Cauta

America, pregătiri de război cu Rusia. Mini-rachetele nucleare B61-12, aduse în Europa!

La prima vedere, parcă ai citi un scenariu de thriller hollywoodian. Și, totuși, acțiunea nu este departe de realitate – se vorbește despre asta în raportul oficial pe 2018 al comisiei însărcinat de Congresul Statelor Unite să studieze o strategie naționale de apărare. Au trecut patru ani de atunci, iar evenimentele din Ucraina repun pe tapet ceea ce experții militari ai Pentagonului arătau atunci.

„Pe baza știrilor false care anunță atrocități comise împotriva cetățenilor ruși din Letonia, Lituania și Estonia, Rusia invadează aceste țări. În timp ce forțele SUA și NATO se pregătesc să răspundă, Rusia declară că un atac împotriva forțelor sale din aceste țări ar fi privit ca un atac asupra Rusiei însăși, drept pentru care va lua în considerare o ripostă nucleară. Submarinele rusești distrug cablurile transatlantice de fibră optică, hackerii ruși taie rețelele electrice din SUA, iar aviația distruge sateliții militari și comerciali americani. Marile orașe ale Statelor Unite sunt paralizate – Internetul și telefoanele mobile devin nefuncționale”.

Mai departe, comitetul compus din șase republicani și șase democrați a prezentat Congresului și un scenariu similar pentru Asia. Astfel, în 2024, China ar urma să lanseze un atac-fulger și să ocupe Taiwanul, chiar de sub nasul americanilor.

Ce s-a obținut: bani mai mulți pentru industria  de armament

Cele două scenarii, la care a lucrat și o „armată” de lobiști, au convins Congresul că trebuie să suplimenteze bugetul Pentagonului. Iar banii alocați US Army au ajuns, în ultimii ani, în conturile puternicei industrii de armament, cea care în prezent are cel mai mult de câștigat de pe urma conflictului din Ucraina.

Printr-o majorare a bugetului alocat înarmării, Pentagonul a urmărit sporirea prezenței sale în regiunea Indo-Pacific, în special în ceea ce înseamnă „politica de descurajare” (submarine, bombardiere strategice, rachete cu rază lungă de acțiune plasate în bazele americane).

Viziunea strategică rezultată din raportul Congresului nu lasă loc de îndoială – Statele Unite sunt gata să facă orice este necesar pentru a-și menține supremația militară, arma pe care se întemeiază imperiul american și care a început să se prăbușească odată cu apariția unei lumi multipolare.

Europa, în prima linie a războiului

Ca parte a noii strategii dezvoltate de Pentagon, SUA pregătesc producția mini-rachetelor nucleare B61-12, ce vor înlocui bombele B61 desfășurate la Aviano, Ghedi și în alte baze europene.

Acest nou tip de armă are un focos nuclear cu patru opțiuni de putere, selectabile în funcție de ținta care urmează să fie distrusă. B61-12 nu este o bombă clasică, lansată vertical, ci de la mare distanță de țintă și este direcționată/ghidată prin satelit. Poate pătrunde inclusiv subteran, explodând la mare adâncime pentru a distruge buncărele centrelor de comandă militare.

B61-12, clasificate drept arme nucleare non-strategice vor fi desfășurate în Europa – în Italia, Germania, Belgia, Olanda, Marea Britanie și probabil în alte țări. Aceste arme nucleare ar urma să fie amplasare la distanțe potrivite pentru a lovi Rusia, având capacități ofensive similare cu cele ale armelor strategice.

Ce rol major joacă baza de la Deveselu

Un alt sistem de arme nucleare pe care Statele Unite se pregătesc să îl instaleze în Europa este rachetele cu rază intermediară la sol. Ele pot fi lansate și din bazele militare considerate „scuturi antirachetă”, precum cele desfășurate de Pentagon la Deveselu și Redzikowo în Polonia. Totodată, rachetele cu rază intermediară la sol pot fi lansate și de la bordul navelor de război care navighează în Marea Mediterană, Marea Neagră și Marea Baltică, în apropierea Rusiei.

Faptul că astfel de instalații au capacități ofensive este confirmat chiar de producătorul Lockheed Martin, atrage atenția mass-media occidentală. Subliniind caracteristicile sistemului de lansare verticală Mk 41, utilizat atât în bazele terestre, cât și în cele navale, Lockheed Martin susține că a produs un sistem capabil să lanseze rachete pentru toate misiunile, atât de apărare, cât și de atac cu rază lungă de acțiune, inclusiv rachete de croazieră Tomahawk. Acestea pot fi înarmate cu focoase nucleare.

Cumva, Europa a ajuns din nou să fie în prima linie a unei confruntări militare teribile cu Rusia. Iar România va juca un rol major și în acest scenariu.

Ultimele stiri

  • LIGA 1, program, rezultate LIVE și clasament ACTUALIZAT
  • Ce program au supermarketurile Kaufland, Lidl şi Carrefour, de Paşte 2024. Surpriză! Unele magazine sunt deschise şi duminică, 5 mai
  • Patriarhul Daniel, cu gândul la Diaspora în Pastorala de Paşte 2024: „Să arătăm semne de iubire frăţească şi tuturor românilor aflaţi printre străini”
  • Cât au ajuns să coste ouăle în pieţe, înainte de Paştele 2024. În supermarket, se găsesc şi la preţ dublu
  • Mesaje de Paște 2024. Felicitări, urări şi gânduri bune pentru cei apropiaţi cu ocazia Sărbătorilor Pascale
  • Guvernul vrea să mărească pensiile de la 1 septembrie, dar cine le mai apucă? Speranţa de viaţă, în România, s-a PRĂBUŞIT!
  • Dramă în judeţul Neamţ: un bărbat s-a aruncat în faţa trenului. A murit pe loc!
  • Jandarmii i-au căutat, pentru droguri, „la piele” pe petrecăreții din Mamaia. Unde au putut să le ascundă tinerii
  • Horoscop – sâmbătă, 4 aprilie 2024. Berbecii au idei ciudate, iar Racii au parte de întâmplări deosebite
  • Părinţii, revoltaţi în mediul online după ce un restaurant din Bucureşti a impus reguli stricte pentru copiii clienţilor
  • Exit mobile version