AcasăPoliticaAmerica, pregătiri de război cu Rusia. Mini-rachetele nucleare B61-12, aduse în Europa!

America, pregătiri de război cu Rusia. Mini-rachetele nucleare B61-12, aduse în Europa!

La prima vedere, parcă ai citi un scenariu de thriller hollywoodian. Și, totuși, acțiunea nu este departe de realitate – se vorbește despre asta în raportul oficial pe 2018 al comisiei însărcinat de Congresul Statelor Unite să studieze o strategie naționale de apărare. Au trecut patru ani de atunci, iar evenimentele din Ucraina repun pe tapet ceea ce experții militari ai Pentagonului arătau atunci.

„Pe baza știrilor false care anunță atrocități comise împotriva cetățenilor ruși din Letonia, Lituania și Estonia, Rusia invadează aceste țări. În timp ce forțele SUA și NATO se pregătesc să răspundă, Rusia declară că un atac împotriva forțelor sale din aceste țări ar fi privit ca un atac asupra Rusiei însăși, drept pentru care va lua în considerare o ripostă nucleară. Submarinele rusești distrug cablurile transatlantice de fibră optică, hackerii ruși taie rețelele electrice din SUA, iar aviația distruge sateliții militari și comerciali americani. Marile orașe ale Statelor Unite sunt paralizate – Internetul și telefoanele mobile devin nefuncționale”.

Mai departe, comitetul compus din șase republicani și șase democrați a prezentat Congresului și un scenariu similar pentru Asia. Astfel, în 2024, China ar urma să lanseze un atac-fulger și să ocupe Taiwanul, chiar de sub nasul americanilor.

Ce s-a obținut: bani mai mulți pentru industria  de armament

Cele două scenarii, la care a lucrat și o „armată” de lobiști, au convins Congresul că trebuie să suplimenteze bugetul Pentagonului. Iar banii alocați US Army au ajuns, în ultimii ani, în conturile puternicei industrii de armament, cea care în prezent are cel mai mult de câștigat de pe urma conflictului din Ucraina.

Printr-o majorare a bugetului alocat înarmării, Pentagonul a urmărit sporirea prezenței sale în regiunea Indo-Pacific, în special în ceea ce înseamnă „politica de descurajare” (submarine, bombardiere strategice, rachete cu rază lungă de acțiune plasate în bazele americane).

Viziunea strategică rezultată din raportul Congresului nu lasă loc de îndoială – Statele Unite sunt gata să facă orice este necesar pentru a-și menține supremația militară, arma pe care se întemeiază imperiul american și care a început să se prăbușească odată cu apariția unei lumi multipolare.

Europa, în prima linie a războiului

Ca parte a noii strategii dezvoltate de Pentagon, SUA pregătesc producția mini-rachetelor nucleare B61-12, ce vor înlocui bombele B61 desfășurate la Aviano, Ghedi și în alte baze europene.

Acest nou tip de armă are un focos nuclear cu patru opțiuni de putere, selectabile în funcție de ținta care urmează să fie distrusă. B61-12 nu este o bombă clasică, lansată vertical, ci de la mare distanță de țintă și este direcționată/ghidată prin satelit. Poate pătrunde inclusiv subteran, explodând la mare adâncime pentru a distruge buncărele centrelor de comandă militare.

B61-12, clasificate drept arme nucleare non-strategice vor fi desfășurate în Europa – în Italia, Germania, Belgia, Olanda, Marea Britanie și probabil în alte țări. Aceste arme nucleare ar urma să fie amplasare la distanțe potrivite pentru a lovi Rusia, având capacități ofensive similare cu cele ale armelor strategice.

Ce rol major joacă baza de la Deveselu

Un alt sistem de arme nucleare pe care Statele Unite se pregătesc să îl instaleze în Europa este rachetele cu rază intermediară la sol. Ele pot fi lansate și din bazele militare considerate „scuturi antirachetă”, precum cele desfășurate de Pentagon la Deveselu și Redzikowo în Polonia. Totodată, rachetele cu rază intermediară la sol pot fi lansate și de la bordul navelor de război care navighează în Marea Mediterană, Marea Neagră și Marea Baltică, în apropierea Rusiei.

Faptul că astfel de instalații au capacități ofensive este confirmat chiar de producătorul Lockheed Martin, atrage atenția mass-media occidentală. Subliniind caracteristicile sistemului de lansare verticală Mk 41, utilizat atât în bazele terestre, cât și în cele navale, Lockheed Martin susține că a produs un sistem capabil să lanseze rachete pentru toate misiunile, atât de apărare, cât și de atac cu rază lungă de acțiune, inclusiv rachete de croazieră Tomahawk. Acestea pot fi înarmate cu focoase nucleare.

Cumva, Europa a ajuns din nou să fie în prima linie a unei confruntări militare teribile cu Rusia. Iar România va juca un rol major și în acest scenariu.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
3.875 afisari

12 COMENTARII

  1. Total fals…..un regim instalat prin frauda in USA de mafia globalista Soros nu are niciun fel de drepturi constitutionale deci nu poate conduce US army.
    Iar rusii nu pot fi asa de sinucigasi sa atace tarile NATO oricare ar fi ele…Concluzia FAKE NEWS…GAME OVER soros

      • Alea de la turci au fost extrase de americani dupa puciul esuat impotriva lui Erdogan//Deci armele nucleare de la incirlik nu mai sunt acolo de mult,iar americanii si-au intarit prezenta in Grecia.Dar cei care comanda SAC in USA nu se subordoneaza la un impostor teleghidat de Soros…de fapt tot regimul Bideu este o MEGA-frauda

    • ZIARE.COM SITE-UL NAZISTILOR SI PROPAGANDEI CRIMINALILOR CE JEFUIESC ROMANIA SUNTETI AMENINTATI CENZURATI SI INSULTATI GRAV DACA NU LINGETI IN COUR CLASA POLITICA SI TURISTUL CU PLAGIATORUL IMBECIL

      ATENTIE ! ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI PERICOL PENTRU DEMOCRATIE

      ZIARE.COM SITE-UL EXCREMENTELOR SI ANALFABETILOR FUNCTIONALI . CENZUREAZA SI SUPRIMA CONTURILE CELOR CE FAC COMENTARII CE NU ELOGIAZA GENERALUL IDIOT , COALITIA SI PE PLAVANU CRETIN DE LA COTROACE

      ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI , JEGURI SI EXCREMENTE ALE PRESEI , IMPOSTORI IMPUTITI ;
      ZIARE.COM CENZUREAZA , INSULTA SI AMENINTA CITITORII !

      UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT , LOBOTOMIZAT DE KALUS IOHA

      ZIARE.COM UN SITE DE COPIATORI MUISTI , ANALFABETI CE AU INFECTAT INTERNETUL

      LINGAII IN COOR DE PE ZIARE.COM AU INFESTAT SITE-URILE SI PROPAGA MIZERIA SI INSULTELE PRIN INTERMEDIUL JEGOSILOR COMENTATORI ACIUATI PESTE TOT

      ZIARE.COM ZIS SI ZOAIE.COM JEGUL PRESEI ROMANESTI SI A DEJECTIILOR DIN MASS MEDIA

  2. E groasa , azi-noapte s-au pus la dispozitie de catre Congreul American inca 430 de MILIARDE de dolari !

    • ZIARE.COM SITE-UL EXCREMENTELOR SI ANALFABETILOR FUNCTIONALI . CENZUREAZA SI SUPRIMA CONTURILE CELOR CE FAC COMENTARII CE NU ELOGIAZA GENERALUL IDIOT , COALITIA SI PE PLAVANU CRETIN DE LA COTROACE

      ZIARE.COM UN SITE PLATIT DE GUVERN PENTRU A LAUDA PE GENERALUL PLAGIATOR , PRESEDINTELE TURIST PROFESIONIST SI CLASA PULITICA DE IDIOTI DE LA GUVERNARE

      ZIARE.COM UN SITE CE DIFUZEAZA FAKE NEWS , MINCIUNI SI CALOMNII PENTRU A EXISTA
      IN SCHIMB , ODE SI OSANALE TURISTULUI SAS SI GENERARULUI IDIOT SUNT FARA NUMAR , ZILNIC , NON STOP

      SLAVA KALUS IOHANUS , FIUL CEL MAI IUBIT AL POPOULUI

      ATENTIE ! ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI PERICOL PENTRU DEMOCRATIE

      ZIARE.COM SITE-UL EXCREMENTELOR SI ANALFABETILOR FUNCTIONALI . CENZUREAZA SI SUPRIMA CONTURILE CELOR CE FAC COMENTARII CE NU ELOGIAZA GENERALUL IDIOT , COALITIA SI PE PLAVANU CRETIN DE LA COTROACE

      ZIARE.COM UN SITE DE INFRACTORI ANALFABETI , JEGURI SI EXCREMENTE ALE PRESEI , IMPOSTORI IMPUTITI ;
      ZIARE.COM CENZUREAZA , INSULTA SI AMENINTA CITITORII !

      UN PERICOL PENTRU PRESA SI MASS MEDIA ROMANEASCA -ZIARE.COM UN SITE DE DEJECTII SI KAKATI CE SE DAU JURNALISTI , JEGURI ACERTATE SI IMPOSTORI CE ZILNIC LAUDA SI PREASLAVESC POLITICA PRESEDINTELUI SI A PRIMULUI MINISTRU PLAGIATOR LEGALIZAT , LOBOTOMIZAT DE KALUS IOHA

  3. dupa cate mi-aduc aminte, hirosima si nagasaki au primit „cadouri” americane de vreo 20 kt.
    b61 se duce pana in 340 kt.
    intelegeti proportiile?!
    intelegeti de ce este obligatoriu sa stam in banca noastra, sa ne vedem doar interesul national si atat?!
    pt. cine vrea sa vada… ca cam cum ar fi dac-ar fi… nukemap e curiozitatea.
    daca aveti curiozitate, puteti alege ca locatie deveselu, mk, turda, sibiu de exemplu.
    cu detonare in aer sau pe sol, cu valoarea in kilotone, cu viteza si directia vantului, cu tot „meniul” ce rezulta in urma utilizarii unor asemenea „jucarii”.
    dupa ce apasati butonul de detonare, urmariti efectele probabile si posibile, desigur neuitand de pus si directia si viteza vantului.
    bine-ar fi daca s-ar juca nitel pe NUKEMAP si factorii de decizie din politica si servicii din romania pt. a intelege ca oricine se va implica in acest război va fi macelarit.
    intelegeti? daca se continua pe acest „drum” europa va fi macelaria.
    acum e la moda, in plus, beleaua de la zaporojye. adica 6 bucati de reactoare care pot face poc.

  4. MINCIUNILE AU PICIOARE SCURTE ,VEZI DEVESELU ,VEZI RECUNOASTEREA PRODUCATORULUI LOCKEED MARTIN Sistemele MK 41 cu lansare verticala nu-s sisteme de interceptare sunt sisteme de atac ,ASA ROMANIA AJUNGE IN SITUATIA DE TINTA IN CONFLICTUL MASCAT SUA RUSIA DESFASURAT DEOCAMDATA IN POLIGONUL NUMIT UCRAINA.
    ODATA CU ECHIPAREA DEVESELU SI CAP MIDIA CU MK41 ROMANIA INTRA IN PRIMA LINIE DE ATAC RUSESC EXTINS ,CE SUNT AZI UCRAINIENII PUTEM DEVENI NOI ROMANII MAINE.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger