AcasăPoliticaAlexandru Rafila crede că Ioana Mihăilă ascunde numărul real al deceslor de...

Alexandru Rafila crede că Ioana Mihăilă ascunde numărul real al deceslor de Covid-19. A luat-o la rost în plenul Camerei

alexandru rafilaAlexandru Rafila crede că Ioana Mihăilă ascunde numărul real al deceslor de Covid-19. A luat-o la rost în plenul Camerei

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă a citit luni, în plenul Camerei Deputaţilor, la „Ora Guvernului”, fragmente din raportul Comisiei privind diferenţele de raportare a deceselor la persoane cu COVID-19.

PSD a cerut prin vocea deputatului Alexandru Rafila ca institutiile publice abilitate „să investigheze posibile infractiuni legate de punerea în pericol a sănătății publice prin greșeli sau manipularea intenționată a datelor”.

Gestionarea cu succes a pandemiei Covid depinde în încrederea populatiei in personalul medical si in autoritatile publice. Daca este evidenta increderea populatiei in profesionalismul medicilor, nu acelasi lucru se poate spune despre autoritati.

Punerea la indoiala a cifrelor referitoare la testare, registre persoane vaccinate, au creat val de nemultumire populatie. Grupul de Comunicare Strategica s-a dovedit a fi Grupul de Confuzie Strategica prin numeroasele comunicate incomplete sau incorecte din ultimul an.

Plecarea ministrului a generat controverse legate de numarul real al deceselor, s-a sugerat manipularea datelor din motive politice sau de alta natură”, a zis Alexandru Rafila.

Rechizitoriul lui Rafila pentru Mihăilă

Alexandru Rafila a cerut institutiilor publice abilitate să investigheze posibile infractiuni legate de punerea îpericol a sănătăţii publice prin greşeli sau manipularea intenţionată a datelor.

Stimata dna ministru, am cateva intrebari pentru dvs:

– De ce ati tergiversat publicarea raportului timp de 7 zile?

– De ce nu ati explicat de ce cele doua baze da date de la Ministerul Sanatatii unde apar diferente de aproape 30% intre numarul decese, nu au fost evaluate periodic pentru a elimina erorile?

– Cine este responsabil in minister pentru aceasta situatie si daca s-au dat sanctiuni?

– Exista dovezi privind pregatirea DSP si a spitalelor pentru introducerea datelor in aplicatie?

Sa ajuns aici datorita politizatii DSP si deprofesionalizarii, tentativelor de subirdonrae politica a INSP, si a lipsei de profesionalism la Ministrul S.

Cerem institutiilor publice abilitate sa investigheze posibile infractiuni legate de punerea in pericol a sanatatii publice prin greseli sau manipularea intentionata a datelor”, au fost cerinţele lui Rafila.

author avatar
Andrei Ștefan
269 afisari

2 COMENTARII

  1. @Dacă și ăia de la OMS au declarat pandemie pe ceea ce cred și nu pe constatāri faptice, ?

  2. Rafila, hot ordinar ce esti, ai gasit stalpul ala in Bukale care iti place cel mai mult ? 🙂 O sa arati frumos pe el, trepadusule 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger