Cauta

Altă trăznaie occidentală: NATO, paznicul cerealelor Ucrainei

Alianța nord-atlantică, pe post de protector al recoltelor ucrainene la Marea Neagră controlată de ruși

Rusia a renunțat la acordul privind cerealele, negociat cu greu, care a permis luni de zile exporturile de produse agricole ucrainene și rusești din porturile de la Marea Neagră.

Vladimir Putin a amenințat că navele cu grâne ucrainene ar putea fi atacate. Ce ar putea face Occidentul? Un răspuns îl dă presa americană: NATO ar trebui să se implice pentru a proteja recolta Ucrainei de ruși!

Cum ar funcționa această misiune? Cu ajutorul a două “grupuri permamente de luptă maritimă”, comandate de generalul Chris Cavoli, din armata SUA.În mod întâmplător, unul dintre grupurile maritime permanente este compus din nave de dragare a minelor, care va fi „foarte necesar”, având în vedere că Rusia continuă să amplaseze mine  în apropierea porturilor ucrainene. Celălalt grup maritim, aflat în prezent sub conducere britanică, este compus în mod obișnuit din șase fregate și distrugătoare, „cu multă putere de foc și capacitate de apărare aeriană”. Ce s-o mai speria flota rusă!

„Probabil”, Cartierul General  al forțelor sudice ale NATO, cu sediul în Napoli, „va instala un general cu  trei stele pentru întregul grup operativ, eventual din Flota a șasea americană din Mediterana”. Prin urmare, Rusia va vedea cum navele ucrainene, grupate, vor fi protejate de navele de război ale NATO, cu rachete ghidate.

Mai multe escadrile de avioane de luptă “ar putea fi alocate bazelor NATO din nordul Turciei sau, mai probabil, din România și Bulgaria”. Ar fi necesară comanda și controlul prin satelit; dronele aeriene și navale ar putea fi integrate.Totuși, “analiștii” americani recunosc că aceste operațiuni ar fi teribil de complexe și riscante. Dar e  limpede că nu și-au făcut temele.

NATO nu poate să devină un paznic al cerealelor ucrainene taman la Marea Neagră, controlată de forțele lui Putin. O astfel de misiune ar aduce aliații Kievului în ciocnire directă cu Rusia.

Alianța continuă să furnizeze armament Ucrainei, dar situație de pe câmpul de luptă continuă să fie incertă, fără un câștigător pe termen lung. Problema cu care se confruntă țările NATO este că, atâta timp cât conflictul se desfășoară, aducerea Ucrainei în alianță echivalează cu intrarea în război – și aliații lui Volodimir Zelenski nu sunt dispuși să riște. Extinderea operațiunilor militare la Marea Neagră ar fi scânteia care ar declanșa o confruntare fără precedent în regiune.

Ultimele stiri

  • AUR, Smirnă și Tămâie. Magia prin care libanezul Murad se vrea împărat la Mangalia, să-și bage calul troian în Primărie
  • Firea ajunge la 4 procente în spatele lui Nicușor Dan, iar Piedone coboară pe locul 4 și s-ar putea retrage din cursă
  • Gabriela Firea: Foișor e în topul european al spitalelor de ortopedie
  • S-a aflat! Digi nu poate cumpăra – încă – Telekom România. Ce se întâmplă cu tranzacția anului
  • S-a dat alerta pe o stradă din Capitală! Grenadă găsită la vila familiei Andreei Tonciu: „Vă dați seama, dacă nu venea…”
  • Care sunt politicienii în care românii au cea mai multă încredere, conform unui sondaj recent
  • Natura s-a dezlănțuit! Ploile torențiale și grindina au făcut prăpăd în zona Moldovei – VIDEO
  • Reţea de trafic cu Ozempic vândut „la negru”. 13 persoane, reţinute de către oamenii legii din București. Detalii incredibile din dosar
  • Comunicat de presă AGRI-EW
  • Amenajare peisagistică nouă de-a lungul șoselei Olteniței
  • Exit mobile version