AcasăPoliticaAlegerile locale 2024 i-au despărţit pe cei mai longevivi primari din România....

Alegerile locale 2024 i-au despărţit pe cei mai longevivi primari din România. Cine rămâne în funcţie după 34 ani şi cine pleacă acasă

COMASAREA alegerilor = ÎMPĂRȚIREA cașcavalului! Ciolacu negociază cu pistolul la tâmplă COMASAREA alegerilor = ÎMPĂRȚIREA cașcavalului! Ciolacu negociază cu pistolul la tâmplă / Sursa FOTO: Facebook

Alegerile locale 2024 au adus în prim-plan o situaţie inedită în România. Cei mai longevivi doi primari din ţară şi-au „despărţit” destinele.

Unul dintre ei continua la primărie, în timp ce celălalt pleacă acasă.

Gheorghiță Boțârcă, primar „pe viaţă” la Topoloveni

Gheorghiță Boțârcă, cel mai vechi primar din România, câștigă un nou mandat în orașul Topoloveni. El nu a avut nicio emoție la alegerile locale de duminică, 9 iunie 2024. S-a impus la aproape 50 de procente față de contracandidatul său.

În acest moment, cel mai vechi primar în funcție din România vine din județul Argeș. Născut pe 28 iulie 1954, Gheorghiță Boțârcă (PSD) a fost numit primar încă de la Revoluție.

”Candidaturile sunt periodice şi au două elemente motivaţionale. Unul ca apartenenţă politică, şi nu m-am dezis niciodată (n.r. de PSD) şi al doilea – munca pe care am făcut-o până acum, dar şi nivelul de satisfacţie a cetăţenilor, aprecierea din partea oamenilor.

Faptul că am o comunicare deosebită cu oamenii, cu zâmbetul pe buze. Este elementul de satisfacție în localitate: de unde am plecat şi unde suntem astăzi, pentru că este la superlativ. Se vede.

Încrederea oamenilor mă determină să candidez din nou. Şi nu mă forţează nimeni. Mai repede m-ar forţa familia sau m-aş forţa eu să-mi văd de treabă”, spunea Gheorghiță Boțârcă înainte de alegeri.

Emil Cătănoiu a întrerupt şirul victoriilor

Dacă povestea lui Gheorghiță Boțârcă merge mai departe, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre Emil Cătănoiu, primarul unei comune din Gorj. El a pierdut alegerile locale 2024.

Duminică, acesta a încercat să obțină al nouălea mandat, dar a fost învins de Radu Bîrdăcel, managerul zonal pe sud-vestul României al fast-foodului Spartan din Târgu Jiu.

Acesta a câștigat alegerile la Căpreni cu doar două voturi peste cele obținute de Emil Cătănoiu.

author avatar
Andrei Ștefan