AcasăPoliticaAltă trăznaie occidentală: NATO, paznicul cerealelor Ucrainei

Altă trăznaie occidentală: NATO, paznicul cerealelor Ucrainei

Alianța nord-atlantică, pe post de protector al recoltelor ucrainene la Marea Neagră controlată de ruși

Rusia a renunțat la acordul privind cerealele, negociat cu greu, care a permis luni de zile exporturile de produse agricole ucrainene și rusești din porturile de la Marea Neagră.

Vladimir Putin a amenințat că navele cu grâne ucrainene ar putea fi atacate. Ce ar putea face Occidentul? Un răspuns îl dă presa americană: NATO ar trebui să se implice pentru a proteja recolta Ucrainei de ruși!

Cum ar funcționa această misiune? Cu ajutorul a două “grupuri permamente de luptă maritimă”, comandate de generalul Chris Cavoli, din armata SUA.În mod întâmplător, unul dintre grupurile maritime permanente este compus din nave de dragare a minelor, care va fi „foarte necesar”, având în vedere că Rusia continuă să amplaseze mine  în apropierea porturilor ucrainene. Celălalt grup maritim, aflat în prezent sub conducere britanică, este compus în mod obișnuit din șase fregate și distrugătoare, „cu multă putere de foc și capacitate de apărare aeriană”. Ce s-o mai speria flota rusă!

„Probabil”, Cartierul General  al forțelor sudice ale NATO, cu sediul în Napoli, „va instala un general cu  trei stele pentru întregul grup operativ, eventual din Flota a șasea americană din Mediterana”. Prin urmare, Rusia va vedea cum navele ucrainene, grupate, vor fi protejate de navele de război ale NATO, cu rachete ghidate.

Mai multe escadrile de avioane de luptă “ar putea fi alocate bazelor NATO din nordul Turciei sau, mai probabil, din România și Bulgaria”. Ar fi necesară comanda și controlul prin satelit; dronele aeriene și navale ar putea fi integrate.Totuși, “analiștii” americani recunosc că aceste operațiuni ar fi teribil de complexe și riscante. Dar e  limpede că nu și-au făcut temele.

NATO nu poate să devină un paznic al cerealelor ucrainene taman la Marea Neagră, controlată de forțele lui Putin. O astfel de misiune ar aduce aliații Kievului în ciocnire directă cu Rusia.

Alianța continuă să furnizeze armament Ucrainei, dar situație de pe câmpul de luptă continuă să fie incertă, fără un câștigător pe termen lung. Problema cu care se confruntă țările NATO este că, atâta timp cât conflictul se desfășoară, aducerea Ucrainei în alianță echivalează cu intrarea în război – și aliații lui Volodimir Zelenski nu sunt dispuși să riște. Extinderea operațiunilor militare la Marea Neagră ar fi scânteia care ar declanșa o confruntare fără precedent în regiune.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
1.512 afisari

21 COMENTARII

  1. Asta si incerca sa provoace amerlocii de ceva vreme incoace, un razboi contra rusiei pe teritoriul UE. Asa scapa de doi inamici dintr-o lovitura, dupa care pot incepe distractia cu chinejoii.

  2. Granele sunt ale americanilor ca ei detin pamanturile si silozurile asa ca ue e decat sluga iar noi slugoi !!Noi am distrus piata noastra de grane ,soselele si portul Constanta plus delta pt racheti.

  3. D-abia astept să dea românilor arme!…oare cine vor pica primii?…hai sa facem un concurs…
    Cine va muri primul…?..
    1.rusul,
    2.ukrainianul,
    3.americanul,
    4.guvernul meu….

  4. Daca ciukanezul maidanez sau ciorlakul buzoian e destul de tampit sa bage colonia esuata de la Bukale in razboi, automat incepe si razboiul civil, asta e despre ce anume nu zic nimic gunoaiele din sparlament !! Vedeti ca astia si-au transferat deja toti banii in bancile din strainatate, ei stiu ca daca nazistii amerloci ii baga in razboi cu rusnacii salbatici, pot sa isi ia cu toii adio de la vilele si furkulitele lor de neam prost facute din hotiile lor de 2 lei !! Va fi frumos, bai baietii cu cohii mult prea albastrii, aka sekuricii imputiti ai lui Hellvig nazistu !! In caz ca nu stit care e planul amerlocilor, ei chiar cred ca o sa gaseasca 1 milion de romanasi tampiti, tefelei si dusi complet cu pluta, care vor merge benevol ca si carne de tun in ukro-na-zia pitikului jidanez din Kievul azovist-banderist, o sa ajunga ingrasamant natural pe campiile de acolo, dar macar o sa omoare 100 de mii de rusnaci salbatici, fiindca asta e ratia de schimb la pierderi, este de 10 la 1 in defavoarea occidentului kolektivizat decadent, kurkubeist si nazist !!

  5. Jacota , ce traznai visezi cand papica e problema planetara ? Trebuie sa moara lume de foame si cerealele sa putrezeasca in silozuri ?

  6. cerealele ucrainiene nu trebuie sa putrezească, în rest cele românești,bulgărești poloneze….

    • Iar indrugi verzi si uscate ? Cand a putrezit graul romanesc in silozuri cand egiptenii sunt cu ochii pe el ca pe butelie ?

  7. Ce-i tot trageti cu cerealele ucrainienilor ???,SUNT CEREALELE DE PE PAMANTUL VANDUT DE UCRAINIENI AMERICANILOR SI VEST EUROPENILOR !!, E INTERESUL DIRECT AL ACTUALILOR PROPIETARI SA -SI VALORIFICE RECOLTA ,IAR NATO ESTE IN SLUJBA ACESTOR PROPIETARI SI NICIDECUM IN DESCURAJAREA RUSIEI.

  8. CEI CARE DAU ORDINILE ASTEA TAMPITE SUNT TOT CEI CARE AU BAGAT UCRAINA IN RAZBOIUL CU RUSIA -UN RAZBOI FRATICID !.
    IN SPATELE ACESTOR ORDINE STAU CIOLANELE CARE LE VOR IMPARTITE DOAR IN FAVOAREA LOR!

  9. Cretealele sunt ale americanilor, nu ale ucrainenilor, asa ca e firesc ca NATO sa faca tot posibilul ca sa fie comercializate. Rusia nu a iesit din acord, ci acordul a expirat iar Rusia nu l-a mai prelungit. Rusia ar fi prelugit acordul daca si ei i-ar fi fost acceptat exportul anumitor produse, dar cum nu i s-a acceptat, nici Rusia nu a acceptat un nou acord.

  10. Majoritatea minelor care sunt libere și periculoase în Marea Neagra sunt ucrainene,! Din cele aprox 100 care au fost „pescuite” sau distruse de turci, români și bulgari niciuna nu a fost cert identificată că fiind rusească.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Stormy Daniels a povestit cum Donald Trump a provocat-o să-l „pleznească la fund”: „Mi-am pierdut cunoștința”

Fosta actriță de filme pentru adulți Stormy Daniels depune mărturie la New York, în procesul fostului lider de la Casa Albă și a povestit,...

Avertizare de ploi, grindină și vijelii. Zonele aflate sub COD GALBEN – HARTA/Cum va fi vremea în București

Specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) au emis, miercuri, o atenționare Cod galben de vreme instabilă.Conform hărții aferente avertizării meteo, mai multe județe...
proger