AcasăPoliticaAlegeri parlamentare 2020. Se anunță zile grele pentru Orban și PNL. USR-PLUS...

Alegeri parlamentare 2020. Se anunță zile grele pentru Orban și PNL. USR-PLUS pun condiții înaintea negocierilor: ”Nu intrăm la guvernare de decor”

(foto: Cristian Ghinea/Facebook)

Până să înceapă propriu-zis negocierile dintre PNL și USR-PLUS, pentru formarea unei majorități parlamentare, după alegerile din 6 decembrie, din ambele tabere s-au lansat avertismente, semn că se prefațează discuții cu tam-tam.

După semnalul cât se poate de clar pe care l-a transmis Alina Gorghiu ”colegilor” din USR încă de duminică seara, când s-au aflat rezultatele exit-poll-urilor, mai nou s-a aflat și cum anume se văd lucrurile în partidul condus de Dan Barna.

Europarlamentarul Cristian Ghinea, unul dintre liderii USR PLUS, a atras atenția, în contextul discuțiilor care ar urma să aibă loc cu liberalii lui Ludovic Orban, că alianța nu va accepta orice ministere. ”Vom invita PNL la discuții pentru a pune bazele unei coaliții de guvernare, avem cele 40 de angajamente USR PLUS din campanie, le vom declina foarte curând în măsuri concrete pentru primele 100 de zile și pentru primul an de guvernare. Cred că nu trebuie să permitem AUR-ului să crească. (…) Noi nu intrăm la guvernare de decor, dar este prea devreme să spunem ce ministere ne dorim. (…) Suntem dispuși la compromis, e evident că premierul va trebui să fie agreat de PNL și USR Plus, dacă trebuie să fie musai Ludovic Orban sau Dacian Cioloș o să vedem”, a susținut Ghinea, luni, la Europa FM.

Ce spusese Gorghiu

Alina Gorghiu, unul dintre liderii PNL, a fost cât se poate de clară când a spus că liberalii nu vor accepta condiționări și prejudecăți la aceste negocieri.

”Dacă vom avea tact în discuții, vom ajunge la o soluție bună pentru România. Nu va fi ușor, iar asta le spun și colegilor din USR: dacă vor ca o negociere să iasă cum trebuie, să putem genera o majoritate sănătoasă, cu un guvern care să gestioneze lucrurile cum trebuie, atunci nu venim cu condiționări, cu prejudecăți, ci cu bună-credință și echilibru, încercând să găsim soluții, nu să punem pe masă ce ne desparte”, a declarat Gorghiu, duminică seară, la Digi24.

236 afisari

2 COMENTARII

  1. Da.
    Usr e un partid neomarxist. O sa coteasca cu sociala democrata. Ei se pot coaliza fragil cu Aur si Udmr. E greu.
    Mai repede o sa faca sociala guvern cu Udmr ca se da de mijloc stanga. E dificil. Oricum majoritate fragila greu de controlat intr-o iarna pandemica teribil de grea.

  2. Domnisoara Nuca a spus:
    „Nu sunt,
    Doar un trofeu pe patul tău…
    Pe care-l vrei doar când ţi-e greu…
    Nu încerca să crezi c-a ta voi fi mereu…
    Eu sunt cea care te-a iubit oricum
    Dar tu n-ai meritat si-ţi spun,
    Nu încerca să mai pronunţi numele meu.”

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger