AcasăPoliticaAlocația pentru copii, precum rația comunistă

Alocația pentru copii, precum rația comunistă

Anul trecut, Violeta Alexandru, fost ministru al Muncii, declara că nici nu se pune problema ca alocațiile pentru copii să nu fie majorate conform legii. Există banii, sunt prevăzuți în buget, așa că să nu ne facem griji. Și a ținut-o tot așa, după care a început să amâne data plăților. I s-a terminat mandatul și creșterea alocației a rămas doar o promisiune.

În sfârșit, lucrurile au fost lămurite de Ludovic Orban. Nu știu în ce calitate, căci din guvern nu mai face parte. Dar a făcut-o într-un mod care mi-a adus aminte de un banc din epoca ceaușistă. Hala Obor. Zi friguroasă de noiembrie. Nici nu se luminase de ziuă. La cele două porți mari, o mulțime de oameni care așteptau să se facă ora 6. Pe la 4, se deschide o ușiță și iese șeful, care anunță răspicat că se va vinde carne doar membrilor de partid. Mulțimea se reduce la jumătate. Pe la 4 și jumătate, iese din nou și spune că este carne destulă dar nu se va da decât membrilor de partid cu cel puțin 15 ani vechime. Rămân cam 100 de persoane la coadă. Pe la 5 dimineața, își face iar apariția și le transmite că, deși e carne suficientă, se va vinde numai celor care au absolvit Academia Ștefan Gheorghiu. Rămân vreo 50 de inși. La 5 și jumătate, se deschide ușa și individul anunță că de la sectorul de partid s-a trasat sarcina să se dea carne doar celor care sunt ilegaliști. Rămân numai șapte persoane. Apoi, cu câteva minute înainte de ora 6, iese și spune: „Tovarăși, sunteți de-ai noștri și ne înțelegeți mai bine. N-avem carne.”

La fel și Ludovic Orban. Nu mai sunt bani la buget pentru o majorare a alocației de stat pentru copii începând de la 1 iulie. „Hai să fim cinstiți, nu există resurse ca să ne mai permitem încă o creștere a alocației în acest an, dacă vrem să putem să le mai creștem și la anul.” Exact cum vă spuneam mai sus. Iar când vor ajunge să dea alocațiile se vor lua în calcul doar cei care au fost colegi cu Brătianu.

author avatar
Valentin Boeru
645 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger