AcasăPoliticaAleșii din Parlament rămân fără pensiile speciale. Iohannis a semnat documentul!

Aleșii din Parlament rămân fără pensiile speciale. Iohannis a semnat documentul!

Klaus IohannisAleșii din Parlament rămân fără pensiile speciale. Iohannis a semnat documentul! / foto: presidency.ro

Președintele Klaus Iohannis a promulgat, miercuri, legea prin care au fost eliminate pensiile speciale ale senatorilor și deputaților. Sunt tăiate inclusiv pensiile aflate în plată, conform actului normativ.

”Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat miercuri, 24 februarie a.c., decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor (PL-x 100/16.02.2021)”, a transmis, miercuri, Administraţia Prezidenţială.

Legea a fost adoptată săptămâna trecută în plenul reunit al celor două Camere. Cu excepția UDMR, toate partidele au votat pe 17 februarie pentru eliminarea pensiilor speciale. Au fost 357 de voturi ”pentru”, 0 abțineri și 0 voturi împotrivă. Cei 30 de parlamentari ai UDMR au spus că sunt prezenți, dar nu votează.

Renate Weber: „Nu am sesizat CCR pentru eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor”

Avocatul Poporului nu a atacat la Curtea Constituțională această lege, așa cum ceruse Asociația Foștilor Parlamentari, iar termenul de cinci zile de la adoptare în care se putea depune această obiecție s-a încheiat luni.

„Nu am sesizat Curtea Constituțională. Termenul a expirat ieri (luni, n.r.). Nu am identificat niciun motiv de neconstituționalitate”, a declarat Renate Weber, pentru Digi24.ro.

Asociația Foștilor Parlamentari susținea că este „discriminatoriu” ca cei care aplică legea, cum ar fi magistrații, să primească pensie specială, iar parlamentarii, cei care „crează legea” să nu primească o indemnizație pentru limită de vârstă.

Un număr de 827 de foști senatori și deputați beneficiază de pensii speciale al căror impact bugetar este aproximativ un milion de euro pe lună (4.748.547 lei), transmite G4Media.ro. Pensia medie a unui fost parlamentar este de 5.741 de lei.

author avatar
Andreea Vlad
152 afisari

1 COMENTARIU

  1. Adori daca se poate taia si drepturile revolutionarilor.
    Adori doar 2 exceptii.
    -exceptia familiilor celor dovediti revolutionari cazuti cu eroism.
    -celor raniti sau familiilor lor daca au plecat la Domnul.
    Statul sa plateasca eroismul nu bravura.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger