AcasăPoliticaAmbasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, chemat în țară. Anunțul oficial

Ambasadorul României în Austria, Emil Hurezeanu, chemat în țară. Anunțul oficial

(sursa foto: Facebook/Ambasada Romaniei in Austria / Botschaft von Rumänien in Österreich)

Ministerul condus de către Bogdan Aurescu a anunțat, vineri, că Emil Hurezeanu, ambasadorul român la Viena, a fost chemat în țară pentru consultări. Decizia vine la doar o zi după votul din Consiliul JAI, de la Bruxelles.

„Ministerul Afacerilor Externe informează că, având în vedere poziția Austriei de a vota negativ Decizia privind aderarea României la spațiul Schengen în cadrul Consiliului Justiție și Afaceri Interne din 8 decembrie 2022, din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al României în Republica Austria, Emil Hurezeanu, a fost chemat în țară pentru consultări”, se precizează în comunicatul MAE.

De asemenea, s-a anunțat și că, în acest context, conducerea Ambasadei României la Viena „va fi asigurată la nivel de însărcinat cu afaceri ad interim”.

În același comunicat al MAE se mai menționează următoarele: „Potrivit cutumelor diplomatice, decizia părții române este un gest politic care subliniază poziția României de dezacord ferm cu conduita Austriei și indică decizia de diminuare a nivelului actual al relațiilor cu acest stat”.

Ciucă, prima reacție după votul de joi: O singură și nejustificată excepție – Austria

În cursul după-amiezii de joi, premierul Ciucă a anunțat, după decizia din Consiliul JAI, că România va relua procesul de aderare la Spațiul Schengen.

„În calitate de prim-ministru și de cetățean român, doresc să încep prin a exprima profunda dezamăgire față de lipsa consensului la nivelul Consiliului JAI de astăzi în ceea ce privește aderarea României la Spațiul Schengen. (…)

Toate statele europene au fost de acord să deschidă românilor porțile Spațiului Schengen, ca o recunoaștere a pregătirii noastre, dar și a eforturilor continue, de ani de zile, pentru protejarea granițelor externe europene. Toate, cu o singură și nejustificată excepție, Austria.

Unanimitatea nu a fost posibilă astăzi, în contextul în care un singur stat membru, Austria, a refuzat aderarea României”, a declarat, între altele, Nicolae Ciucă, în 8 decembrie.

Decizia de joi, „chiar dacă o regretăm, vă asigur că ne motivează să continuăm”, a mai spus Ciucă.

author avatar
Andrei Coman
579 afisari

12 COMENTARII

  1. MAI MA-CIUCA ,DEZAMAGIREA ROMANILOR ESTI TU O HAHALERA IN POLITICA !,UNUL CARE AI BAGAT ROMANIA IN RAHAT IMPRUMUTAND BANI CA SA PLATESTI HARACIUL LA AMERICANI !,unde-s PIRANIA ?,unde-s Patrioturile platite inainte ca la curve ?. Ce garantie esti tu pentru romani ?, tu executi ordine si atat !.
    Hurezeanu a fost mana moarta in tota tarasenia care era sarcina lui Bode .
    SA VEDEM DACA DECIMAREA CONTINUA ?.
    NU-I SCUTIT DE ACEASTA ESUARE A ROMANIEI NICI CHIRIASUL DIN COTROCENI !.

  2. Hurezeanu, nume NEAOS ROMANESC ?????????????????? EL STIA DE ACEST VERDICT .DE CE NU SI-A DAT DEMISIA este un mare tradator……………….

  3. & Dacă au organizat ăștia și program cu fanarioți, că fu și Tăriceanu, Iohannis vizită și Grecia, lu’ Huhurezeanu îi plăcea să zică și de fanarioți , mai e și Pippidi, ?

  4. CE faci tu acolo la Viena ,dormi in papuci?
    Te-ai patratit ,esti gras ca un porc
    Nu ai guitat ,nu ai spus nimicCe produci?
    Cine te tine acolo, bai orc?

    Nu ti-e rusine sa stai ca putoarea
    Si sa primesti banet de la noi,pe nemunca
    Jivina, mai misca ca puti ca urdoarea
    Sau lasa pe altul mai dornic de munca

  5. Imi pare rau e un om teribil de destept.
    Probabil ca trebuie trasi la raspundere generatia Petrov si mai putin cei ce si-au riscat viata pt tara.

  6. Hurezeanu un gunoi tradator de tara si sluga amerlicanilor drogati ,nu a facut nimic decit probleme poporului roman si RO

  7. ASTA A TRADAT SI PE TIMPUL LUI CEAUSESCU ,TRADEAZA SI ACUM.TRADATORUL TOT TRADATOR RAMANE.

  8. Vai, ce masuri dure! Il cheama pe hurezeanu, mai maraie unul altul si gata, din nou la lins talpi si la ploconit in fata coruptilor si ordinarilor din cloaca mUE, pe care slugile romanesti ii considera stapani. Vezi recentul caz de coruptie la cei care dau lectii de buna purtare.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger