AcasăPoliticaAlianţa PSD - PNL se pregăteşte să pună mâna pe ţară pentru...

Alianţa PSD – PNL se pregăteşte să pună mâna pe ţară pentru 7 ani. Iată lista miniștrilor și funcțiile ocupate de Cîțu și Ciolacu!

citu-ciolacuAlianţa PSD - PNL se pregăteşte să pună mâna pe ţară pentru 7 ani. Iată lista miniștrilor și funcțiile ocupate de Cîțu și Ciolacu!

În urma discuţiilor din ultima săptămână, liderii PNL și PSD sunt foarte aproape să bată palma pentru o alianță la guvernare, dar nu doar pentru perioada rămasă până la alegerile din 2024, ci și după acestea.

Din primele informaţii, cele două partide au agreat să meargă împreună la guvernare în următorii 7 ani, cu o alternanță de prim-miniștri, idee pe care Florin Cîțu a calificat-o după discuții drept „interesantă”.

Prim-ministru, prin rotaţie de la PNL şi PSD?

Surse politice au afirmat că este în discuție ca primul prim-ministru în rotația dintre PSD și PNL să fie un „independent” acceptat de ambele partide, ca de exemplu Nicolae Ciucă.

Primul premier, pentru perioada care urmează până la alegerile din 2024, ar urma să fie de la PSD, cel mai probabil Marcel Ciolacu. Următorul, după alegeri, de la PNL.

Guvernele din ultimii doi ani au promis multe, dar au oferit atât de puțin. Sunt ferm convins că, din acest moment, atât eu, cât și colegul meu Florin Cîțu, vom fi sub un asediu al unor oameni care au alte priorități.

Eu vreau să vă asigur de buna mea credință și, după discuția de ieri, de buna credință și a domnului Florin Cîțu. Îmi asum acest proiect, sper să reușim să-l realizăm”, a precizat, la rândul său, Marcel Ciolacu.

Lista Guvernului de 7 ani PSD – PNL

Un semn de întrebare este legat de cooptarea UDMR în această alianță. O certitudine este, după negocierile de joi, că soluția refacerii coaliției cu USR a fost abandonată.

PNL cât și PSD au convocat o ședință a conducerii pentru ziua de luni. Atunci vor fi luate deciziile care vor conduce către un guvern PSD-PNL-UDMR.

Cum ar arăta guvernarea alianţei

  • Nicolae Ciucă, PNL, premier pentru doi ani/ Marcel Ciolacu, PSD, premier pentru următorii doi ani sau președinte al Camerei Deputaților
  • Kelemen Hunor, UDMR – vicepremier / Leonard Badea, PSD, – vicepremier
  • Sorin Cîmpeanu, Ministerul Educației
  • Alexandru Rafila, Ministerul Sănătății
  • Bogdan Aurescu, Ministerul Afacerilor Externe
  • Sorin Grindeanu (PSD), Ministerul Transporturilor
  • Cristian Bușoi, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene
  • Gabriela Firea, Ministerul Muncii
  • Florin Cîțu, ministru de Finanțe și vicepremier / președintele Senatului
  • Lucian Bode, Ministerul Afacerilor Interne
  • Paul Stănescu (PSD) , Ministerul Agriculturii
  • Gheorghe Flutur (PNL), Ministerul Agriculturii
  • Rareș Bogdan – Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației
  • Mihai Tudose (PSD), Ministerul Economiei / Florin Roman (PNL) Ministerul Economiei
  • Mihai Tudose (PSD), Ministerul Apărării
  • Leonard Badea (PSD), Ministerul Finanțelor / Dan Vîlceanu (PNL) Ministerul Finanțelor
  • UDMR – Ministerul Mediului
author avatar
Andrei Ștefan
1.131 afisari

8 COMENTARII

  1. Iar ziariciul idiot recunoscut ca tampit, numai el putea sa publice o lista absolut stupida si in conținut si in mod de prezentare

  2. Democratia romaneasca – si nu numai – e o mare porcarie, câți i-au votat pe urâții ăştia borâți? Un procent din procentul ăla mic al prezenței la vot. Si cu toate astea, un popor întreg trebuie sa îi suporte pe vânduții ăştia boccii si sa îi plătească gras, de parcă nu sunt mânjiți destul. Cine îi recunoaste pe nemernicii ăştia de conducatori si nu-i sfidează si nu-i umple de flegme, e un mare fraier. Noi platim taxe din greu ca sa prospere jegurile astea care AU OBLIGATIA sa asigure cetatenilor UN TRAI DECENT. Asa spune CONSTITUȚIA. IL asigură ei? NU! Stiti cum se fac astia mielusei? Prin reeducare la puscarie sau prin tata glonțu ‘. Dar merge si o greva generala pe termen nelimitat, in toata țara şi / sau NESUPUNERE FISCALĂ, adică nu mai platim taxe si impozite si le dăm la moooieeee. Sa-i vedeti cum se cacă pe ei. Asta trebuie sa faca toti românii. Dar au ei cojones, se pot uní ei? Mda… cam greu, cam greu…

  3. Vasazica, tocmai aia care ingroapa Romania de 30 de ani incoace se pregatesc pt inca 7 ani. Eu zic să ne conducă pe viață jegurile astea, stimati români. Auzi, 7 ani, cînd ei merită 700 la Jilava.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger