AcasăPoliticaAlegeri Republica Moldova. Liderul PSD salută victoria PAS: Tot respectul și admirația...

Alegeri Republica Moldova. Liderul PSD salută victoria PAS: Tot respectul și admirația pentru cetățenii moldoveni!

Alegeri Republica Moldova. Liderul PSD salută victoria PAS: Tot respectul și admirația pentru cetățenii moldoveni!

Continuă să apară reacții de la București, după aflarea rezultatelor alegerilor parlamentare anticipate din 11 iulie, din Republica Moldova.

De această dată Marcel Ciolacu, liderul principalei formațiuni de opoziție, PSD, a transmis un mesaj prin care salută rezultatul obținut de partidul Maiei Sandu la recentul scrutin.

Vești extraordinare de la frații noștri din Republica Moldova! Tot respectul și admirația pentru cetățenii moldoveni! Au dat o nouă dovadă că vor să-și construiască un viitor european! Salutăm victoria Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) în alegerile anticipate!”, susține Ciolacu, într-o scurtă postare pe pagina sa de Facebook.

Cât privește viitorul, politicianul aflat în fruntea formațiunii social-democrate anunță că ”PSD va sprijini demersurile noii majorități proeuropene din Parlamentul de la Chișinău!” ”Susținem reformele și implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană. Împreună suntem mai puternici!”, a mai punctat Ciolacu.

Reacții și din partea președintelui Iohannis și a premierului Cîțu

Mesajul pe care l-a transmis, luni, Marcel Ciolacu vine în contextul în care reacții pe tema rezultatului alegerilor parlamentare anticipate din Republica Moldova au apărut și din direcția Cotrocenilor și a Palatului Victoria.

”Felicitări cetățenilor R. Moldova pentru spiritul civic și opțiunea clară pentru reforme, stat de drept și integrare europeană! Felicitări @sandumaiamd pentru curaj, perseverență și viziune! România va fi alături de R. Moldova în susținerea reformelor și parcursului european!”, sună mesajul postat pe pagina de Twitter a președintelui Klaus Iohannis.

Totodată, premierul Florin Cîțu a anunțat, luni dimineață, înainte de a participa la reuniunea Adunării Generale a Asociației Municipiilor din România, că a vorbit cu Maiia Sandu, pe care a felicitat-o după rezultatul scrutinului din 11 iulie.

În această (luni-n.n.) dimineață am avut un telefon cu Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, am felicitat-o pentru succesul important pe care l-a obținut ieri (duminică-n.n.). Îi felicit pe cetățenii Republicii Moldova și îi asigur că România este alături de ei în acest proces de reformă. Guvernul României va susține acest proces de reformă”, a declarat Cîțu.

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger