AcasăPoliticaAlianța Ponta-Negoiță, demolată din fașă. Romașcanu: ”E un fiasco”

Alianța Ponta-Negoiță, demolată din fașă. Romașcanu: ”E un fiasco”

Nici bine nu au anunțat Victor Ponta și Robert Negoiță noua alianță de pe scena politică autohtonă, Pro Bucureşti 2020, că tot mai multe voci din rândul PSD-ului aleg să se pronunțe pe marginea acestui subiect.

Mai nou, senatorul responsabil de comunicare în rândul Partidului Social Democrat a reacționat pe tema anunțului venit, în această ultimă zi a săptămânii, din partea fostului premier și, totodată, ex-lider al PSD-ului, Victor Ponta, și a actualului edil al sectorului 3, cel care dezvăluise în urmă cu ceva săptămâni că nu va mai candida pentru un nou mandat din partea Partidului Social Democrat.

Lucian Romașcanu nu doar că a reacționat, ci și a catalogat în termeni categorici noul plan de pe scena politică, despre care s-a aflat oficial duminică. „Am văzut astăzi o încercare de încheiere a unui parteneriat civil între două persoane cunoscute. Din păcate, nu au venit şi cu produsul de concepţie al acestui parteneriat. Nu am văzut nici ideile pentru Capitală şi sectoare, nu am văzut nici candidaţii pe care dânşii intenţionează să-i susţină în afara sectorului 3. E un fiasco ce au anunţat dumnealor azi, din punctul nostru de vedere”, a declarat Lucian Romaşcanu duminică, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări referitor la noua alianţă.

Succes cu aportul PSD. Critici la adresa lui Ponta

Mai mult, Romașcanu a adus discuție că ambii politicieni recent aliați ”au ajuns în poziții importante în statul român sau în administrație susţinute de PSD”, senatorul PSD susținând, cu referire la Ponta, că „a făcut lucruri bine, dar într-o echipă cu PSD”.

Totodată, reprezentantul PSD a criticat intențiile lui Ponta, mergând pe aceeași idee exprimată de către liderul interimar al formațiunii, Marcel Ciolacu, și anume un ajutor dat lui Nicușor Dan – candidatul susținut de PNL în cursa pentru Primăria Capitalei. „Acum ambii vin şi ne spun că pot face lucruri măreţe. (…) Avem mari dubii că ceea ce se construieşte acum poate avea vreun fel de succes electoral. Este evident că ceea ce a avut tot timpul în minte domnul Ponta a fost o farsă, nu a avut niciodată în intenţie să negocieze pe bune cu PSD. Acum vedem de fapt că ceea ce face domnul Ponta este un sprijin pe care îl dă lui Nicuşor Dan şi PNL şi, implicit, domnului Ioahnnis. Lucrurile nu vor avea din punctul dumnealor de vedere rezultatul scontat. Este o alianţă de conjunctură care, repet, nu face decât să servească intereselor domnului Iohannis, PNL-ului şi ale lui Nicuşor Dan” , a mai fost auzit spunând Lucian Romașcanu.

Mai mult, purtătorul de cuvânt al PSD a mai subliniat că Robert Negoiţă ar trebui să îşi dea demisia din funcţia de primar al sectorului 3, pentru că nu poate fi membru în două partide, dat fiind faptul că, mai nou, e liderul unei noi construcții politice.


162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger