Pierzătorii alegerilor din 6 decembrie 2020, PNL, USR și UDMR, s-au reunit la Vila Lac, în cursul weekendului, pentru a „negocia” toate funcțiile în stat. Reprezentanții USR și-au făcut selfiuri de la fața locului pentru ca lumea să vadă cât sunt ei de importanți. Nu contează că aceste „negocieri” nu au nicio bază constituțională, fiind organizate înaintea consultărilor obligatorii, care au avut loc la Cotroceni. Cei care au declarat că vor să schimbe România nu sunt în stare să respecte nici măcar articolele legii fundamantale, nu mai spunem despre respectul față de votul românilor.
La aceste „negocieri” s-au discutat vrute și nevrute. Presa a scos pe surse cele mai năstrușnice planuri de guvernare, unele dintre ele chiar periculoase. Discuțiile nu s-au blocat însă la faza pe proiecte întrucât nu acesta este aspectul cel mai important. Ele s-au blocat din cauza bătăliilor pe funcții. S-au blocat în fața ciolanului.
Atât PNL, cât și USR (probabil, și UDMR) țintesc funcția de președinte al Camerei Deputaților. Reprezentanților celor trei partide nici nu le-a trecut prin cap că PSD, partidul care a câștigat alegerile, are și el dreptul la aceste funcții, ba chiar este primul îndreptățit să le ocupe. Faptul că pierzătorii alegerilor urmăresc să pună mâna pe TOATE funcțiile importante în stat, inclusiv pe ale Parlamentului, acolo unde PSD are o pondere semnificativă, arată că democrația este pe cale de a fi suspendată pur și simplu. Dacă această alianță va ajunge la guvernare, nu va rămâne un singur post în România care să mai fie ocupat de altcineva decât de un penelist sau de un userist.
Participanții la „negocieri” au dezvăluit deja care va fi modelul de colaborare al celor trei partide. Practic, „reprezentanții” aleși pe sprânceană și înarmați cu rechizite, se vor aduna la Vila Lac, vor sta două zile în discuții fără sens, după care vor spune că „negocierile” au ajuns în impas, că e blocaj total. Noua majoritate, formată din pierzătorii alegerilor din 6 decembrie, se antrenează pentru a repeta guvernarea de tristă amintire a CDR. Într-o perioadă de pandemie și de criză economică, vom avea parte, în plus, de o nesfârșită criză politică. CDR a fost, totuși, o alianță cu vocație democratică certă. Nu același lucru se poate spune despre actuala alianță aflată în formare, preocupată să pună mâna pe TOATĂ puterea în stat din poziția de partide învinse în alegerile din 6 decembrie.
Johannus anticoagulantul natiei