AcasăPoliticaAmânări? Tătaru, anunț esențial despre începerea școlii și despre alegeri, în contextul...

Amânări? Tătaru, anunț esențial despre începerea școlii și despre alegeri, în contextul noului record de cazuri COVID

Tătaru, declarații de ultimă oră: ”Eu nu mă aştept la un nou lockdown, eu mă aştept...” (sursa foto: Facebook)

Ajuns, sâmbătă, la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” din Botoșani, într-o vizită neanunțată, pentru a vedea la fața locului care e capacitatea unității medicale, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a făcut referiri și la alte două subiecte de interes la nivel național, nu doar pentru comunitatea din județul amintit.

Și anume la începerea noului an școlar, programată pentru mijlocul lui septembrie, dar și la situația alegerilor locale, stabilite, după cum se știe, cu undă verde din Parlament, pentru data de 27 ale aceleiași luni.

„Noi avem scenarii pe care le discutăm cu Ministerul Învăţământului şi diverse organizaţii în vederea reluării anului şcolar pe 15 septembrie. În acest moment, nu discutăm de amânarea nici a şcolii, nici a alegerilor. Evoluţia ulterioară ne va da şi măsura unor restricţii sau a altora”, a declarat ministrul Sănătății, citat de realitatea.net.

Și premierul a fost întrebat despre amânarea alegerilor

La rândul său, premierul Orban, aflat orele trecute în Călărași, a fost întrebat dacă se ia în calcul varianta amânării localelor, în eventualitatea în care luna septembrie începe cu un număr de 1.000 de cazuri. Iar șeful Executivului a adus din nou în discuție chestiunea campaniei electorale, în contextul situației generate de noul coronavirus.

”Am dat răspunsul: nu există un număr de cazuri anume. Problema este dacă derularea campaniei electorale şi organizarea alegerilor creează un risc epidemiologic suplimentar sau nu. (…) În măsura în care se constată că nu există riscuri suplimentare din punct de vedere epidemiologic, se pot derula alegerile. Oricum, decizia referitoare la alegeri nu este o decizie care aparține numai Guvernului și Partidului Național Liberal, data alegerilor este stabilită de Parlament, este stabilită prin vot, aproape unanim, și este stabilită în urma unei consultări pe care am făcut-o cu toți liderii politici privitoare la data alegerilor.

Să nu uităm că am mai amânat o dată alegerile și că am prelungit mandatele aleșilor locali. Aici e vorba, la un moment dat, și de legitimitate și de democrație. Sigur că nu ne dorim să ajungem în situația în care să discutăm despre amânarea alegerilor, dar, dacă va fi necesar, suntem pregătiți pentru orice măsură pentru a apăra sănătatea populației”, a precizat Ludovic Orban.

Declarațiile premierului și ale ministrului Sănătății au venit în contextul în care sâmbătă s-a stabilit un nou record negativ la nivel de cazuri noi confirmate la nivel național – 889 de îmbolnăviri raportate în ultimele 24 de ore. DETALII AICI.

sursa foto: Facebook

389 afisari

3 COMENTARII

  1. Cei din redactia National sunt foarte incantati de postarile mele , vor sa ma angajeze , am scoala vietii si repertoriu bogat .

  2. astia singuri isi pun praguri de cazuri , singuri le confirma ,singuri decid soarta scolilor si a sanatatii !!!!!!!!!!traiasca stalin si politica lui nemuritoare pe plaiuriule romanesti unde gaseste inca adepti ai gandirii lui!!!!!!!!!!

  3. @ Sunteți de părere că doamna Monica Macovei s-ar fi putut descurca mai bine în gestionarea pandemiei COVID, dumneaei fiind specializată și în gestionarea și combaterea ,,corupției care ucidea”, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Accident grav. Cinci răniți, după ce un microbuz s-a izbit de un copac, în Gorj

Un accident grav, în care a fost implicat un microbuz, a avut loc miercuri în județul Gorj. La fața locului au intervenit de urgență...

Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard,...

Nicuşor Dan a venit cu un termen "optimist" pentru bucureşteni: problema ambuteiajelor din Capitală va fi rezolvată în 2023.”Analizăm concluziile studiilor de fundamentare care...
proger