA de a amenința militar China. Soluția „strategilor”: desfășurarea de astfel de rachete în Guam, colonie americană din Pacific, aflată la 3000 de km de coastele Chinei.

Ultimele stiri

  • Fermierii din Vrancea au ajuns la disperare. Bieţii oameni au crezut că rachetele anti-grindină alungă ploaia şi le-au atacat cu pietre! (VIDEO)
  • Medicii de la Spitalul Foișor au făcut anunţul despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Fanii actorului, fără reacţie!
  • Mugur Isărescu încasează o pensie uriaşă de la statul român. La aceşti bani se adaugă salariul incredibil şi indemnizaţia de la Academia Română
  • Se schimbă buletinele, în România! Modificări la CNP, după punerea în funcțiune a Sistemului Informatic Integrat
  • Joe Biden, ameninţat cu punerea sub acuzare! Liderului de la Casa Albă i se aduc acuze foarte grave
  • Pensionarii vor întoarce banii cu lopata. Categoria care are dreptul la dublă recalculare. Vezi dacă eşti pe lista lor!
  • Coşul de cumpărături al lui Marcel Ciolacu s-a scumpit mult în doar câteva luni. Cu 100 lei nu te mai desurci!
  • Cu Lamborghini-ul către un nou mandat la şefia CJ Prahova? PSD, atac la Iulian Dumitrescu (FOTO)
  • Horoscop – sâmbătă, 11 mai 2024. Trebuie să gestionaţi mai bine situaţiile stresante!
  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Exit mobile version