AcasăPoliticaAlegerile din sectorul 1, validate! Dan Tudorache, mișcare de ultimă oră /...

Alegerile din sectorul 1, validate! Dan Tudorache, mișcare de ultimă oră / Susținătorii lui au ieșit din nou în stradă: „Revotare!” – GALERIE FOTO și VIDEO

protestAlegerile din sectorul 1, validate! Dan Tudorache, mișcare de ultimă oră / Susținătorii lui au ieșit din nou în stradă: „Revotare!” / captură România TV

Biroul Electoral al sectorului 1 din Capitală a decis, joi seara, că nu se mai renumără voturile. O astfel de decizie venise, cu câteva ore de mai devreme, și de la Biroul Electoral Central.

Ședința s-a încheiat aproape de miezul nopții, iar votul pentru Sectorul 1 al Capitalei a fost validat, transmite Mediafax. Clotilde Armand e noul primar! Decizia i-a nemulțumit însă pe susținătorii lui Dan Tudorache, care au protestat împotriva rezultatelor votului în fața sediului BES.

Zeci de persoane au venit înarmate cu steaguri tricolore, vuvuzele și afișe, nemulțumite de rezultatul oficial al scrutinului de duminică.

„Revotare”, au strigat participanții la protest. La fața locului au fost și zeci de jandarmi, care au oprit traficul pe strada unde se află Biroul Electoral de Sector. Potrivit autorităților, nu s-a înregistrat niciun incident.

foto: inquamphotos.com

Un protest în fața Biroului Electoral Sectorul 1 a avut loc și miercuri dimineață, unde susținătorii actualului primar, Dan Tudorache, au strigat în fața instituției că vor renumărarea voturilor, asta după ce ultimele calcule o scoteau pe Clotilde Armand câștigătoare.

Dan Tudorache a făcut plângere penală

Dan Tudorache, încă în funcție până la 1 noiembrie, a făcut o plângere la Parchetul General şi SIIJ împotriva procurorului care a ocupat funcţia de preşedinte de Biroului Electoral de Circumscripţie Sector 1. Acesta îl acuză de abuz în serviciu. De asemenea, plângerea penală a fost formulată de PSD şi împotriva liderului USR, Dan Barna, precum şi a membrului USR, Andrei Nicolaescu.

„Nu există niciun proces verbal de intrare în acea cameră. Procurorul i-a dat drumul să vină la şedinţa BES. Urmează ca după această şedinţă să se întoarcă la secţia 4 azi sau mâine. (n.r. – marți) să continue cercetările. Vor merge toţi reprezentanţii din Birou. Aşa spunea procurorul. Spun că e foarte bine să se elucideze ce s-a întâmplat”, a spus Dan Tudorache la România TV.

author avatar
Andreea Vlad