AcasăPoliticaAmerica a închis robinetul. România, obligată să finanțeze războiul Ucrainei!

America a închis robinetul. România, obligată să finanțeze războiul Ucrainei!

Statele Unite au anunțat oficial că au rămas fără bani pentru Ucraina și nu vor mai putea trimite muniția și rachetele pe care Zelenski le-a cerut. La reuniunea lunară a grupului de sprijin pentru Ucraina – o găselniță a Casei Albe menită a mai stoarce bani de la fraieri pentru puternicul complet industrial militar din SUA -, americanii au venit „cu mâinile goale”. Așa cum remarcă mai toți analiștii, Congresul de la Washington a închis robinetul. Urmează sfâșierea Ucrainei?!

Deși gazde ale reuniunii, americanii lui Joe Biden au ridicat din umeri când la discuțiile grupului de sprijin pentru Ucraina (format din 50 de state) s-a pus problema… sprijinului. „N-avem!”, au spus, scurt, reprezentanții Pentagonului.

Calculele sunt simple: dacă membrii Congresului aprobă mai mulți bani pentru Kiev, Zelenski primește muniții și arme; dacă nu, ori Europa sare la cap (dar, nu are cu ce!), ori Ucraina trebuie să ceară negocieri de pace.

România plătește, SUA încasează

În fața reprezentanților a 50 de state de pe glob, Lloyd Austin, secretarul Apărării, a transmis că Washingtonul nu poate decât să caute alți aliați (a se citi fraieri) care să acopere golul lăsat de americani – „Îndemn acest grup să sape adânc pentru a oferi Ucrainei mai multe sisteme de apărare aeriană terestră și interceptoare care salvează vieți”. Mesajul lui Austin a fost înregistrat video, șeful Pentagonului fiind în recuperare după ce s-a operat (pe ascuns) de cancer de prostată.

Între timp, rapoartele de pe front sunt că „unitățile ucrainene de luptă nu au stocurile și depozitele de muniție necesare pentru a continua războiul”, potrivit lui Celeste Wallander, secretarul-adjunct al Apărării pentru afaceri internaționale. „Acesta este unul dintre motivele pentru care ne-am concentrat asupra necesității de a răspunde la întrebările Congresului, astfel încât adopte o decizie (n.r. – privind Ucraina)”.

Ultimul ajutor militar oferit de Washington a fost trimis la Kiev la 27 decembrie. Cartușe și rachete Stinger, plus echipament non-letal, în valoare de 250 de milioane de dolari. De atunci, stocurile Ucrainei au fost secătuite sub ploaia de bombardamente rusești. Dar Unchiul Sam, după ce i-a împins spre război pe Zelenski și ai lui, întoarce acum privirile în altă parte, parcă sătul de imaginile și văicărelile Kievului. Așa e în război, americanii au lupta până la ultimul… ucrainean.

Cu sprijinul SUA blocat în Congres, Jens Stoltenberg pune presiune pe europeni să suplinească ei absența ajutorului american. Astfel, se pare că statele din UE membre NATO vor suporta un contract comun de 1,2 miliarde de dolari pentru cumpărarea a peste 222.000 de cartușe de 155 mm. Cine fabrică aceste cartușe? Industria de armament din America. România plătește, America încasează, ca de obicei!

Tactica rușilor: picătura chinezească

Se pare că Moscova aplică în Ucraina tactica picăturii chinezești – obligă Kievul să consume cât mai multă muniție, pe fondul lipsei de ajutor străin.

Lovitură după lovitură, rușii vor să uzeze și epuizeze apărarea antiaeriană a Ucrainei și capacitatea sa defensivă, obligând-o să-şi consume muniția printr-o ploaie de lovituri de rachete.

„Ceea ce fac rușii este să încerce să copleșească sistemele de apărare aeriană ale Ucrainei. Kievul ia niște decizii dificile pe câmpul de luptă cu privire la ţintele în care urmează să tragă și ce trebuie să lase pentru altă zi. Iar rușii știu toate astea”, a confirmat și John Kirby, secretarul de presă al Casei Albe, într-o conferință de presă.

Spusele americanilor sunt confirmate de rapoartele din Ucraina. În ultimele zile, Rusia a lovit mai multe orașe cu zeci de rachete.

Dacă lucrurile merg în același ritm, iar situația diplomatică nu se schimbă, primăvara va găsi Ucraina sleită de puteri. Se vehiculează inclusiv scenariul unei lovituri de stat la Kiev, căci mulți generali sunt acum de partea lui Valeri Zalujnîi îi războiul său cu Zelenski.

Fără ajutorul Americii, Rusia ar cuceri Ucraina „într-o chestiune de săptămâni, luni, în cel mai bun caz”, potrivit unor surse de la Pentagon citate de NBC News.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
4.320 afisari

30 COMENTARII

  1. Noii ”aliati” vor plati la ordin american pina va izbucni in tarile lor o revolta devastatoare, iar Biden va fi aruncat la groapa de gunoi.
    Apoi, gata, Ucraina se va destructura !
    Anul acesta e cel mai propice pentru asta !

    • @Vlad Tepes2024-01-25 18:40 At 18:40:26
      Militaurizatii sunt tradatori de profesie si „iexperti” in lovituri de stat….Se Stie…

  2. Sa plateasca slugile pe cei care vesnic ne au fost dusmani,racheti care au facut Fantana alba altar de romani,dar de fapt ei slujesc la niste corporatii nesatule!!!Domnul o sa i sature pe toti fara discriminare!!Se cred ei ceva muritorii dar ei sunt in amagire!! Timpul nu mai e cu ei.

  3. Mujicii nu au nici-un interes să se termine așa repede acest război. Ei trag cît pot pentru a slei nu doar adunătura aia de racheți ci și întreg Occidentul. Mujicii au timp, au resurse, au materii prime, opozanții lor nu au nimic. Și-au reclădit industria de război, s-au decuplat de dolar, ce mai, au tras biletul câștigător.

  4. UNIVERSUL . NET , 25 IANUARIE 2024 : ” LIDERUL PPE ( Manfred Weber ) SPUNE CA A VENIT VREMEA CA EUROPA SA-SI DEZVOLTE PROPRIA UMBRELA NUCLEARA …………………………………………………………………………………………………………………………… ” – SURSA : POLITICO .

    • Asta ne mai trebuia !
      Am scapat de tratatul de la Varsovia si acum sintep pe punctul se fim inglobati in doua tratate, OTAN si armata ursulei !
      Ambele NUCLEARE.
      Cit de prosti sintem ?

  5. Foarte bine! Poate asa scpam de raketii astia nenorociti care ne-au distrus agricultura si tara.

  6. Sa-l finanteze SUA, Marea Britanie, Franta si Germania.
    Ele au scos Ucraina de la masa negocierilor de pace.
    Daca nu o faceau, era pace din aprilie 2022.

  7. Romania e obligata doar prin cozile de topor. Scapam de tradatori si nu va mai fi obligata. Iar Ucraina merita sa fie sfasiata, impartita. S-a increzut in minciunile amerloce si a ajuns o tara distrusa. Pentru Romania ar trebui sa fie o lectie invatata, sa nu ne aruncam cu capul inainte la razboi ada cum a facut Ucraina prin coada de topor Zelenski care la indemn americano-albionist a ales razboiul in locul pacii.

  8. Nimic nou sub soare. SUA a declanșat acest război, prin tot felul de manevre și manipulări, cea mai puternică fiind ademenirea cu intrarea Ucrainei în NATO, știind că acest gest va duce la declanșarea conflictului. Apoi s-a făcut că ajut, mai ales material, Ucraina în această bătălie, prin așa zisul ajutor economic, de fapt în locul miliardelor de dolari promise au livrat armament, dar nu cel necesar Kievului, ci s-a lichidat stocul de armament învechit, care altfel era destinat fierului vechi. Astfel în loc să obțină ceva dolărei pe fier vechi, acest armament a fost valorificat la preț de armament modern, ba chiar mai bun. După epuizarea acestor stocuri, constată că nu „mai au bani”, și atunci obligă o altă victimă a acestui război să suporte în și mai mare măsură costurile acestuia. Astfel, pe lângă câștigurilor obținute din bascularea aprovizionării cu gaze, de la ruși la amerloci, mai câștigă o dată. Ce însemnă banii de la UE. Procurarea de armament, necesar desfășurării luptelor, armament care nu poate fi procurat decât de la americani, statele UE nu mai prea au o industrie militară dezvoltată la nivelul susținerii războiului. CONCLUZIA ?. SUA câștigă mult de pe urma distrugerii Ucrainei, iar UE plătește dublu, prin consecințe și finanțarea conflictului. Proștii plătesc, americanii câștigă. Bun gheșeft.

  9. Adevarul . ro , 26.01.2024 , Redactia Adevarul : ” DE CE VORBESC LIDERII EUROPENI DESPRE UN RAZBOI .. ….. ? …………………………………….. ……………………………………………………………… ” – SURSA : THE GUARDIAN .

  10. Universul . net , 26 ianuarie 2024 : ” AMBASADORUL FRANTEI ( Nicolas Warnery ) : SUSTINEM ADERAREA COMPLETA A ROMANIEI LA SPATIUL SCHENGEN ” – Interviu acordat AGERPRES .

  11. UCRAINA SE DOVEDESTE A FI ALT AFGANISTAN !, SUB BIDEN AMERICA A INCASAT DOUA INFRANGERI RUSINOASE .
    Ucrainienii abia acum vad ca au fost inselati de doua ori : vezi zecile de milioane de hectare vandute pe nimic americanilor !;vezi tara distrusa si sute de mii de morti pentru un razboi fratricid !;cu teritorii pierdute pentru todeauna ,cu economia distrusa ,invinsi pe campul de lupta pentru ca au crezut in basmele americanilor.
    Ei ucrainienii ii cunosteau cel mai bine pe rusi ,dar au visat ,azi se trezesc intr-un real dezastru .
    Ucrainienii au murit degeaba aparand propietatile si castigurile americanilor care se voiau stapani pe Ucraina.

  12. nu avem nici o obligatie fata de ucrainieni.
    nu mai avem nici o obligatie fata de nato, nici fata de sua. magarii astia pur si simplu nu mai respecta nici un tratat si apoi baga pe altii la inaintare ca sa-si scoata ei economia lor porceasca din datorii.
    salbaticii ukronazi au fost fraieriti cu viclenia de catre sua, iar sua profita la maxim de ue.
    sua merita o termonucleara direct pe ca$ha alba.
    si mai merita sua aplauze de la romani, asta dupa ce rusii le vor trosni toate bazele de infractori din europa, inclusiv din Romania.
    nu ne vom opune in nici un fel cand acest lucru se va intampla.

      • complet gresit, mirciulica.
        otan a ajuns o alianță condusă de debili, iar sua este in faliment si-n prag de razboi civil.
        nu avem absolut nici o obligatie. si-au facut-o cu mintea lor.
        iar la kiev ies in fata tot mai multi din elita lor politica si toti spun acelasi lucru: ue si sua i-au fortat sa refuze toate negocierile de pace cu rusii.
        nato este in afara realității, sua conduce in orb, ue conduce in orb.
        singura noastră obligatie este sa ne delimitam de nato, sua si ue pentru ca merg cu viteza pe contrasens.

  13. cartușe de 155 mm?! Alea sunt obuze de artilerie, unde ai vazut tu gloante cu diametrul de 15,5 cm?

  14. Aktual 24 . ro , 26 Ianuarie 2024 , articol de Victor Mihalache : ” OFENSIVA FRANCEZA PENTRU A REZOVA PROBLEMA ORBAN ” . MAI MULTE STATE UE INCEP SA ACTIONEZE ………………………………………………………………………………………………………………………. ” – Sursa : POLITICO .

  15. Jegurile astea de raketi nu merita nimic! NU e nici o diferenta intre ei si rusi!

  16. Ro. Trebiia din start sa plateasca .Nu plangeti la mormant strain.Santem in aceiasi barca.Poate astai izbavirea noastra..Oare putwm gasi oameni competenti ??

  17. Sa plateasca generalii aia care au facut sluj la americani! Aia din armata si din servicii!
    Eu nu recunosc tradatorii de neam si tara ca autoritati! Constitutia e clara!
    Daca la anul nato si ue mai exista o sa fie sarvatoare, desi … Cam greu! Cine nu intelege vremurile atunci plateste pana pricepe ceva, daca totusi reuseste! Cam greu pentru unii gradati!

  18. america este in plin avant de razboi civil.
    alte 25 de state sprijina concret texasul cu toate fortele umane si mijloace materiale din garda nationala pentru a stopa migratia ilegala din sudul sua prin texas.
    pe de alta parte, nebunii de la washington au pregatit si ei „contraoferta” armata pentru a bloca masurile texas-ului + cele 25 de state ce se opun pe fata migratiei ilegale.
    ce va iesi, vom vedea.
    biden+ursula=love
    numai ca va iesi boom boom love.
    nebunii astia doi se comporta la fel, dar pe continente diferite.
    rezulta deci ca au acelasi stapan, iar noi trebuie sa stam la distanta de combinatiile nebunilor ca sa nu avem soarta ucrainei.

  19. Nu, in niciun caz Romania, Polonia, Slovacia nu vor fi obligate de vest si americani sa plateasca sau sa intre in razboiul lor cu Rusia.
    Insa, Romania si eventual Polonia, Slovacia, vor fi obligate in viitorul apropiat, de conducerea UE si a Americii, sa-si „dispuna” tehnica militara, armamentele cu munitia aferenta pe linia frontului in Ucraina, eventual sa le asigure muniti si deservirea cu minim 3 echipaje (mai putin comandantii de piese care vor fi ucraineni, sa le asigure, paza sii…. Aviatia existenta in aceste tari, si pe masura ce se fac noi achizitii, (F 35) va fi predata noilor piloti ucraineni si pusa la dispozitia Ucrainei, vasele militare .. si …
    Si nu, evident nu, romanii nu vor plati pentru razboiul vesticilor cu Rusia.
    Dar poate, razboiul ruso- american, dupa noile revendicari ele Rusiei, se va muta in Alaska

  20. Sclavii muncesc si platesc prin guvernul de slugi libidinoase si tradatori din guvernul RO bani la Diavolul drogat si criminal care a dezbinat planeta ,creat genocide si razboaie ,

  21. mascarada continua ,ukraina nu vrea crimea vrea romania ,romanica intra sub ocupatie ruso-ukraineana incet dar sigur

  22. Daca stau orcanii doar’in banii noștri rusii nu au griji.
    Nici noi, ca ne mai iarta FMI ul , sa nu dam faliment până nu se rezolva zavera din Ucropia..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Postecoglou obligat să-l titularizeze pe Drăgușin?

Ben Davies, fundașul stânga al lui Tottenham, s-a accidentat și va rata restul acestui sezon. Destiny Udogie, titularul postului, ratează și el finalul acestei...

Leguma ideală cu ajutorul căreia se pot vopsi ouăle de Paște. „O sursă bună de pigmenți roșii și galbeni”/La ce să fiți atenți când...

Mai sunt doar câteva zile până când credincioșii ortodocși vor sărbători Sfintele Paști.Și cum, conform tradiției, în Joia Mare multe gospodine încep deja...
proger