AcasăPoliticaAleșii neamului fac frigul în Parlament. Cîțu: „Am întrebat care este situația”...

Aleșii neamului fac frigul în Parlament. Cîțu: „Am întrebat care este situația” – VIDEO

Aleșii neamului fac frigul în Parlament. Cîțu: „Am întrebat care este situația” - VIDEO (sursa foto: Facebook/Camera Deputaților)

Problema frigului din apartamentele bucureștenilor a tot fost atinsă, în ultima perioadă, la fel și cea a lipsei apei calde, ca urmare a avariilor apărute.

Mai nou, s-a aflat că și la Parlament se resimte lipsa căldurii, astfel că aleșii neamului au și ei de înfruntat frigul din incinta sediului Legislativului.

Întrebat, joi, 9 decembrie, despre acest subiect, fostul premier Cîțu, actualmente președinte al Senatului, a explicat că a căutat să afle ce se întâmplă în această chestiune.

Așa s-a aflat și ce răspuns a primit pe acest subiect politicianul aflat în a doua funcție în structura statului.

Unde e problema

„Să știți că (…) am întrebat care este situația, în prima zi mi s-a spus că în Parlamentul României căldura vine de la Camera Deputaților, acolo este centrul de comandă pentru căldură. Am întrebat la Camera Deputaților, mi s-a spus că de fapt nici acolo nu este problema, problema este la Primăria București… Nu este furnizată căldura în parametrii normali (…) nu cred că este vorba de subvenții aici (…) aici trebuie să vorbiți cu experții și cu primarul Bucureștiului”, a anunțat Florin Cîțu, în fața presei.

Totodată, liderul PNL a declarat că nu a vorbit cu primarul Nicușor Dan despre acest subiect al căldurii.

„Primarul este susținut de bucureșteni, el a fost votat de bucureșteni”, a ales să puncteze Cîțu.

Nicușor Dan a fost recent la Guvern să discute despre termoficare

Vinerea trecută, pe 3 decembrie, primarul Capitalei, Nicușor Dan, a fost la Guvern pentru a discuta pe teme ce țin de termoficarea din București.

„Am avut ocazia să le prezint miniștrilor nevoile concrete ale Capitalei în privința termoficării și planurile noastre pentru acest sector. Am explicat cât e de important ca Bucureștiul să primească sprijin guvernamental pentru ca Primăria Generală să îmbunătățească treptat, în parteneriat cu Guvernul, sistemul de producție și furnizare a energiei termice.

Răspunsul Guvernului privind subvenția pentru termoficare va veni odată cu bugetul pentru 2022 și am încredere că Bucureștiul va fi ajutat, la fel ca toate marile orașe ale țării care se confruntă cu această problemă. A fost o discuție directă, pe bază de cifre și evoluții concrete și am văzut deschidere din partea miniștrilor cu privire la problemele Capitalei”, a anunțat, între altele, primarul Capitalei, pe Facebook.

În același timp, reafirm că prețul pe care bucureștenii îl plătesc pentru termoficare va rămâne deocamdată același, adică 164 de lei pe gigacalorie. Ajustarea de preț se va produce doar după o decizie a Consiliului General al Municipiului București, iar discuțiile pe acest subiect continuă.

320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger