AcasăPoliticaAmbasadorul Israelului i-a dat replica lui Sorin Lavric, de la AUR, în...

Ambasadorul Israelului i-a dat replica lui Sorin Lavric, de la AUR, în scandalul persecutării evreilor

sorin-lavricAmbasadorul Israelului i-a dat replica lui Sorin Lavric, de la AUR, în scandalul persecutării evreilor

Deputatul Silviu Vexler a declarat luni, în plenul Senatului, că este o „umilinţă îngrozitoare la adresa victimelor Holocaustului” existenţa a două proiecte de lege prin care se doreşte reintroducerea indemnizaţiilor oferite de statul român „pentru foştii legionari, urmaşii lor şi urmaşii criminalilor de război sau ai celor care au făcut parte din organizaţiile naziste„.

Nu aş fi intervenit dacă nu ar exista şi două proiecte de lege, în prezent aflate la Senat, care să dorească să reintroducă indemnizaţiile oferite de statul român pentru foştii legionari, urmaşii lor şi urmaşii criminalilor de război sau ai celor care au făcut parte din organizaţiile naziste.

Este o umilinţă îngrozitoare la adresa victimelor Holocaustului, la adresa puţinilor supravieţuitori ai Holocaustului, care mai trăiesc în ziua de astăzi să vadă toate aceste lucruri„, a afirmat Vexler.

Senatorul AUR Sorin Lavric a declarat că nu va înceta să vorbească cu „veneraţie” despre „martiri, despre eroi şi despre acei deţinuţi politici a căror singură vină este că s-au opus comunismului”.

Ambasadorul Israelului îl critică pe Lavric

Ambasadorul Israelului în România, David Saranga, critică în termeni duri declaraţiile senatorului AUR Sorin Lavric referitoare la Mircea Vulcănescu.

Sunt profund mâhnit de declarațiile consternante ale domnului senator Sorin Lavric privind elogierea unor criminali de război.

Faptele de neiertat comise de Mircea Vulcănescu, membru al Cabinetului lui Ion Antonescu și direct implicat în jefuirea evreilor din timpul Holocaustului din România, alături de alți membri ai Mișcării Legionare, nu trebuie camuflate sau nuanțate.

În 1946, Mircea Vulcănescu a fost judecat și condamnat pentru crime de război, iar, în 2019, Curtea de Apel Bucureşti a dat o hotărâre definitivă prin care a respins cererea de constatare a caracterului politic al condamnării lui Mircea Vulcănescu.

Adevărul istoric nu poate fi rescris prin declarații politice. Deformarea faptelor istorice reprezintă o umilință la adresa memoriei victimelor Holocaustului și a supraviețuitorilor. Adevărul, oricât de dureros, trebuie cunoscut și asumat pentru ca istoria să nu se repete„, a declarat ambasadorul David Saranga.

author avatar
Andrei Ștefan
984 afisari

11 COMENTARII

  1. urmasii ungurilor care au facut atrocitati prin ardeal au de toate statui , indemnizatii ,retrocedari de mult timp si nu s a mai sesizat niciun ambasadopr si alti baagatori de seama. alea nu va dor??????????

  2. ce bine ar fi daca s-ar sesiza domnul ambasador la fel si cand e vorba de crimele comise de catre evrei impotriva poporului roman, cand la conducerea securitatii erau numai evrei care au bagat in puscarii si la canal zeci de mii de romani patrioti nevinovati. Despre crimele lor oare de ce nu se vorbeste, mai ales ca unii dintre ei sunt inca in viata si activi impotriva poporului roman

  3. În România NU a fost holocaust, cât trebuie să mai înghițim batjocura asta? De parcă nu avem parte, și așa, de destulă batjocură.

  4. Vad ca tovarasul ambasador este un cunoscator. Tinand seama de declaratiile lui Soros din emisiunea 60 minutes, ce parere aveti, Soros, face parte dintre cei care i-au jefuit pe evrei in timpul Holocaustului?

  5. Domnule ambasador, daca te uiti (din pura curiozitate) in cartile funciare existente in Ardeal, observi un lucru bizar… in special in mediul rural, in perioada dintre cele doua razboaie mondiale, o majoritate (in unele locuri) a terenurilor agricole erau detinute de concetatenii dvs. Credeti ca o familie sau doua cate existau intr-o localiate rurala, au sosit cu valori deosebite si au cumparat pur si simplu terenurile localnicilor. Ca nu-i prea stiu mari latifundiari pe membrii comunitatii dvs este de notorietate, dar sa spui ca doar evreii au fost jefuiti de romani… mi se pare putin cam ne leal fata de un popor tolerant si care uneori a avut unii conducatori mai nabadaiosi. Cat despre deportarile masive ale evreilor din teritoriile ocupate vremelnic de hortisti, prin „personalitatile locale”, nimic, nimic ??? Unii au placi comemorative, altii chiar statui…si … asta tot in Ardeal…

  6. Mai vad si eu un roman intr-un Parlament plin de cumani jidani armeni marxisti si securisti bolsevici.

  7. Nu a fost Holocaust la nivel planetar in Romania nici atat.
    La tribunalul de la Nuremberg formatiunea legionara nu a fost declarata fascista. Deci mana pe carte cand te prezinti la ambasada.

  8. Au fost declarati 6.000.000 de gazati.
    E imposibil deoarece demografia mondiala abia ajunsese in pragul a 2 miliarde de oameni.
    Minciuna e probata azi cand au putin pest la 7 miliarde de oameni.
    Deci daca au murit au murit putin peste 1 mil deoarece maresalul a trimis in Palestina sute de mii de perciunati mai ales multi din Polonia.
    E adevarat toti perciunatii marxisti ce au sabotat sau atatacat armata romana au fost deportati sau impuscati dupa tribunal militar de urgenta ca Cescuta .🔫

  9. Mircea Vulcanescu si maresalul raman in inima mea ca cel mai mare martir ce si-a dat viata pt a salva viata altui roman in puscarie, intelectual de mare valoare ce nu o sa mai avem curand. Iar maresalul e cel mai mare ofiter inferior din armata romana ce a fost decorat in marele razboi.
    Un geniu militar care a adus cam 60% marea unire.

  10. Armata, nu eu, ar trebui sa le ridice statui. Iar eu sper ca biserica,sa sanctifice cati mai multi detinuti.

  11. Primii care au salutat, ocuparea Transilvaniei, au fost evreii din Cluj care spuneau ca asteapta „revenirea vremurilor de aur”, sub austro-maghiari este adevarat ca au dus-o mai bine. Dar cine nu a dus-o mai bine in afara romanilor? Ca dupa, tot ei au fost primi deportati de catre hortysti… alta poveste. Evreii si-au cerut scuze pentru galetile cu dejectii, aruncate peste Armata Romana, in zona cedata rusilor ? Asta a dus la formarea taberelor de munca fortata de catre Antonescu DAR FARA DEPORTAREA IN LAGARELE NAZISTE. Una-doua se mai gaseste cate un ambasador sa ne certe, sa ne invete ce avem ori nu dreptul sa facem. Ii doresc domnului ambasador sa fie trimis in Ungaria si sa se tot infoaie pe acolo si sa-i spuna lui Orban ca nu-i bine sa-l „resapeze” pe Horty. Stiti ca pana si publicarea Operelor complete a lui Eminescu a fost cenzurata de evrei, pentru articolele scrise impotriva evreilor ? Da, evreii si-au cerut scuze pentru nenorocirea comunista, aruncata asupra planetei ? Nu baza filozofiei comuniste, de la evrei ni se trage ? Cum ne linistim intr-o parte, cum vine unu’ sa racaie in mizerie. Vad ca de cand ati aparut la tv cu laude pentru un mare actor roman, aveti impresia ca v-a crescut cota si iar va infoiati. Bine, cata lume mai stie ca prima sotie a actorului a fost o doamna tot actrita, evreica. Da, cand Iohannis a vorbit de „niste evrei” ati zis ceva ? Deranjati doar cui va permite. Pacat, cea mai buna prietena a mea si colega de scoala a fost evreica si niciodata dar niciodata nu au fost probleme semite intre noi. Nici nu stiam ce este aia, dar acum sunt multi evrei care ne invata. Pastele ortodox il serbam la noi in casa cu pasca si vin Carmel de la comunitate, restul mesei pregatita de mama dupa ce mersesem noaptea impreuna la biserica. Sa va fie rusine domnule ambasador pentru starea de inamicitie pe care va straduiti sa o introduceti. O alta evreica (o minunatie de om) ce s-a repatriat, cand am intrebat-o „de ce sunt oameni care vor neaparat sa creeze impresia ca cel mai tare au fost oprimati in Romania?”, mi-a raspuns scurt „banii”! Nici nu stiam tot ceea ce am scris la inceputul postarii, doar de la „povestea” cu Eminescu am inceput si eu sa ma informez. Pacat domnule ambasador !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger