AcasăPoliticaAlegeri parlamentare 2020. Totul despre AUR, partidul care va face jocurile în...

Alegeri parlamentare 2020. Totul despre AUR, partidul care va face jocurile în viitorul Parlament. Cine este George Simion

Alegeri parlamentare 2020. Totul despre AUR, partidul care va face jocurile în Parlament

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este surpriza alegerilor parlamentare 2020. După numărarea a aproximativ 99% din voturi, AUR a obținut un procent de 9,4%, trecând pragul electoral de 5%. În viitorul Parlament, va putea înclina decisiv balanța negocierilor pentru formarea noului Guvern!

Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) este un partid înființat în toamna anului trecut de George Simion, fondator al Platformei Unioniste Acțiunea 2012, care militează pentru unirea cu Republica Moldova. Partidul AUR se definește ca având o doctrină „de dreapta, conservatoare, alcătuit din patrioți, un partid unionist”.

Cine sunt liderii partidului: George Simion și Claudiu Târziu

George Simion are 34 de ani și este un activist civic. A candidat anul trecut ca independent la alegerile europarlamentare, sub sloganul „România Mare în Europa”. Co-președintele partidului AUR este și suporter activ al echipei naționale de fotbal, scrie Digi Sport. El a contribuit la apariția grupurilor Honor et Patria și Uniți Sub Tricolor, care reunesc suporteri ai echipei naţionale a României.

George Simion prezent la aeroport când tricolorii U21 s au întors de la Euro 2019 Captură Digi Sport

În trecut, George Simion a fost surprins în sectorul în care se aflau suporterii din „Uniți Sub Tricolor” la numeroase partide ale României.

foto gspro

Cine este Claudiu Târziu, co-președinte AUR

AUR este condus și de fostul jurnalist Claudiu Târziu. Acesta a candidat la alegerile locale din septembrie pentru Primăria Capitalei.

Claudiu Târziu

Târziu este absolvent al Facultății de Drept a Universității „Mihai Eminescu” din Iași și al Facultății de Comunicare şi Relaţii Publice din cadrul SNSPA Bucureşti. Are 47 de ani și se recomandă ca editor, jurnalist și scriitor. Claudiu Târziu a fost unul dintre membrii Consiliului Național de Coordonare al Coaliției pentru Familie și unul dintre susținătorii mișcării antiavort.

Din conducerea AUR mai face parte, ca președinte al Senatului, filosoful și scriitorul Sorin Lavric. Unul dintre membrii AUR este actorul Mircea Diaconu, fost europarlamentar.

Bobby Păunescu este un susținător AUR. Magnatul a stat în primul rând, duminică seară la anunțarea exit-pollului, alături de cei doi lideri ai partidului Alianța pentru Unirea Românilor. Lângă el s-a aflat în permanență avocata Diana Iovanovici Șoșoacă, o activistă împotriva vaccinării.

Ce prevede programul partidului AUR

Partidul AUR își asumă valori precum familia, patria, credința, libertatea și are printre susținătorii activi organizații cum ar fi Frăția Ortodoxa Sf. Mare Mucenic Gheorghe purtătorul de Biruintă, condusă de Dan Ciprian Grăjdeanu.

AUR a organizat în toamnă proteste anti-mască în București, contestând, totodată, și celelalte măsuri luate de Guvern în perioada crizei COVID-19. Susținătorii AUR au protestat față de interzicerea pelerinajelor de Sf. Parascheva și Sf. Andrei. De asemenea, AUR a organizat un marș electoral de 1 Decembrie, la Alba Iulia, unde mai multe persoane au fost amendate pentru nerespectarea regulilor stabilite de guvern în contextul crizei COVID-19.

author avatar
Andreea Vlad
965 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger