AcasăPoliticaAlegerile locale. Orban: "Din punctul nostru de vedere, oricare din aceste două...

Alegerile locale. Orban: „Din punctul nostru de vedere, oricare din aceste două date sunt bune”

Referindu-se la momentul la care ar putea fi organizate alegerile locale, premierul a adus în discuție un orizont de timp considerat a fi potrivit, la nivel de Executiv: sfârșitul lunii septembrie – începutul lui octombrie.

Ludovic Orban a explicat și de ce anume se are în vedere acest interval. „În urma deciziei Curţii Constituţionale, este clar că e nevoie de o lege pentru prelungirea mandatelor. Problema este legată de data alegerilor. În ceea ce ne priveşte pe noi, ca Guvern, noi am anunţat public de două luni că noi considerăm o dată potrivită sfârşitul lui septembrie, începutul lui octombrie pentru desfăşurarea alegerilor, pentru că e după perioada de concedii, e înaintea unei eventuale reveniri a epidemiei – care este estimată, să spun, după 1 octombrie, după 15 octombrie – şi e o perioadă în care se poate face campanie, astfel încât oamenii să-şi aleagă primarii, consilierii locali, preşedinţii de consilii judeţene şi consilierii judeţeni în deplină cunoştinţă de cauză, cunoscând programele candidaţilor”, a declarat Ludovic Orban.

Răspunzând unei întrebări referitoare la varianta ca data 27 septembrie să foe preferat pentru organizarea acestui scrutin, prim-ministrul a dat următorul răspuns: „pe 27 septembrie sau 4 octombrie, astea sunt cele două date”.

Așteaptă motivarea de la CCR

Completând, premierul a punctat că se așteaptă motivarea recentei decizii a Curții Constituționale, pentru a înțelege exact cine anume va stabili concret data alegerilor – Guvernul sau Parlamentul. „Din punctul nostru de vedere, oricare din aceste două date sunt bune. Acum aşteptăm să vedem, că nu am înţeles clar din decizia Curţii cine stabileşte data alegerilor, prin hotărâre de Guvern – Guvernul, (…) Parlamentul prin lege, eu nu am înţeles, vă spun sincer. Se pare că a fost o decizie, aşa, că poate şi Guvernul, poate şi Parlamentul, o să vedem motivarea, până nu vedem motivarea nu putem şti cu precizie ce e în deciziile Curţii”, a conchis Orban.

author avatar
Cristina Stefan
250 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger