AcasăPoliticaAlexandru Rafila aduce amendamentul PSD-ului pentru reforma în Sănătate. Cu ce proiect...

Alexandru Rafila aduce amendamentul PSD-ului pentru reforma în Sănătate. Cu ce proiect au venit social-democraţii?

alexandru rafilaAlexandru Rafila aduce amendamentul PSD-ului pentru reforma în Sănătate. Cu ce proiect au venit social-democraţii?

Partidul condus de Marcel Ciolacu a depus amendament pentru finanţarea construcţiei a 200 de centre medicale comunitare şi 50 de centre medicale de specialitate în oraşele mici.

Proiectul îndrăzneţ a fost anunţat de deputatul Alexandru Rafila.

Realitatea ne arată că toate problemele ridicate în moţiunea simplă pe Sănătate îşi demonstrează valabilitatea şi trebuie rezolvate rapid. Astăzi discutăm despre asistenţa medicală şi siguranţa pacienţilor.

Aseară, a avut loc un incident îngrijorător la Institutul Marius Nasta, care a afectat pacienţii dintr-o unitate mobilă de terapie intensivă.

În continuare asistăm la imobilismul Ministerului Sănătăţii de a monitoriza şi de a asigura siguranţa pacienţilor internaţi în secţiile de terapie intensivă şi de asistenţă medicală dedicate pacienţilor COVID, unde există riscuri majore datorate suprasolicitării echipamentelor.

Sunt puţine şanse ca actualul buget, coroborat cu lipsa de acţiune a Ministerului Sănătăţii, să rezolve această situaţie”, spune Alexandru Rafila.

Rafila spune că ideea PSD-ului lipseşte din proiectul de buget pe 2021

Deşi ele au fost preluate în programul de guvernare al USR-PLUS! Tocmai de aceea, PSD a depus amendament pentru finanţarea construcţiei a 200 de centre medicale comunitare în mediul rural şi 50 de centre medicale de specialitate în oraşele mici.

Sumele solicitate pentru modernizarea şi dotarea spitalelor au în vedere tocmai asigurarea urgentă a condiţiilor de asistenţă medicală şi de siguranţă a pacienţilor.

Românii au nevoie de acces efectiv la servicii de sănătate, în condiţii decente şi sigure. Nu doar de vorbe goale şi declaraţii sforăitoare”, mai spune Rafila.

author avatar
Andrei Ștefan
219 afisari

1 COMENTARIU

  1. @ Aşa necesităţi medicale anticipează Rafila , specialist de la OMS şi PSD ,care propune reforme ce au ca obiective , după cum anunţă, creşterea necesarului de centre medicale, ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger