AcasăPoliticaAmerica iese din criză falimentând alte țări

America iese din criză falimentând alte țări

La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, Statele Unite nu numai că au reușit să-și păstreze armata și economia aproape intacte, dar s-au mai și îmbogățit semnificativ de pe urma conflagrației. Acest lucru nu este, însă, surprinzător, având în vedere că luptele s-au dat departe de granițele SUA (cu excepția episodului Pearl Harbour), iar alte națiuni au plătit pentru victoria asupra nazismului cu orașe, afaceri și infrastructură complet distruse și viețile a milioane de oameni.

Pe fondul dezastrului postbelic pe scară largă, europenii au fost învățați să creadă că americanii sunt principalii câștigători, percepție promovată activ de propaganda din State.

Legenda superiorității SUA, spulberată în Afganistan și Siria

Așa s-a născut legenda că SUA au cea mai puternică armată și economie, un mit pe care cercurile de la Washington l-au folosit spre a-și consolida hegemonia globală.

Dar, de câțiva ani, bula superiorității americane vedem că s-a cam spart, iar înfrângerile politice și militare (în Afganistan și Siria), plus apariția primelor semne de criză financiară au contribuit la declinul puterii și autorității SUA în lume. Dat fiind toate astea, s-a căutat o modalitate pentru ca Washingtonul să rămână „pe linia de plutire”, iar soluția a fost lupta împotriva crizei prin împingerea spre faliment a altor state.

În context, Casa Albă a lansat programul internațional „Sancțiuni împotriva tuturor celor care ne contestă superioritatea”, blocând și/sau înghețând conturi de miliarde ale țărilor „neascultătoare” – de la Serbia (anii ‘90) la Birmania (1997), Cuba (2000), Belarus (2004), Congo (2006), Coasta De Fildeș (2011) și până la Somalia, Sudan, Coreea de Nord, Iran, Irak, Libia, Afganistan și Rusia (2022), iar lista continuă. Numai Moscovei i s-au blocat active în străinătate de peste 330 de miliarde de dolari!

Corporațiile străine, blocate de Washington

Astfel, sancțiunile au devenit principala armă folosită de Casa Albă pentru distrugerea corporațiilor străine care interferează cu afacerile americane.

Folosind așa-numitul Foreign Corrupt Practices Act (FCPA), din 1977, Washingtonul a lovit în orice mare companie internațională care-i făcea concurență, ajungându-se inclusiv la asmuțirea agenților FBI pe directorii filialei americane a respectivei corporații. Și cea mai mică suspiciune de corupție a fost suficientă pentru ca Departamentul de Justiție să lanseze acuzații grave, deschizând calea spre amestecul în afacerile oricărei companii străine. Asta se cheamă eliminarea concurenții.

Cel mai bun exemplu este implicarea Comisiei Federale de comunicații (FCC) în interzicerea importului de produse chinezești comercializate de Xiaomi, Huawei, ZTE și Hytera, totul sub protecția unui așa-zis risc pentru securitatea națională. De fapt, a fost doar o eliminare de pe piață a companiilor concurente.

Dublu standard în relația cu Europa

O astfel de teroare a devenit practică obișnuită nu numai împotriva corporațiilor, ci și în relația cu Europa, așa-zisul partener de peste Ocean.

Statele Unite au abandonat legile privind „comerțul liber”, oferind sprijin (politic și financiar) firmelor sale în timp ce altora le-a fost impus un regim drastic, în special Uniunii Europene. Ne amintim reacțiile lui Macron și Scholz, care au criticat dublul standard american – Washingtonul a cerut Bruxellesului să nu ajute companiile, dar în State președintele Biden tocmai inunda piața cu ajutoare de miliarde de dolari.

Pe fondul conflictului din Ucraina, a devenit clar pentru toată lumea că cea mai importantă pârghie în dezvoltarea unei țări este energia, așa că SUA au decis să folosească de această armă ca să mențină Europa vasală. Și a reușit, prin impunerea unui embargo asupra resurselor energetice exportate de Rusia. În plus, „Legea privind reducerea inflației” (IRA) a permis Americii să obțină un avantaj competitiv decisiv față de Europa, în primul rând în domeniul energiei.

După ce a declanșat o campanie de propagandă cu privire la „nevoia” (mai degrabă obligația) ca Europa să se îndepărteze de gazele Moscovei, eliminând, astfel, concurența de pe piață, Washingtonul a făcut ca UE să depindă de GNL-ul său, vândut, însă, și la un preț de patru ori mai mare!

Iată zorii erei neocolonialismului american. Dacă Europa nu ia măsuri pentru a opri această politică agresivă, va pierde totul totul, inclusiv bruma de suveranitate pe care (încă) o mai are.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
1.616 afisari

14 COMENTARII

    • ZIARE.COM. UN SITE DE KAKANARI ANALFABETI CE TRAIESC DIN COPIATUL ARTICOLELOR DE PE INTERNET , LAI ALES DE PE FACEBOOK , INSTAGRAM SI ALTE SITE-URI

      ZIARE.COM , UN SITE DE GUNOAIE CE FAC PROPAGANDA POLITICA LAUDAND GUVERNUL CIUCA SI TOTI TRANTORII INCOMPETENTI DIN POLITICA ROMANEASCA , SASUL FIIND PREDILECTIA LOR SI A UNUI BASINOS ANALFABET CE SE DA ELVETIAN CE POSTEAZA SUB PSEUDO. MacGigi, Constant , CH1291 si MULTE ALTE NIK-URI

      • Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi. Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista. Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas. Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

        Bizon cācatule gros , cäcati ca tine nu mai sunt , asa inteligenti , 1976 de pùli sā sùgi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fùt pe nevastā-ta si ma.ta pana imi dau drùmu pe bùrta ei, lù.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pu.la in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

        Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

        Sa imi ba.g toata pu.la in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scullam.ent de pe internet, sa ma f.ut in ambasada rusiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actio.narii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bul.an.gii La.che nemanc.ati care ati fost si sunteti niste expirati

        Jègurilor fùtù-va in gura de déjectii ruse si hoituri perimate sa-i sugéti pùlà lu Zelensky lábàgiilor pedérasti mùisti rusi.

        Fùtùtzi mortzii mätii si a familiei tale de viermi de cäcát vorbitori de limba romana dar déjectii rusesti imputzite fùtu-va in gura de milogi si trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti. Bag pùla in rassa ta de éxcrement imputit sùgi pùlá zilnic pentru o zama haurista putinista.

        Romanii sa-si borasca pùllile in gura ta si a familiei tale toata natia romana si Diaspora , fùtu-va in gura de milogi trolli imputiti , jeguri ordinare , scatofagi infecti ,paduchiosi rapanosi imputiti ,cersetori si milogi de cäcàt fùtuva rasa in gura de jeguri postaci imbécili si crétini iddíoti
        Bizon cācatule gros, 976 de pul.i sā su.gi la.foc automat, sa le dai fālci pana faci gar.gara cu slobbo.zzu. S-o fu.t pe nevastā-ta pana imi dau drumu pe burta ei, lu.a-ti-as copiii-n pulā, sa le bag degetu in gurā sa creadā ca e tzatzā si sa-l su.gā dup-aia sa le bag pùla in loc de deget, sa le dau la m.uie pana le.vin.e gris cu lapte-n f.alci, sa iti aliniez co.piii si sa-i f.ut in c.ur pana le iese cācat pe nas.

        Sa il fu.t pe ta.c-tu la subrat sa-l pun sa faca ca locomotiva, pi.sa-m-as in capu lui si pe oasele la toti mor.tii tāi

        Sa imi ba.g toata pùla in toti gāozzarii propagandisti rusi plini de scùllament de pe internet, sa ma fùt in ambasada rùsiei de cācānari tomberonisti mo.rti de foame si pe actionarii vostri. Ba.ga-v-as caltabosu in geanta de bùlangii La.che nemancati care ati fost si sunteti niste expirati

        • ESTI ANGAJAT PE ZIARE.COM ? BRAVO FASCISTULE , SA SUGI PÙLA LA BIZONI SI ROMANII SA SE KACE IN BOTUL TAU SI A MATII AIA TRANSEXUALA

          .

  1. Se descopera din nou america??! Ei tiparesc banii in privat,exporta manevre financiare de toate tipurile cum e bechtell ,plus ca ei vor sa castige bani di razboaie si atat.

  2. Politicienii „ieuropeni” să ia măsuri? Ăia care sunt șantajabili (cu „diverse”) de către UncleSam? Nope, politrucii de bruxeles nu vor lua nicio măsură, ever… asta e, „murim pă brazdă”…

    • Vezi ca bagă doze noi la farmacie, marș la înțepat fraiere, ca trebuie sa bagi 5 si 6, la a patra ai vândut-o pe ma ta si fita

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger