AcasăPoliticaAlternativa la Trump și Biden. Pe cine pariază lumea afacerilor

Alternativa la Trump și Biden. Pe cine pariază lumea afacerilor

Corporatiștii americani își declară sprijinul pentru Nikki Haley, considerată mai previzibilă decât Donald Trump și mai favorabilă mediului de business decât Joe Biden

Un număr tot mai mare de corporatiști își declară sprijinul pentru Nikki Haley, candidatul republican la alegerile primare din SUA, care este considerată mai previzibilă decât Donald Trump și mai favorabilă mediului de afaceri decât Joe Biden.

„Chiar dacă sunteți un democrat foarte de stânga, vă cer: ajutați-o și pe Nikki Haley. Scoateți o opțiune mai bună decât Trump din partea republicană”, a pledat recent  influentul Jamie Dimon, CEO al băncii JPMorgan Chase, numit uneori cel mai puternic patron din Statele Unite.

De-a lungul ultimei luni, lista antreprenorilor și a liderilor de afaceri care se aliniază în spatele fostului guvernator al Carolinei de Sud, contribuind financiar la campania sa sau plănuind să facă acest lucru, a continuat să crească.

Printre aceștia se numără Charles Koch, unul dintre cei mai mari donatori din politică, și magnatul Stanley Druckenmiller, ambii multimiliardari. „Nikki este un politician competent”, a spus investitorul Reid Hoffman, co-fondator al rețelei LinkedIn.

Potrivit AFP, la început de  decembrie, în cadrul unui eveniment de strângere de fonduri organizat într-un apartament de lux din Upper West Side, Nikki Haley a strâns peste 500.000 de dolari în promisiuni de la membrii elitei de afaceri din New York. Privind sondajele, Haley se situează acum la aproape 18% și este practic la egalitate cu Ron DeSantis (aproximativ 19%).

„Comunitatea de afaceri este îngrijorată de potențiala instabilitate pe care o va crea o nouă președinție Trump”, a declarat David Primo, profesor de științe politice la Universitatea din Rochester. Analistul Daniel Kinderman(Universitatea din Dedaware) susține că Nikki Haley „a fost impresionantă în timpul dezbaterilor – și asta e ceva pe care liderii economici îl apreciază.”

Fostul ambasador al SUA la Națiunile Unite pledează pentru reduceri de taxe, revenirea treptată la un buget echilibrat și creșterea vârstei minime de pensionare.

„Ea vrea ortodoxie fiscală și este îngrijorată de datorie. Este o linie republicană tradițională. Știe cum să interacționeze cu liderii de afaceri”, rezumă Michael Strain, de la American Enterprise Institute (AEI).

Donald Trump propune și el reducerea poverii fiscale, în special a impozitului pe profit, dar nu spune mare lucru despre deficite și datorii. Promisiunea sa de a prelungi și de a crește tarifele vamale îngrijorează în special cercurile de afaceri.

Un sondaj recent al Institutului Harris a arătat un potențial rezultat mai bun pentru Nikki Haley împotriva lui Joe Biden decât pentru Donald Trump, fără a mai vorbi de faptul că multiplele proceduri judiciare împotriva fostului președinte îi amenință campania.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
594 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger